pár kérdés

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: pár kérdés

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.12. 17:13

Pajzs írta:Nekem is hiányérzetem van, hogy a Dune nem tudja teljesen kiváltani a korábbi VHS, HDD recorder vonalat!?...

Nem tudom, szabad a gazda! Az van?
Dehogy kellene tudnia analóg SD jelet digitalizálni ráadásul kompozit (VHS) szinten! Ez az elképzelés csak addig él az emberben, amíg nem kezd el HD-s anyagokat nézni, utána már eszébe sincs VHS-t digitalizálni. Ráadásul hány ember venne ilyet? Számítógéphez olyan 5 ezer forintért már kapsz digitalizáló kártyát, ami ezt tudja (no meg minden DVD-felvevő). Akkor miért lenne érdemes egy HD-s médialejátszó gyártójának akár csak hasonló eszközt is fejleszteni, majd gyártani? Eladna évente 10 darabot? És utána követelnék a felhasználók, hogy lehessen már a felvételt a lejátszón megvágni, meg feliratozni...
Set-top-boxból miért kellene felvenni? A tervezett TV-tunerek éppen arról szólnak, hogy kiváltsa a Dune a set-top-boxodat, ha van dekóderkártyád, azt a lejátszó tunerjéhez csatlakoztasd, és visszadhasd a szolgáltatónak a set-top-boxot. Így nem kell mellé HD-s felvevő, épp ez várható.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Pajzs » 2010.10.12. 16:59

Kyle írta:1. A Max-hoz ígérnek belső DVB-C tunert...

A 3.0-sokon nem módosítanak a Max kiadása után? Pl., hogy cserélhető legyen az alaplap, fogadja a különböző DVB - főleg a C - kártyákat?
Nagyon kéne a felvevő képességen javítani, hogy egyértelműen verhetetlen legyen a piacon!
És kidobhatóak legyenek a korábbi rögzítők.

A Prime és a Base procija nem azonos!? Az egyik 42-es, a másik 43-as!? Tudtommal a 43-asok korlátozottabbak, nem?

Üdv: Pajzs
Pajzs

HozzászólásSzerző: Pajzs » 2010.10.12. 16:51

Helló!

Nekem is hiányérzetem van, hogy a Dune nem tudja teljesen kiváltani a korábbi VHS, HDD recorder vonalat!?
Miért???
Tudnia kéne bedigitalizálni a VHS-eket is, és főképp felvenni a TV műsorokat! (Mondjuk a UPC set-top-box-ról is!!!)
Akkor lenne teljesértékű berendezés, ami mellé már nem kell semmi más (pl. HDD-s felvevő).

Please!!! Olyan jó lenne minden egyben!
+ Jöjjön már a beígért rádiós vezérlő, mert az infra nem veszi be a kanyart! (Ha nem szemben van a készülék.)

