MKV file lejátszása

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: MKV file lejátszása

HozzászólásSzerző: solaris » 2011.08.07. 22:44

Sziasztok!
Olyan problémát tapasztaltam az elmúlt időszakban amire nem találok magyarázatot.Mkv file-ok lejátszásakor a bitstream kimeneten keresztül hallgatva az erősítő néha elhalkul egy-egy pillanatra.Pl. a Rítus című film azon jelenetében melyben eső elkezd esni,vagy a Csúf igazság című film léghajós részében mikor a léghajónak forró levegőt adnak a felszállás előtt.Olyan a jelenség mintha az erősítő nem kapná meg folyamatosan a bitstream jelet.Találkozott valaki ilyen jelenséggel? Amúgy Sony erősítőm van és egy Dune Max lejátszóm.Hdmi kábellel nem tudom kipróbálni ,mert nincs az erősítőn ilyen bemenet!Köszönöm.
solaris

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.04.20. 19:01

Ha nincs fizikai baja a lemeznek, akkor azt gondolom, hogy túl fregmentált, engedj rá egy töredezettség mentesítést Windows alatt, vagy formázd újra.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: solaris » 2011.04.20. 17:49

Szia!
NTFS fájlrendszert használok.Másik lemezzel is kipróbálom!A ventilátor mindig be van kapcsolva , samsung 2TB 5400as Eco Green lemezt használok!A hőmérséklete nem tűnt forrónak.
solaris

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.04.18. 21:47

Milyen fájlrendszer van a lemezen? Próbáltad optimalizálni? Másik lemezzel, pendriveval meg tudod próbálni? A ventilátor be van kapcsolva ugye? Milyen típusú lemez? Így első látásra túlmelegszik és belassul a lemez. Forró, ha megnézed ilyenkor?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: solaris » 2011.04.18. 19:32

Szia! A belső merevlemezről játszom le!
Maximális bitsebesség 23,3Mbit/s
Átlagos bitsebesség 11,9Mbit/s
Pillanatnyi bitsebesség 12,2Mbit/s
A pufferkiürülést nem tudom hol lehet leolvasni!
solaris

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.04.18. 10:48

Honnan játszod le? Az infó gomb mit mond ilyenkor, milyen bitsebességet, mennyi bufferkiürülést mutat?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: solaris » 2011.04.18. 06:41

Olyan problémám lenne Dune Max lejátszóval ,hogy MKV file lejátszásnál kb.másfél órás filmnézés után a lejátszás belassul.Ha a pillanat állj gombot megnyomom normálisan folytatódik a lejátszás.Televízióm egy Panasonic TX-P42G20E plazma kijelző. Mi lehet ennek az oka?
solaris

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.26. 00:16

Készenléti állapotban csak a videókimenet van lekapcsolva, és fut a torrentkliens és pld. az SMB szerver is, így a lemez is működhet. Emiatt nem állhat le a ventilátor, bár gondolom lehetne detektálni, hogy nincs szükség a winchesterre, és akkor annak leállítása után a hűtés is leállhat. Ha így van, akkor bizonyosan meg lesz oldva. Jelenleg ha merevlemezt érzékel, mindig megy a ventilátor. Nem igen használjuk így, mivel hálózaton keresztül mozizunk, így nekem is új infó, amit írsz.
A külső eSATA-nak nem sok használt vetted volna, semmivel nem előnyösebb, mint az USB. A Smart-on a Blu-ray bővítéshez van kitalálva. A korábbi Prime és Base modelleken is volt, de nem gyorsabb, mint az USB, így nincs is értelme. Csak a Blu-ray meghajtó kezeléséhez kell a SATA-szintű kapcsolat. Az optikai meghajtó bizonyosan zajosabb, mint napjaink DVD-mechanikái, illetve itt is lemeztől függ a hangjuk. Írott lemezzel jelentősen hangosabb általában, mint gyárival.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Mirror » 2011.01.25. 22:46

Köszönöm az ötletet. Jobb híján elkezdtem bemuxolni a hangokat az MKV-be. Van néhány film, amit nem tudok megcsinálni. Nem ír ki hibát, de a muxolt file mérete alig lesz ilyenkor nagyobb mint a hangfile mérete (Pl. Zatoichi 2003).
Az jó dolog, hogy a HDMI-n keresztül megy digitálisan a hang is, nem kell külön kábelezni. Az eddigi tapasztalatok alapján jobb lett volna a Dune HD Smart D1-et vennem, azon van külső Esata és USB slave is.
A Max-ban nagyon hangos a ventillátor és ráadásul Standby állapotban "elfelejti" a készülék lekapcsolni a ventit, megy vég nélkül. Elég zajos az a "csendes optikai meghajtó" is.
A képminőség viszont kiváló. Tudtok valamit arról, hogy mit lehet a két hátsó bővítőkártya helyre tenni?

Üdv. Mirror
Mirror

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.17. 00:22

Igazság szerint én még sosem próbáltam külső hangsávot lejátszani, de elméletileg lehet, ha pontosan egyformán nevezed el a filmet és a hangot. Átolvastam a change log-ot az eddigi Dune firmware-eknél, de csak azt láttam, hogy az egyiknél bekerült a külső OGG hangsávok támogatása. Ezek szerint korábban már működtek az ismertebb hangok az MKV mellett, de mégsem találtam meg, mikortól. Próbáltad többféle hnagfájllal, vagy csak egyetlen bizonyossal? Egyébként kb. 3 perc beletenni az MKV-ba az MKVmerge-dzsel...
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása