Flac lejátszás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Flac lejátszás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.09.09. 11:38

nebulo írta:...Ha megnyitok egy mappát amiben akár egy cd tartalma van egy előadótól...

Kérlek, fejtsd ki ezt, mit jelent: „Ha megnyitok egy mappát amiben akár egy cd tartalma van egy előadótól, vagy akár egy mappába gyűjtött válogatásomat nyitom meg a mappa tartalmáról listát készít, ami kínosan sokáig tart.
Honnan nyitsz meg (hálózat, helyi USB lemez, belső SATA lemez) és milyen protokollon (SMB, NFS, DLNA), ha hálózaton át? Milyen fájlrendszer, ha helyi a lemez. Nem készít listát semmiről, ha a fájlrendszert böngészed. Ha az első zenefájlra a PLAY gombbal kattintasz, akkor onnan kezdve minden zenefájlt sorban lejátszik (generál magának egy lejátszási listát, de ez nem igényel időt). Ha ENTER-t nyomsz az első fájlon, akkor csak azt játssza le, ahogy a korábbi lejátszód is csinálta, nincs különbség. Azt gyanítom, valami fájlrendszerbeli probléma van egy helyileg csatlakoztatott adott lemezen. Próbáltad több forrásból is? Ha egy pendrive-ra felmásolsz egy mappát csak, akkor is ez van?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nebulo » 2024.09.05. 19:43

Hello!
Már egy hónapja van HD Ultra Vision 4K lejátszóm és tesztelgetem. Főleg a DAC által nyert zenei hang a lényeg nálam. A képi anyaghoz egyenlőre egy sima mezei full HD-s TV-m van. HD Duo 4K készülékről váltottam. Egyetlen problémám van a zenei lejátszással, aminek megoldására még nem tudtam rájönni:
Ha megnyitok egy mappát amiben akár egy cd tartalma van egy előadótól, vagy akár egy mappába gyűjtött válogatásomat nyitom meg a mappa tartalmáról listát készít, ami kínosan sokáig tart. Mondjuk 12 - 16 zeneszámról akár 8 - 10 másodpercig tart a listázás/beolvasás! Ilyenkor nem csak a készülék kijelzője de a TV képernyője is sötét. Majd elkezdődik a lejátszás és azután már a mappa tartalmából bármelyik zeneszámra pillanat alatt átvált.
Ha a beállításokban átállítom az "enter & play" gombok megnyomásával ne készítsen listát, akkor viszont csak azt az egy kiválasztott zeneszámot játssza le és nincs folytatás a következő számmal.
Valami elkerülte a figyelmemet a beállításoknál, vagy létezik erre bármilyen megoldás?
A Duo ezt nem csinálta, nem volt listakészítés. Ebből a szempontból villámgyors volt, viszont az Ultra Vision-nak fejlettebb a DAC-ja és jobb a sztereó hang.
Üdv: nebulo
nebulo

HozzászólásSzerző: tachy » 2022.09.15. 08:25

Rendben Köszönöm szépen az információt!
tachy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.09.14. 16:50

tachy írta:...innét töltöttem a THX subwoofer test filét és a Thx Low frequency Audi test filét és sajnos nem játssza le.

Csak a THX-Bass-Test-Ultimate-Subwoofer-Test.....flac fájlt találtam meg a linkeden. Azt az Ultra Vision 4K úgy játssza le, ha a zenefájlokhoz a „Dune HD lejátszó (Hi-Fi)” opciót választom a Beállítások/Lejátszás/Beállítások/Lejátszó zenefájlokhoz menüpontnál. Az alapértelmezett „Dune HD lejátszó” valóban átlépi a fájlt, nem indítja el. Fura, mert egyébként szabályos FLAC fájlokat 24-bit/192 kHz-zel is lejátszik. Megpróbálom megtudni, mi az oka ennek, illetve gondolom a Te lejátszódon nincs ilyen opció. Viszont tehetsz fel bármilyen más zenelejátszó appot a Play Store-ból, a legtöbb bizonyosan boldogul ezzel a tesztfájllal is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tachy » 2022.09.12. 13:00

https://www.demolandia.net/speaker-test ... age-1.html Szia innét töltöttem a THX subwoofer test filét és a Thx Low frequency Audi test filét és sajnos
nem játssza le.
tachy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.09.05. 21:46

tachy írta:...Viszont töltöttem le , korábban flac file-t ,azt most sem játssza.

Biztos lehet hibás FLAC fájlt találni a neten, az már gond lenne, ha normális programmal Te konvertáltál volna olyat, ami nem működik. De ha elküldöd a fájlt, szívesen megnézem, mi a baja!
Ugye az van beállítva a lejátszón, hogy a béta firmware-eket NE hagyja ki?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tachy » 2022.09.04. 15:41

Sajnos azt nem tudom melyik volt,bekapcsoláskor,írta hogy van új frissítés.Viszont töltöttem le , korábban flac file-t ,azt most sem játssza.
tachy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.08.30. 09:20

tachy írta:Hello Frissült a firmware , most jó ,működik a dolog!Köszi a segítséget!

Megkérdezhetem, mikori firmware volt rajta, amivel gond volt?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tachy » 2022.08.29. 18:05

Hello Frissült a firmware , most jó ,működik a dolog!Köszi a segítséget!
tachy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.08.22. 10:31

tachy írta:Szia !simán átugrik a következő file ra,és azt már lejátssza,persze az már nem flac.

A szoftverben nincs ilyen hiba. Esetleg a fájloddal lehet valami. Mikori firmware-t használsz? Factory reset volt a telepítése után?
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Zenelejátszás