Oldal: 1 / 2

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2012.11.21. 22:54
Szerző: Kyle
Fecke78 írta:...Annyit még hagy kérdezek ha a számitógépen az Ip 4 cimem 71 -es végzödésű akkor a dune-n azt irjam be ?

Idézet az NFS-leírásunk végéről:
„A Popup Menu gombra megjelenő menüben válasszuk az „Új hálózati könyvtár létrehozása” pontot! Az IP sorban adjuk meg a számítógépünk IP-címét! Ha nem akarjuk minden restart után újra átírni a lejátszó menüjében az NFS szerver címét, állítsunk be fix címet a számítógépünkön, nehogy megváltozzon legközelebb (például a router Address Reservation menüjében a számítógépünk Mac Address-éhez rendeljünk fixen egy IP-t)!
Az IP-cím mellett már csak az elérési útvonalat kell kitölteni a lejátszó menüjében (jelszó, felhasználónév nincs az NFS protokollban, IP-cím alapján működik a belépési engedély). A kitöltés jelen esetben abból áll, hogy egy per jelet írunk ide („/”). Mentsük el az adatokat kilépéskor! Ezután már működnie kell NFS-en keresztül a lejátszásnak.”


Ha ezek mellett még a kézikönyv 36. oldalát is elolvasod, lehetetlen elrontani. Tehát igen, a 36. oldalon látható abrán a Szerver mezőben a számítógéped IP-címének kell lennie. De a többi is egyértelmű lesz a fentiek elapján.

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2012.11.21. 20:42
Szerző: Fecke78
Azértirtam idemert az egyik topickan az NFS beállitássával nem boldogultam , és most sem .
ÉS ebben a topikban meg az SMB -t nem biroméletre kelteni .
És sajnos biztos velem van a hiba , mert nem értek hozzá .
Hétvégén jobban ráérek akkor megint neki fekszek
Annyit még hagy kérdezek ha a számitógépen az Ip 4 cimem 71 -es végzödésű akkor a dune-n azt irjam be ?
köszi

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2012.11.21. 18:26
Szerző: Kyle
Fecke78 írta:Nem kioktatást kérek hanem segítséget ,Tudod ha lenne egy 70 ezres készülékhez Magyar nyelvű leírás amit a törvény előir akkor nem kellene itt nyüglödnöm....

Nem adtak a PC-hez kézikönyvet? Sajnos nem tudok segíteni abban, mert nem használok Windows-t. (Biztos nem a Dune-re gondolsz a kézikönyv kapcsán ugye, mert az a Terméktámogatás oldalunkon a kezdetektől fogva elérhető?) Ráadásul a problémád a Windows-os megosztás létehozása, nem a lejátszóval függ össze. A kioktatással kapcsolatban nem értem, mire gondolsz, ha az a gond, hogy nem szeretnénk egy kérdést két topikban is menedzselni és használhatatlanná tenni a fórumot ilyenek miatt, akkor legyen kioktatás, azt vállalom.
Én létrehoznék egy mondjuk Dune nevű (vagy bármi más) felhasználót a Windows alatt, és adnék neki jelszót. Ezzel lépnék be a lejátszóról. De hátha segít valaki, aki ért is a Windows-hoz, ha már nem kaptál hozzá kézikönyvet.
Az NFS leírás itt van a terméktámogatás oldalunkon (mi töltöttük fel, mint minden más dolgot, pl. a kézikönyvet), a képek sem hiányoznak belőle. Egyszer, április 11-én megcsináltuk, azóta senki nem szólt, hogy ne lennének képek benne, nekem most is bejönnek.

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2012.11.21. 17:17
Szerző: Fecke78
Nem kioktatást kérek hanem segítséget ,Tudod ha lenne egy 70 ezres készülékhez Magyar nyelvű leírás amit a törvény előir akkor nem kellene itt nyüglödnöm.
egyik az NFS volt ami nem oldodott meg a másik meg a SMb lenne
Sőt tök mindegy nekem ,hogy melyik csak müködne ,de nem müködik .Se ez se az :(
windows allat nem adtam meg jelszót
megosztásnál :Mindenki lett megadva
Jelszó kérését meg kikapcsoltam :hálozat és megosztási központ/Speciális/jelszóval védett megosztás kikapcsolása.
NFS nél meg kikapcsoltam a készüléket és ujra be hálozati kábel ki ,és utána be (mert külömben nem látja)
66 végzödéstől kezdve 70 -es végzödésik végigprobáltam de nem látja .
Azért kezdtem el olvasgatni más megoldást. SMB-n megosztottat már látja csak a benne levő tartalmat nem illetve ott jön be a jelszó kérdése ?
Ha meg nem fogalmazok elég érthetően bocsi de nekem nem "kocka" a fejem , és most senkit nem akarok megbántani !
AZ NFS leirásánál valaki feltöltötte a lépéseket lépésről lépésre , az támpont volt ,de azóta a képek már nem elérhetőek ,igy szívás.
Ha lenne egy lámáknak való leírás ami leírná a lépéseket (akár képekkel ) az talán megkönyítené az életünket .1x kell csak megcsinálni és mindenki örülne

