Roon tested vagy ready

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Roon tested vagy ready

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.15. 12:49

bodnapet írta:Ezt milyen kutatás alapján nyilatkozod?...

Az alapján, amit látok itt a fórumon, más fórumokon és vevőinken (nem csak a Dune kapcsán, hanem zenelejátszóink kapcsán, amiből sok éve sok félét importálunk). No, meg a Dune-nek is van egy saját listája a felhasználók által kért funkciókról, azon sincs állítólag a Roon még előkelő helyen. Értem, hogy állandó téma az ezzel kapcsolatos fórumokon, annak a pár embernek, aki ott van, és ez érdekli. De azok közül is bizonyosan a többség nem a médialejátszóval oldaná meg a zenelejátszást, még akkor sem, ha lehetne. Remek zenelejátszók vannak erre a feladatra, számos gyártótól. Én sem egy TV-re csatlakozó eszközön szeretnék Tidal-t hallgatni, multiroom környezetben. Értem, hogy van akinek ez értékes funkció lenne, de nem a tömegeknek. Ahogy nem a lejátszó a NAS is egyben, ideális esetben, bár voltak erre is próbálkozások, amik el is haltak. De engem nem kell erről meggyőznöd, mert nem rajtam múlik, hogy lesz-e Roon-lejátszás a Dune-ön. Én már többször mondtam nekik, hogy felmerült a vevőink körében.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2022.12.15. 11:49

Kyle írta: Rákérdezek, de 1000 vevőből bizonyosan kevesebb, mint 1 embernek lenne érdekes, így kicsi az esélye. De jönnek nagy változások a jövő év elején...

Ezt milyen kutatás alapján nyilatkozod? Ezek szerint nem vagy jártas a streaming témát érintő hazai fórumokon, ahol ez állandó téma. A Dune-ről valóban az járja, hogy videóban jó, a zenelejátszás (és itt ne ragadjunk le a hálózatról történő lejátszásról) nem érdekli. Ma már mindenki streamingel mindent, zenét, filmet. Ha ez nem lesz fókuszban, akkor lassan kiszorul a piacról a Dune. Szerintem már párszor ide is leírtam, a Nokia is világelső volt, aztán mi lett belőlük...
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.14. 12:33

bodnapet írta:Itt van esetleg valamilyen fejlemény? A versenytárs már több készülékét is ezzel a minősítéssel adja el, a zenelejátszó streaming funkció új értelmet kap a Roon támogatással. Nálam az eszköz lassan csak egy digitális óra a hifi polcon…

Nem tudok róla, hogy lenne. Itt arra fókuszálnak, hogy – ellentében a versenytársakkal – hibátlan legyen pl. a Blu-ray lejátszás menüvel együtt. Rákérdezek, de 1000 vevőből bizonyosan kevesebb, mint 1 embernek lenne érdekes, így kicsi az esélye. De jönnek nagy változások a jövő év elején...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2022.12.14. 08:55

Itt van esetleg valamilyen fejlemény? A versenytárs már több készülékét is ezzel a minősítéssel adja el, a zenelejátszó streaming funkció új értelmet kap a Roon támogatással. Nálam az eszköz lassan csak egy digitális óra a hifi polcon…
bodnapet

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.03.16. 17:37

Kyle írta:És nincs androidos Roon kliens, amit feltehetnél Dune-re?

Nem vagyok nagy expert, de sajnos ez biztosan nem megy így. Egy Roon által validált eszköz valamilyen azonosító alapján engedi a megfelelő protokol alapján használni a lejátszót. Az Andriodos áruházból csak Roon Remote alkalmazás érhető el.
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.16. 09:48

bodnapet írta:....sok helyen olvasom, hogy az Airplay megoldás a Roon esetében a legtöbbször felejtős...

És nincs androidos Roon kliens, amit feltehetnél Dune-re?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.03.16. 00:04

Kyle írta:Mivel a Dune-ök Airplay lejátszóként megjelennek a hálózaton, így azt gondolnám, a Roon is látja őket. Nálad nem?

Valóban, Airplay lejátszóként be lehet állítani, de a számot már nem lehet elindítani, és igazából ekkor el is tűnik a lejátszó a felsorolásból. Ez valami bug lehet. Szóval én szerintem nem erre van szükség, sok helyen olvasom, hogy az Airplay megoldás a Roon esetében a legtöbbször felejtős. Illetve Airplay esetén a maximális felbontás 44,1khz/16bit lehet csak.
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.15. 13:05

bodnapet írta:Hátha másokat is érint, tervezi a Dune, hogy együttműködik a Room Labs-szal és elérhető lesz a Dune Roon végpontként?

Mivel a Dune-ök Airplay lejátszóként megjelennek a hálózaton, így azt gondolnám, a Roon is látja őket. Nálad nem?
Kyle
Adminisztrátor

Roon tested vagy ready

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.03.15. 11:26

Hátha másokat is érint, tervezi a Dune, hogy együttműködik a Roon Labs-szal és elérhető lesz a Dune Roon végpontként?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodnapet 2021.03.16. 07:59-kor.
bodnapet

Vissza: Zenelejátszás