mp4*, 4K UHD lejátszás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: mp4*, 4K UHD lejátszás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.20. 10:13

tskivalley írta:...Talán nem ment át az üzenet...

Szerintem nem panaszkodtak elegen erre a gondra a Dune-nél, így nem foglalkoztak vele. Vagy valóban olyan probléma van a Sony fájlban, amit a Realtek processzorral nem lehet megoldani. Ha elküldöd megint, szívesen továbbítom ismét nekik a minta fájlt.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2025.01.19. 16:16

tskivalley írta:
Kyle írta:
tskivalley írta:...Ha átkonvertálom a fájlt 14-15 Mb/s-os sebességre, akkor minden rendben lesz, tekerésnél nem lesz eltolódás.

Vélhetőleg nem az a gond, hogy milyen a fájl bitsebessége, és akár hogyan is konvertálnád, a végeredmény már működne. Láthatóan a Sony kicsit egyedi MP4 formátumot használ, amire a Dune nincs felkészülve jelenleg. Ha küldesz egy mintát, szívesen megnézzük, illetve megmutatjuk a programozóknak is.

Elküldtem privát üzenetben.

Ez már kb. 2,5 éves téma, de még ma is aktuális, nem kaptam rá választ.
Talán nem ment át az üzenet..??

Mindegy, most már megtanultam együtt élni ezzel a problémával.
Átkonvertálom a Sony programjával a nagy bitsebességű fájlokat kisebbre, és így minden működik.
tskivalley

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.06.06. 22:22

Kyle írta:
tskivalley írta:...Ha átkonvertálom a fájlt 14-15 Mb/s-os sebességre, akkor minden rendben lesz, tekerésnél nem lesz eltolódás.

Vélhetőleg nem az a gond, hogy milyen a fájl bitsebessége, és akár hogyan is konvertálnád, a végeredmény már működne. Láthatóan a Sony kicsit egyedi MP4 formátumot használ, amire a Dune nincs felkészülve jelenleg. Ha küldesz egy mintát, szívesen megnézzük, illetve megmutatjuk a programozóknak is.

Elküldtem privát üzenetben.
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.06.06. 16:09

Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.06.03. 23:00

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem: Dune HD Pro Vision 4K Solo lejátszóm van kb. 3-4 hónapja. Sony FDR-AX33-as 4K-s kamerával felvett XAVC S HD formátumnál (a fájl mp4, 25 fps, 50 Mb/s a sebessége, full HD) ha beletekerek a filmbe akár csak 1-2-3 percet is, akkor a folytatásnál eltolódik a hang a képhez képest kb. 2-3 másodpercet (a hang fog késni ennyit a képhez képest). Ez elég zavaró.
Ha átkonvertálom a fájlt 14-15 Mb/s-os sebességre, akkor minden rendben lesz, tekerésnél nem lesz eltolódás.
Találkozott már valaki ezzel a problémával?

Előre is köszönöm.
Üdv.
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.06. 15:29

Janika írta:A fix beállítás mintha kicsit gyorsította volna a lejátszás megkezdését, minőségben nem láttam eltérést...

Ha nem fix a kimenet (hanem EDID), akkor minden film indításakor, amikor képfrekvenciát vált (mert a menüt mondjuk 60 Hz-en használod, mert úgy érdemes, de a film meg 23,976 Hz-es) a HDMI-kézfogás során az EDID infók is lekérdezésre kerülnek, feleslegesen. Ez idő egyrészt, másrészt könnyen lehet a kommunikációban hiba, és akkor esetleg nem lesz kép, vagy nem lesz olyan jó, mint lehetne. Nem érdemes ezért AUTO (EDID) módban hagyni a videókimenetet.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Janika » 2022.05.06. 11:46

Értem, köszönöm!
A fix beállítás mintha kicsit gyorsította volna a lejátszás megkezdését, minőségben nem láttam eltérést.
Üdv,
LG OLED65 GX3, MAX VISION 4K, DENON AVC X3700H
Janika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.06. 09:42

Janika írta:...Érdemes átkapcsolni a kimenet 10 bitre, vagy az "EDID" mód ezt is megoldja, és úgy küldi ki a jelet?

Próbáld ki, és kiderül, látsz-e különbséget! Ha igen, akkor úgy használd, ami szerinted jobb! Elméletileg EDID módban ez az infó is átadásra kerül, de nem használnám ezt sosem, mindig fixen érdemes beállítani a videókimenetet a felbontásnál. A Dolby Vision 12-bites rendszer, így nem csoda, hogy csak ilyennel találkoztál.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Janika » 2022.05.05. 19:55

Sziasztok!
4K DV. filmeknél eddig csak 12 bites-el találkoztam. A TV nekem, úgy tudom, hogy csak 10 bitet tud.
Érdemes átkapcsolni a kimenet 10 bitre, vagy az "EDID" mód ezt is megoldja, és úgy küldi ki a jelet?
Sajna a tv infóból nem tudom kiolvasni, csak a formátumot.
üdv,
LG OLED65 GX3, MAX VISION 4K, DENON AVC X3700H
Janika

HozzászólásSzerző: haniboy » 2022.01.25. 13:39

Köszönöm a választ. A VLC úgy tűnik megoldotta, a váltás szinte azonnali.

Nincs semmi különös a gopro formátumban. Sima mp4
haniboy

Következő

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása