Lejátszás Windows 7-ről

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Windows 7-ről

HozzászólásSzerző: Halacska » 2011.02.04. 20:35

Bocsi hogy itt kérdezem! mert nekem win.XP-m van.

Ha én az asztali gépemen megnyitok egy youtube oldalt és mivel elég kicsi a gépem ezért HD-t csak akadozva tudok nézni, de mivel a gépem össze van kötve a DUNE prim 3.0-val ami tökéletesen megbirkózik akár 1080p-vel, /hálózaton keresztül is/ tehát a DUNe-m megtudná jeleníteni a youtube-os képet az LCD-n !????
Remélem érthető voltam!??

köszi.
Halacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.11. 16:05

Tegyél fel egy NFS-szerverprogramot a gépedre, akár a gyári Microsoft-osat is (az ingyenes). NFS-en a lassabb gép is gyorsabb lesz. Vagy linuxos nas karácsonyra, ahogy pufó barátom mondta. A villanyszámlán megspórolod előbb-utóbb, ha egy 400 wattos gépről moziznál különben sokat...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Cartman » 2010.12.11. 15:17

franzstadt írta:...Van ötletetek, hogy mit kellene állítani a Windows 7-ben, hogy gyorsabb legyen a hálózati megosztás?...

Igen, van ötletem!

A Hálózati és Megosztási központba belépve a bal oldali menüben találsz egy adapterbeállítások módosítása gombot.
Erre kattintva kilistázódnak a telepített hálózati vezérlőid.
A megfelelőt kiválasztva jobb gombbal kattints rá, és válaszd a legalsó, tulajdonságok lehetőséget.
Az ablakon belül keresd meg az adapterbeállítások fület.
Hálózati sebesség - Network speed (kártyánként eltérhet a neve) menünél állítsd az auto értéket
100Mbit / Full Duplex vagy
1000Mbit / Full Duplexre.

Ha így is akad, akkor a géped nem bírja a tempót...

Ui.: A helyedben a karácsonyi kívánság listára felírnék egy Synology NAS-t... :-)
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

Lejátszás Windows 7-ről

HozzászólásSzerző: franzstadt » 2010.12.11. 14:34

Sziasztok!

Dune Prime 3.0-m van a legujabb beta firmware-el.

A Windows 7-es asztali gépemen lévő Transformers BD50-es filmet nézném hálózatról, de néha akadozik a lejátszás.

Van ötletetek, hogy mit kellene állítani a Windows 7-ben, hogy gyorsabb legyen a hálózati megosztás?

Eset Antivirusom van.

A kábel: Cat5e
Router:Linksys WRT54GL
A dune-ben a gigabit ki van kapcsolva.

Igazából azért gondolom hogy valami Windows 7 probléma lehet mert ha ugyanerre a router-re egy winXP-s gépet teszek (ami sokkal régebbi(kb 8 éves P4 Celeron procival, sokkal régebbi ATA-s vinyóval)) arról meg gond nélkül játsza akadás mentesen ugyanezt a blu-ray filmet.

A services.msc-t nézegettem de nem nagyon tudom melyik azok a szolgáltatások amiket ki lehetne kapcsolni.

Esetleg az ESET Nod32-ben kellene valamit állítani?

Köszi előre is,

franzstadt
franzstadt

Előző

Vissza: Lejátszás Windows-os gépről