Windows 10 hálozat Kontra Dune Solo

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Windows 10 hálozat Kontra Dune Solo

HozzászólásSzerző: butcher68 » 2018.03.09. 13:41

Köszi Kyle nagy vagy, kipróbálom.

És lőn világosság, nem tudom eléggé hangsúlyozni ÓRIÁSI vagy Kyle, sikerült a kapcsolat.
:D
butcher68

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.03.08. 13:24

butcher68 írta:Az oprendszerem Windows 10 64-bit, v10.0.16299.192, Redstone 3, Version 1709...

Találtam egy leírást, ami szerint SMB 1.0-át kell a Windows alatt beállítani az SMB-szerver Dune-ről való elérhetőségéhez. Lásd ITT! Segít?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.03.07. 23:34

butcher68 írta:...win7 alatt jelszót kért...

Nem, nem a Dune kéri a jelszót, hanem a Windows. Nem ismerem a Windows 10-et, de vélhetően nem jól állítod be a hálózati megosztást, annak kellene valahol utána olvasni, ha itt nem szól hozzá senki, aki olyat használ. Esetleg egyszerűbb lenne egy NFS-szervert feltenni a Windows alá. Vagy ha nem használsz ISO fájlokat, akkor a Windows Media Player-en keresztül, mint DLNA-szerverről játszani le.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: butcher68 » 2018.03.07. 19:32

Sziasztok!

Bocs, hogy megint zavarlak benneteket a nyűgömmel.
A lényeg, hogy vettem egy Dune HD Duo Base 4K készüléket, win7 alatt jelszót kért és nem tudtam belépni a számitógép megosztott könyvtárába, akkor azt javasoltátok, hogy írjak jelszót, ami be is jött működött minden rendesen. De most lecseréltem az oprendszeremet win7-ről win10-re, több oknál fogva is, természetesen meghagyva a jelszavas belépést. Viszont mióta win10 van a gépemen az Istenért sem tudom elérni a megosztott könyvtárat a Dune-nel.
Az oprendszerem Windows 10 64-bit, v10.0.16299.192, Redstone 3, Version 1709, professional, a hálózati beállítások az "SMB (Samba) fájlmegosztás beállítása Windows 7 és újabb Windows oprendszereken" leírása szerint végrehajtva, a hálózati nevet és jelszót beírom, de nem fogadja el. Mi lehet a bibi?
Egyébként a winshare manager is hibával indul és nem is jön be az a felület ami a win7-nél fogadott, egyfolytában frissítést kér, de az upgrade now megnyomása után üres oldalra dob a webhely nem elérhető üzenettel. Tudtok segíteni?

Ja és még egy dolog, néhány HD filmnél elhallgat a hang, át kell kapcsolnom angolra majd vissza, hogy újra megszólaljon, ezt miért csinálja? Az Asus Oplay lejátszómmal nem csinálja, de az meg nem tudja lejátszani a 4k-s filmeket, ördögi kör.

Előre is köszi a segítséget!
butcher68

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.03.08. 17:34

Tozso58 írta:...Ha valaki át dobná a linket, vagy a pdf fájt ahonnan letudnám tölteni a kezelésit az nagy segítség lenne...

Természetesen ezt is a Terméktámogatás oldalról lehet letölteni...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tozso58 » 2017.03.08. 16:54

Köszönöm a segítséget megoldódott a problémám. A magyar nyelvű kezelési útmutatót nem csomagolják a dobozba, így ezt a mentjük a hálózati helyeket funkciót nem tudtam.
Ha valaki át dobná a linket, vagy a pdf fájt ahonnan letudnám tölteni a kezelésit az nagy segítség lenne, hogy jobban megismerjem a kütyüt. posting.php?mode=reply&f=23&t=520#
Tozso58

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.03.07. 23:53

Két kérdés jut eszembe erről (bár nem értek a Windows-os hálózatokhoz):
1. Van kijelölt Samba Master Browser a hálózaton? Tehát az egyik gépeden ez a funkció be van kapcsolva?
2. Miért kellene minden alkalommal a Dune hálózati böngészőjében kerestetni a megosztásokat? Azokat illik elmenteni a források közé, és lényegtelen utána, hogy megtalálja-e a böngészőben a WORKGROUP-ban őket, mert csatlakozni akkor is tud. Ha lehet, fix IP-címe legyen a PC-knek, akkor biztosan működik a címmel elmentett hálózati megosztás (forrásoknál POP UP menü, majd hálózati megosztás hozzáadása).
Kyle
Adminisztrátor

Windows 10 hálozat Kontra Dune Solo

HozzászólásSzerző: Tozso58 » 2017.03.07. 19:58

Segítséget kérek! Van egy 3 PC-s hálózat 1 ZTE router-en amihez egy switch-en keresztül kapcsolódnak a Pc-k. A gépek látják egymást és a Dunét is. A Dune csak ritkán kapcsolódik a hálózathoz.
Ha az SMB meglátja a workgroup - ot akkor az összes gép és megosztás látszik és indítható is minden fájl. A Dunét kikapcsolom és újra indítom akkor a források-Hálózati böngésző- SMB már nem látja és azt írja, hogy üres. Arra még nem jöttem rá, hogy akkor amikor látja a fájlokat akkor miért látja. A PC-k eközben mind látják egymást és a Dunét is. Az ötleteket és a segítséget megköszönném én kifogytam belőle. :evil:
Tozso58

Előző

Vissza: Lejátszás Windows-os gépről