Üdv: Pajzs
Pajzs

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.05. 20:52

1. A Max-hoz ígérnek belső DVB-C tunert. Ha tényleg lesz ilyen, akkor igen, azzal fel lehet venni, mert állítólag dekóderkártyát is tud majd fogadni. De akkor biztos, ha a kezünkben lesz már belőle, és működik is, nem úgy, mint a DVB-T tuner...
2. Igen, az egyforma processzorral rendelkező Dune-ök ugyanazt tudják. Egy különbség a hátlapon lévő I2C csatlakozó (a Max javára), amihez állítólag hamarosan lesz valami eszköz is... De szoftveresen várhatóan nem lesz különbség, így pld. mindkét modellhez kapható lesz utólag az otthonautomatizációs vezérlő szoftver (Z-wave kompatibilis eszközökhöz, IP-kamerákhoz).
3. Azt gondolnám, lesz YouTube, mivel feltették ezt is azok közé a „feature”-ök közé, amikre lehet szavazni, hogy megvalósítsák.
4. a HD Max már van nálunk (kipróbálható), tehát biztosan mondom, hogy van benne ventillátor. Viszont a menüből kikapcsolható, és ha nem teszel bele melegedős 3,5"-es winyót, akkor bátran ki is kapcsolható.
5. Igen, a felskálázást a Sigma chip automatikusan csinálja, ha HD-s kimenetet állítasz be, bármit is játszol éppen le bárhonnan. Természetesen pont így működik minden más Sigma-s lejátszó is, minél újabb processzorral, annál jobban csinálja ezt. A C-200 pontosan azt tudja ilyen tekintetben, mint a Dune, hiszen egyforma a CPU. Egyébként véleményem szerint is jobb a Dune képminősége jelenleg, de hogy ebeen mennyire a hardver és mennyire a szoftver játszik szerepet, azt nem tudnám megmondani. Én inkább a jobb szoftveres beállításokra fogadnék, ismerve mindkét eszköz hardverelemeit. De a különbséget átlagos tévén nem igen lehet észrevenni. Örülök, ha Dune-t veszel, mivel mozizásra jobbnak tartom. Ha a sok webes szolgáltatás érdekelne jobban, mint a filmnézés, akkor mondanám csak a Popcorn-t.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tonio » 2010.10.05. 17:11

Sziasztok!

Gondolkozom egy DUNE lejátszó megvásárlásán és lenne néhány kérdésem. Mivel optikai drive-hoz ragaszkodom a Prime 3.0 vagy esetleg a nemsokára megjelenő HD MAX jöhet szóba. A kérdéseim:
1. A társasházi kábeltv (DIGI vagy UPC) felvételére van lehetőség? Az olvastam a MAX-hoz lesz DVB-C tuner.
2. A MAX és a Prime 3.0 szoftveresen megegyezik, tehát a formátum támogatásban, online lehetősegekben, kezelői felületben nem lesz változás?
3. Youtube elérés soha nem lesz DUNE-ra, mint pl a Popcorn C200-on? Ennek mi az oka, a google megváltozott licenszelése?
4. A HD MAX-ban lesz ventillátor vagy csak passzív hűtés?
5. A felskálázó elektronika minden mediaforrásnál müködik, pl NAS SMB esetén is javít a képminőségen ha file kisebb felbontású de a TV 1080p? Tudtommal ilyesmi egyáltalán nincs a C200-on, így mondható, hogy a DUNE képminősége jobb?

Előre is köszönöm a válaszokat.
tonio

HozzászólásSzerző: Regimodi » 2010.09.30. 10:15

Koszi a segitseget, amugy azota mar eldontottem, hogy nem fogok tokolni a kulso drive-val, mert a vegen kb. ugyanannyiba kerulne, mint a Prime es csak a szivas faktor none, inkabb sporolok meg egy kicsit.
Wi-fi ugyben pedig koszi a tippet. :)
Regimodi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.29. 23:47

Nincs adat a kompatibilis optikai meghajtókról, elméletileg mindnek mennie kellene (USB-n és eSATA-n is), de azért nem esküdnék meg erre látatlanban.
A nethez persze elég az USB-s wifi adapter. Azt kellene tudni, pontosan milyen chipset van az adapteredben, vagy ki kellene olvasnod az azonosítóját valahogy a számítógépen, ha az megegyezik az egyikkel a kettő közül, akkor nincs gond. De azt mondanám, ha megvan a Dune, próbáld majd ki a Te adapteredet, ha nem megy, akkor sem késő venni egy D-linket pld. Vagy ha elviszed egy hivatalos forgalmazóhoz az EnGenius-odat, szerintem kipróbálja Neked.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Regimodi » 2010.09.24. 12:54

Kyle írta:1. Igen, használhatsz külső DVD/Blu-ray ROM-ot a BASE-en. A gyári Blu-ray-en kívül menni fog minden lemez úgy is. De szerintem egyszerűbb, ha összefűzöd azt a pár filmet, ami még esélyes, hogy nézel, vagy bemásolod így a lemezre, vagy méginkább egy NAS-ra.
2. Felejtsd el a wifit, lejátszani nem tudsz HD-s anyagokat az USB-s megoldással. Amit írtál az szerintem nem megy, de ITT látod, mi a helyzet pontosan wifi-adapter terén.

Koszonom a gyors valaszt ! ;)

1. Igazabol nem akarok azzal napokat, heteket eltolteni, hogy azt a 150 filmet osszefuzom es attolom vinyora, tehat ez az opcio szamomra felejtos. Van valami kulso BR/DVD drive kompatibilitasi tablazat, ahol meg tudom nezni, hogy melyik az a drive, amit jol ha elkerulok vagy tokmindegy milyen tipust valasztok a Dune-hez ? A csatolo felulet szamit ?

2. Amit irsz, azt mar most tapasztaltam a notebook-ommal, sajnos eleg szarra sikeresedett ez az N-es wifi szabvany vagy en lakom tul zeg-zugos hazban. :)
Nekem csupan arra kellene a wifi-s eleres, hogy neha torrentezzek vele, netan firmware-t frissitsek ezen keresztul, stb., tehat nem elvaras, hogy a HD-s tartalmakat NAS-rol toljam a Dune-nek wifin.
Koszi a tablazatot, de ebbol szamomra nem derul ki, hogy pontosan tamogatja-e, hacsak az

1740:9701 EnGenius
1740:9702 EnGenius

sorok nem ezt jelentik.

Udv,
Regimodi
Regimodi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.24. 12:13

1. Igen, használhatsz külső DVD/Blu-ray ROM-ot a BASE-en. A gyári Blu-ray-en kívül menni fog minden lemez úgy is. De szerintem egyszerűbb, ha összefűzöd azt a pár filmet, ami még esélyes, hogy nézel, vagy bemásolod így a lemezre, vagy méginkább egy NAS-ra.
2. Felejtsd el a wifit, lejátszani nem tudsz HD-s anyagokat az USB-s megoldással. Amit írtál az szerintem nem megy, de ITT látod, mi a helyzet pontosan wifi-adapter terén.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Regimodi » 2010.09.24. 11:44

Sziasztok,

Gondban vagyok a valasztassal Base vs. Prime.
A kozeljovoben tervezek venni egy Dune lejatszot, de nem tudom eldonteni, hogy a Base-t vagy a Prime-ot vegyem-e. A kerdesek, amikre kernek valaszt:

1. Igazabol nekem nem kellene a BR olvaso a Prime-ban, mert a musoros lemezek ara miatt amugy sem hasznalnam ki, inkabb BR ripeket, mkv-kat neznek rajta kulso HDD-rol. Viszont a jelenlegi HD gyujtemenyem 2-3 darabra vagott mkv-kbol all, amik DVD-re vannak irva, ez kb. 150 film. Ezek lejatszhatosaga miatt viszont szuksegem lenne egy optikai meghajtora, de eleg lenne a DVD olvaso is.
Tehat a kerdes, hogy a Base-hez lehet egy egy kulso USB-s vagy e-SATA-s DVD olvasot csatlakoztatni ?

2. Mivel otthon N-es routerem van, ezert ezen a sebessegen szeretnem kihasznalni a Dune-nek a halozatos kepessegeit, de ahogy most a tamogatasti infokat olvasom a jelenleg elerheto firmware csak a D-Link egy bizonyos N-es stick-jet tamogatja. Viszont nekem mar a van egy EnGenius EUB-9703 (802.11b/g/n) USB adapter-em, amivel jelenleg a notebook-om eri el a netet, tehat jo lenne, ha nem kellene emiatt egy ujabb N-es eszkozt vennem. Tehat a kerdes, hogy ezt tamogatja-e a Dune firmware-je ?

Elore is koszonom a valaszokat !

Udv,
Regimodi
Regimodi

ElőzőKövetkező

Vissza: Vásárlás előtti kérdések