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2012.11.20. 23:36
Szerző: Kyle
Mintha egyszerre két topikban is irkálnál ugyanarról a problémáról... Miért írnád be a PC nevét a felhasználónévnek és jelszónak? A Windows alatt létrehozott felhasználónevet és jelszavát kellene beírnod, akinek adtál jogosultságot a Windows alatt megosztott mappához!

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2012.11.20. 22:54
Szerző: Fecke78
smb belépek látja is felhasználó névnek jelszonak beirom
A pc.nevét ! itt csak a név kell ,vagy név kötöjel pc?
és a bejelentkezéskor a jelszót
de nem gogadja el
mit rontok el a free nfs-t már feladtam sehogy se akarja az igazat pedig avval néztem idáig csak ujra raktam a wint és még nem keltettem életre a hálozatot:(

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2011.03.31. 20:40
Szerző: Kyle
Egy másik, NFS-t használva: link...
A Dune-ön létrehozol egy hálózati könyvtárat, IP-cím a számítógépedé (ezért legyen fixnek állítva a gépen, hogy legközelebb is ennyi legyen), könyvtár sorba csak a „/” jel, és kb. ennyi.

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2011.03.31. 19:02
Szerző: kjoz
Sziasztok!

Nem tudom, hogy még kinek fontos, vagy aktuális, de mivel én végig gyötrődtem a win7 megosztási őrületét, egy Düne D1-essel, megosztanám tapasztalataimat. .... talán az új érdeklődőknek fontos lehet.
Szóval a lényeg:
Első lépés, az adott média fájlokat tartalmazó könyvtáron jobb klikk, "Megosztás ezzel\Otthoni csoport (olvasás)
Második lépés, Vezérlőpult\Hálózati és megosztási központ. Bal oldal részen a linkeknél található a Speciális megosztási beállítások módosítása, - görditő sáv - majd pedig lejebb megtalálható a Jelszóval védett megosztás kikapcsolása, klikk, majd módosítások mentése.
Harmadik lépés, Dune HD bekapcsolása Hálózati Böngésző\SMB\Workgroup\..."PC NÉV".
Természetesen, csak akkor Workgroup, ha telepítéskor nem lett módosítva. Ekkor már látható a könyvtár, de rálépve kiírja, hogy "A hálózati hely nem elérhető".
Az eléréséhez szükséges megadni, például a távirányitó billentyüivel, annak a fióknak a nevét és jelszavát, amivel a belépsz a win7 indulásakor a gépbe.

...és máris láthatók a média fájlok, minden, még az srt fájlok is, azzal ellentétben, hogy ha mondjuk média server service-t telepitesz a gépre (pl.serviio -free-) és a DUNE UPnP részbe lépsz be, sajnos kimondottan csak a media fájlok látszanak, vagyis, az avi igen, srt nem, és nem is inditja el a DUNE .... ebben az esetbern, ezen csak az mkvmerge segédprogram segít, amivel beágyazható az mkv-ba a video és felirat fájl is.

Nem azt mondom, hogy ez az egy megoldás létezik, de ez működik, mert én, így tudom használni.

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2011.02.06. 11:16
Szerző: Kyle
Hát, remélem tud majd válaszolni egy Windows7 felhasználó, én nem vagyok az. Nem a Dune-ön kell állítgatnod, hanem a Windows-ban, ezt biztosan mondom.

Re: Nem látja a WIN7 megosztott HDD-t

HozzászólásElküldve: 2011.02.04. 19:07
Szerző: kasat
Black írta:A Windows 7 Hálózati és megosztási központjában a speciális megosztási beállítások alatt állítsd át az alapértelmezett 128 bites titkosítást 40 vagy 56 bitesre.
Természetesen a hálózat felderítés és fájlmegosztás is legyen bekapcsolva a nyilvános hálózat kivételével.


Átállítottam a helyzet változatlan.