Dune-kompatibilis USB-s wifi adapterek

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Dune-kompatibilis USB-s wifi adapterek

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.02.07. 13:10

Nem szólsz már bele, tavaly novemberi volt a beszélgetés :)
A mindenhol azt írják szerintem nem igaz, mi sem írjuk a termék adatlapján. Régebben, amíg nem volt Dune HD Air, addig számos Ralink chipes wifi adaptert támogatott a Dune firmware. Természetesen Windows drivert (vagy bármilyen mást) nem fogsz feltelepíteni a egy médialejátszóra. A gond az, hogy nincs olyan, hogy D-link DWA-140. Illetve van, de ennek a különböző kiadásai más-más chipet használtak, így annó csak a legelső szériára igaz, hogy az akkori Dune firmware-ek támogatták. Nézd meg a gyártói kompatibilitási oldalt: link...
Tehát a Ralink RT2870 és RT2880 chipes adapterek mennek minden Dune-ön, Az RT3070/3071/3072 az SMP864x processzorosakon használható. A D-link DWA-140 rev.B1 verziója RT2880-as volt, a mostaniak már nem ilyenek sajnos.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zolvarga » 2013.02.07. 12:41

Sziasztok!

Bocs, hogy beleszólok, de mindenhol azt írják, hogy a DWA-140 kompatibilis és egyébként nekem is ez a gondom. Egy HD DUO-m van és se fel nem ismeri, sem telepíteni nem tudom a drivert. Tudna valaki segíteni, hogy mit lehet ezzel kezdeni? Fel akartam telepíteni a drivert a lejátszóra, de el sem indítja az autorun.exe file-t.

Köszi!
Zoli
zolvarga

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.11.26. 11:43

hiritomi62 írta:... Nincs erre valami mondás Dune-ék házatáján????

De van, pl.: Mindig a fórumon kezdj nézelődni, mielőtt vásárolsz. A legtutibb adapter egyébként természetesen a saját Dune HD Air... Ezért már más adapter támogatása nem is várható, hogy bekerül az újabb firmware-ekbe.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2012.11.25. 11:47

Nekem is HD max-om van. A hw kompatibilitási listán olvastam, hogy a legkipróbáltabb, legtutibb wifi adapter a DWA-140. Vettem egyet. Nem ismeri fel.
(Csak ezután mentem a fórumra, ahol láttam, hogy a v3-mal lehet, hogy nem megy???? Ez gáz. Csak ez kapható. Nem szívesen dobnám ki. Nincs erre valami mondás Dune-ék házatáján????
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.09.10. 14:30

Használd a Dune Air-t, azt hozzá találták ki...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kovigyuri » 2012.09.10. 14:03

Vettem egy DUNE HD max-ot, hozzá egy D-Link DWA-140et (ver. B3). A Dune nem ismeri fel a wi-fi-t, pedig ezt ajámljál hozzá!
Ami jó lenne a B1 és a B2 verzió, de ezt már nem lehet kapni. Kérek valami tanácsot!
Köszönettel:
Kovigyuri
kovigyuri

HozzászólásSzerző: nehai » 2010.12.28. 12:57

Igen ezen még az alap volt. Megcsináltam a rendszer meghajtót és frissítettem a beta-ra. Semmi különös nem történt, a hálózat gond már tegnap megjavult, azért felejtette el a beállítást mert manuálisra tettem, és nem automatikus (DHCP)-ra. Azóta már kikapcsolás után is automatikusan felcsatlakozik a netre. Nem OFF-olok itt már tovább ez már nem ide tartozik. Köszi a segítséget.
nehai

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.27. 19:13

nehai írta:...Talán kipróbálom a beta firmware-t.

Hogy? Nem azzal kaptad a készüléket? Tehát az augusztusi van rajta még mindig? Javasolnám a szeptemberi bétát mindenképpen!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nehai » 2010.12.27. 19:02

Igen, Smart "D"-ről van szó. Pedig ez a helyzet, nem jegyzi meg és nem mutat kapcsolatot, miközben gyakorlatilag meg van hiszen megy a letöltés. Mindegy, nem olyan egetrengető a probléma, majd kiküszöbölik ha jelzi valaki (gondolom). Talán kipróbálom a beta firmware-t, hátha abban már van valami javítás féle, bár elolvasva a leírását nem találtam erre utalást.
nehai

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.27. 18:47

nehai írta:Az vajon miért lehet, hogy nem jegyzi meg a wifi beállításokat?...

Nem tudom, meg kellene jegyeznie. Bár nem tudom milyen Dune, a Smart-oknál lehet, hogy van ilyen gond, mivel ez a legelső firmware, elképzelhető, hogy van egy-két ilyen gond benne. De még nem jelezte senki szerintem. Szintén azt gondolnám, hogy az nem lehet, hogy nincs IP, miközben megy a letöltés.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Wifi-adapterek