pár kérdés

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: pár kérdés

HozzászólásSzerző: Beeboy » 2010.10.18. 22:03

1. Szerintem elég a merevlemez fiók (1TB adat egyenlőre elég, és akkor még ott a PC, amit ugye ha jól értem LAN-on el tudok érni). Nekem az a lényeg, hogy ne kelljen a laptopot bevinnem a szobába, hogy este megnézzem a kívánt filmet. Eddig szétszedtem, bevittem, rádugtam az LCD-re HDMI-n. Reggel szétszedtem, és visszavittem a nappaliba. Illetve BR futóművel tudom bővíteni a későbbiekben. (Dune HD Smart BE)
- Második felvetésedre nem ez a válasz? Dune HD Smart ME

2. A Digi műholdas. van hozzá kivehető kártya. (Esetleg az olcsótv-s kártya is szóba jöhet)

3. Szerintem benne van az elsőben a válasz.
Beeboy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.18. 21:45

Beeboy írta:Kérdeseim lennének, melyben segítségeteket kérem:

1. Vacilálok a Dune HD Smart D1 és a HD Base 3.0 között. Nem tudom melyik lenne nekem a jobb.
2. Adott egy Digis előfizetés, bővítőmodullal tudom használni majd a Smart D1-ben? (Smart ME modullal?)
3. Van egy 1TB-os WD SATA merevlemezem, be tudom szerelni, vagy csak a szakszervíz?

Válaszotokat előre köszönöm.

1. Hát, ha Te sem tudod, akkor nem mi fogjuk ezt megmondani. Amit megkérdeznék magamtól:
– Elég a merevlemezfiók?
– Nem akarok később tunerkártyákat is bele a DVB-T-n kívül?
– Biztos nem lesz szükségem BD-olvasóra?
Igen, nem, nem válaszok esetén a Base jó választás. Ha más jön ki, akkor megvárnám esetleg a SMART árakat, és az alapján talán könnyebb lenne dönteni.
2. Kábeles, vagy műholdas? Van hozzá dekóderkártya, lehet hozzá kérni, vagy a készülékben van a dekódoló, esetleg kódolatlan az adás?
3. A Base-en fiók van, bármikor nyitható és betolható. A Smart-ba azt gondolom ismét csak (mint a Prime esetében) a szakszervizen keresztül tehetsz garanciavesztés nélkül majd merevlemezt, de ez ingyenes lesz ezentúl is, ha a hivatalos forgalmazóknál vásároltál. De hosszabb távon arra készülj, hogy NAS-ról fogsz mozizni, nem egy 1 TB-os lemezről, amire 20 Blu-ray film csak el...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.18. 21:38

Pajzs írta:Ha nem is C-s, de ez a Verbatim pl. fel vesz TV antennáról, VHS-ről, DVD lejátszóról is...

Na, jó, ezt Te sem mondod komolyan! Egy rakás ilyen használhatatlan eszköz van. Ilyen erővel minden DVD-író felvesz analóg forrásból (macrovision nélküli jelet), a Verbatim sem „médialejátszóbb” azoknál. Ha azt gondolod, hogy igen, akkor nem ismered sem ezt, sem a többi „noname” lejátszónak hívott eszközt. Mondom mindezt a Dune-höz viszonyítva.
A SMART-ból valóban drágább talán kicsit összerakni egy Max-ot. Viszont nem kell egyszere kiadnod annyi pénzt. Ha nem vagy biztos benne, hogy kell BD, akkor nem veszle rögtön. Ha kiderül közben, hogy a haverod Blu-ray kölcsönzőt nyitott, akkor viszont bármikor olcsóbban vehetsz hozzá egy BD-ROM egységet. Ha sosem akarsz tunert használni, akkor nem veszel Max-ot, minek fizessél a kártyahelyekért, stb. Tehát lesz bőven piaca a SMART-oknak is, főleg akinek csak azokra van pénze, de nem szeretnék alább adni egy Dune-nél. Tehát nem akarnak pld. Verbatim-mel szerencsétlenkedni...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Beeboy » 2010.10.18. 19:58

Sziasztok!

Végre megtaláltam a nekem megfelelőt... pontosabban a márkát.
Kérdeseim lennének, melyben segítségeteket kérem:

1. Vacilálok a Dune HD Smart D1 és a HD Base 3.0 között. Nem tudom melyik lenne nekem a jobb.
2. Adott egy Digis előfizetés, bővítőmodullal tudom használni majd a Smart D1-ben? (Smart ME modullal?)
3. Van egy 1TB-os WD SATA merevlemezem, be tudom szerelni, vagy csak a szakszervíz?

Válaszotokat előre köszönöm.
Beeboy

HozzászólásSzerző: Black » 2010.10.13. 14:38

Kyle írta:A T-Home már magában kártyát is hajlandó adni, hiszen minden újabb tévében van DVB-C tuner, ki a franc akarna külön dobozt ami újabb áramot fogyaszt, külön távvezérlőt, amikor a tévébe elég lenne bedugni a kártyát.

Azért az tegyük hozzá, hogy a kódkártyát nem közvetlenül a tévébe lehet dugni, hanem ebben az esetben rendelkezni kell egy CA modullal az adott kódkártya fogadására. Ez egyszeri pluszköltség.
A T-Home által is használt Conax kártyához 10-12 ezer Ft környékén lehet jelenleg ilyen CA modult venni. Pl. Technisat TechniCrypt CX
Black

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.13. 10:33

Amíg nem ad külön dekóderkártyát (vagy legalább olyan set-top-boxot, amiből kihúzható a kártya) a UPC, addig sehogy. De kénytelenek lesznek hamarosan ilyet adni, különben sok előfizetőt elveszítenek. A T-Home már magában kártyát is hajlandó adni, hiszen minden újabb tévében van DVB-C tuner, ki a franc akarna külön dobozt ami újabb áramot fogyaszt, külön távvezérlőt, amikor a tévébe elég lenne bedugni a kártyát. Szóval szerintem biztosan megválozik a helyzet a UPC-nél, mivel nekik is fontos a vevők igénye.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Black » 2010.10.13. 09:25

Pajzs írta:Szerinted ez a Dune kártyás megoldás hogyan váltaná ki az UPC dobozát?

Szerintem sehogy. Mint ahogyan semmilyen egyéb hasonló sem.
Úgy tudom a UPC-nél össze van rendelve a set-top-box és a kódkártya, és még az utóbbi se Conax. Bár ez lenne a legkisebb probléma.
Kódolt digitális adást egyszerűen nem tudsz nézni mással, mint a saját boxukkal. Rögzítés dettó, illetve ahogy írtad.
Black

HozzászólásSzerző: Pajzs » 2010.10.12. 17:43

Más készülékek sem állnak jobban felvéte szintjén (lejátszásban meg meg sem közelítik), a kódolatlan DVB-T adókon kívül semmi mást nem tudnak rögzíteni. De szólj, ha találtál DVB-C-s, dekóderkártyás lejátszót, ami Blu-ray-t visz és felvesz a kábeltévéről.

Ha nem is C-s, de ez a Verbatim pl. fel vesz TV antennáról, VHS-ről, DVD lejátszóról is:

http://www.verbatim.hu/hu_18/product_me ... _7486.html

Valami ilyesmi képességre gondoltam a Dune-nél is. Mert a Verbatim egyéb tulajdonságaiban nem ér fel a Dune-val.

Ha a 3.0 kifut majd, akkor Karácsonyra már érdemesebb lesz Maxban gondolkodni! A SMART-ok darabonként megvéve drágábbak lesznek. Nekem nem kéne a BD olvasó, mert alapvetően egy elkésett, elavult technika, amióta műanyag lemez nélkül is lehet BD anyagokat nézni! :-)

P.
Pajzs

HozzászólásSzerző: Pajzs » 2010.10.12. 17:28

Szia Kyle!

A VHS-t még értem is és elfogadom! :-)
(Van nekem egy rakás családi videó, amikkel jó lenne valamit kezdeni.)
Az UPC boxát azonban nemigen lehet visszaadni úgy, hogy a csatornák is megmaradnának! Szerintem ez nem választható opció.
Náluk még az sem lehetséges, hogy a digitális csatornáikat a DVD felvevő tudná rögzíteni és kezelni. Ezért egy rakás csatornát csak úgy tudunk felvenni, ha nem kapcsolunk el, vagyis gyakorlatilag élőben. Mondjuk ez köcsögség persze. Hiszen közben nem tudsz egy másik adást nézni. Holott a felvételnek ez lenne a lényege! Minek vegyem fel, ha közben úgy is néznem kell???

Szerinted ez a Dune kártyás megoldás hogyan váltaná ki az UPC dobozát? Baromi jó lenne, ha a nélkül is jönne minden csatorna, ami a digi csomagban van nekik!

A 3.0-sak tudják ezt majd, vagy ehhez mindenképpen Max kell?
És a rádiós vezérlő??? :-)

P.
Pajzs

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.12. 17:21

Pajzs írta:A 3.0-sokon nem módosítanak a Max kiadása után?...

Nem tudok ilyenről. Szerintem majd megszűnnek pár hónapon belül, mert a SMART és a Max (no meg a Pro) minden felhasználásra nyújt megoldást (bár a Base és a Prime esetenként praktikusabb, elegánsabb és olcsóbb, tehát szerintem most érdemes vásárolni, amí gyártják). Nem hiszem, hogy kérdés, hogy mint HD-s lejátszó, a Dune verhetelen most is a piacon. Más készülékek sem állnak jobban felvéte szintjén (lejátszásban meg meg sem közelítik), a kódolatlan DVB-T adókon kívül semmi mást nem tudnak rögzíteni. De szólj, ha találtál DVB-C-s, dekóderkártyás lejátszót, ami Blu-ray-t visz és felvesz a kábeltévéről. Ha lesz – ahogy ígéri a HDI – DVB-T, DVB-C és DVB-S tuner is a Dune-höz, akkor kidobhatóak a korábbi felvevők majd.
A 43-as végő processzor nem olvas gyári Blu-ray optikai lemezeket (bár bemásolva a winchesterre már igen), de minden másban megegyeznek. Ezért elég az (mivel olcsóbb) a Base-be.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Vásárlás előtti kérdések