mp4*, 4K UHD lejátszás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: mp4*, 4K UHD lejátszás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.05.15. 14:51

Kovács Mihály írta:...A problémám a következő a 4K-s mkv illetve iso fájlok csak közvetlenül a tv-hez csatlakoztatva vagy hálózaton keresztül játszhatóak le.( usb,és külső hdd ) Sajnos a médialejátszóval összekötve ez nem jön össze. Az aktuális utolsó frissítés megtörtént. A filmeket pedig a saját android, internal playerel próbáltam lejátszani.

Minek magyar nyelvű leírás, ha a menüt sem akarod magyarul használni, pedig már a Pro 4K-hoz is elérhető a legújabb nyelvi fájl ITT :)? De az általános magyar kézikönyvet INNEN érdemes letöltened, mivel a kezelőfelület ezer éve változatlan, teljesen jó a Base 3.0 leírása pl.
Miért engedélyezted az Auto resolution opciót? Azt szeretnéd, hogy 4K-nál kisebb felbontás esetén ne skálázza fel a Dune, hanem visszaváltson mondjuk 1080p-re? Ezt kikapcsolnám, már problémás itt nincs, bár vannak ugye extra beállítások is mélyebben egy menüvel.
Nem értem ezt a mondatot:
4K-s mkv illetve iso fájlok csak közvetlenül a tv-hez csatlakoztatva vagy hálózaton keresztül játszhatóak le.( usb,és külső hdd ) Sajnos a médialejátszóval összekötve ez nem jön össze.
A fájlok a tévéhez csatlakoztatva meg a fájlok a médialejátszóval összekötve kifejezésekkel van gondom. A Dune hogyan csatlakozik a TV-hez? Gondolom az erősítőn keresztül. A videókimenet 4K/60 Hz-en van, meg is jelenik a tévén a menü, kitallózod mondjuk a csatlakoztatott HDD-ről a filmet (legyen először az MKV), rákattintasz, elindul a Dune saját lejátszója (onnan lehet megismerni, hogy az INFO gombra a bal felső sarokban jelenik meg egy ablakban a formátum infó és pár adat még). A film elindul, de nincs kép csak hang? Ha így van, az erősítő és/vagy a TV milyen infót ír ki az aktuális videójelről (felbontás, képfrekvencia)? Mutatnál egy ilyen problémás fájlt?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kovács Mihály » 2018.05.15. 14:00

Köszönöm szépen, hogy próbálsz segíteni. A szóban forgó lejátszó úgy került hozzám, hogy egy kicsit türelmetlen voltam a forgalmazóhoz és így kaptam meg idő előtt. Vele egy időben kaptam meg a Yamaha házimozi erősítőmet, innen a türelmetlenség. Elnézést kérek érte.Profi módon ha nem is de felhasználói szinten a szórakozatói berendezések működését ismerem. Az alábbi berendezés áll a rendelkezésemre:
SAMSUNG UE55MU7052 4K,UHD HDR tv, YAMAHA RX-V683 erősítő, és szóban forgó DUNE PRO 4K médialejátszó valamint 2 db 4K HDR ,HDMI 2.0-ás kábel.
A problémám a következő a 4K-s mkv illetve iso fájlok csak közvetlenül a tv-hez csatlakoztatva vagy hálózaton keresztül játszhatóak le.( usb,és külső hdd ) Sajnos a médialejátszóval összekötve ez nem jön össze. Az aktuális utolsó frissítés megtörtént. A filmeket pedig a saját android, internal playerel próbáltam lejátszani.
Az alábbi beállításokat végeztem el rajta, amit a youtubon is láttam. Sajnos magyar nyelvű használati leírást a doboz nem tartalmazott.
-Video mode 4K/2160p/60hz -Auto framerate all/24/50/60hz -Auto resolution enabled -HDMI 3D disabled -HDMI color auto -SDR/HDR auto
System settings - Tv system 2160p@60hz - HDMI Rx functions 2.0
Kovács Mihály

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.05.15. 10:29

Kovács Mihály írta:...Van valami ötltetek,hogy miért nem játsza le a UHD filmeket. Segítségeteket előre is köszönöm.

OK, tehát van nálad egy Pro 4K, ami még nem is került kiskereskedelmi forgalomba, csak a kereskedőknek érkezett pár demódarab. Főleg azért nem kapható még júniusig, mert sok minden nincs kész a szoftverben. De mondjuk amiket írsz, azok pont nem lehetnének problémák, nálunk még nem találkoztunk velük.
Nézzük azért sorban, mi múlhat esetleg Rajtad, nem a lejátszón:
– Milyen kiterjesztésű az a 4K film, ami nem megy? MKV-nak, MP4-nek mennie kell, nem láttam olyat, amivel gond lett volna. Ugye a Dune saját lejátszójával próbálkozol, a Beállításoknak a Belső (Internal) player van kiválasztva? Mert ez készíti a Dune, ezzel garantált a lejátszás, a másik az Andorid OS sajátja, illetve külön appok vannak még. De pl. a KODI használhatatlan ezen a processzoron jelenleg, ahogy látom.
– Ne nevezzük lefagyásnak azt, hogy nincs kép, csak hang, lefagyáskor megáll a számítógép! Ha a videósávval van valami gondja, akkor csak hang van. De ilyenkor az a valószínűbb, hogy tényleg nem normális valami abban a fájlban, máskor nem találkoztam ilyen gonddal.
– A minden auto-ra és max-ra van állítva, az ijesztő kijelentés, bizonyosan nem így kellene nekiállnod, hanem az adott beállítást megismerve dönteni, hogy mi a legjobb.
– Ez az első Dune HD lejátszód, vagy ismered a kezelését, lehetőségeit?
– Adnál egy linket egy olyan 4K fájlra, amit nem tudsz lejátszani?
– Felsorolnád, milyen beállításokat használsz a képnél?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kovács Mihály » 2018.05.14. 22:23

Sziasztok! A héten megkaptam a DUNE PRO 4K médialejátszót.A hétvégémet csak rá szántam,van is belőle itthon nagy balhé miatta....Mindent beállítottam rajta amit csak tudtam.A kép és a hang egyébként csodálatos.De... Nem tudom életre kelteni a 4K-s videot.( azt már nem is tudom megszámolni,hogy hányszor fagyott le elinditása közben,hang elindul kép nuku ) Milyen bűvös mozdulat vagy beállítás szükségeltetik még,(minden auto illetve maxra van állítva) amit Én 2 nap alatt nem találtam meg....Két új hdmi kábelt vettem nem potom pénzért 4K HDR,2.0,3D,...Direktbe kötve a médialejátszót a tv-hez,sem játsza le a 4k-s filmeket amit az UHD 4K prémium tv előzőleg, már a hozzá csatlakoztatott usb illetve külső hdd-n már lejátszott.És,hogy miért kellett nekem médialejátszó,mert ezen keresztül tudom lejátszani a 7.1-es hangot amit imádok..Sajnos a tv nem engedi át csak az 5.1-et.Van valami ötltetek,hogy miért nem játsza le a UHD filmeket. Segítségeteket előre is köszönöm.
Kovács Mihály

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.23. 14:55

De hát oda van írva, hogy ezeket minden Blu-ray lejátszó, még egy Playstation 3 is lejátsza! Érdekes, hogy egyik sincs raktáron. No, meg hogy az egész világ azt hiszi, ezek 1 év múlva lesznek csak :) Lásd pl. EZT a szeptemberi hírt. De az általad linkelt oldal szerint már 1 éve kaphatóak :) Ha van kedved, beszélj az eladóval, hogy volt már ilyen a kezükben? Melyik szabvány ez, amiről még nem tudnak sehol, de náluk már magyar hanggal is kapható? Szerintem nem egy dologról beszélünk. Szó nincs 4K Blu-ray filmekről az említett lejátszó specifikáció között se. Felskálázásról és sima Blu-ray-ról viszont igen.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csacsumicsa » 2014.12.23. 09:16

http://dvdbluray.hu/dvd-webaruhaz/4k-blu-ray-film.html

OPPO BDP-103D MULTIMÉDIA - BLU-RAY LEJÁTSZÓ ö már kezeli ezeket a lemezeket és nem felskálázásról beszélek :o
csacsumicsa

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.22. 19:16

csacsumicsa írta:Pedig már itthon is lehet kapni 4K blu ray lemezt igaz talán 6-8 filmet csak

Egyet mutatnál? Mert ez nem lehetséges. Kb. 1 év múlva érkezhetnek az első ilyen korongot kezelő lejátszók a boltokba.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csacsumicsa » 2014.12.22. 19:01

Pedig már itthon is lehet kapni 4K blu ray lemezt igaz talán 6-8 filmet csak
csacsumicsa

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.18. 15:00

Mik azok a 4K Blu-ray lemezek? Nem tudok róla, hogy 4K-t Blu-ray-en lehetne tárolni, hiszen a H.265 kódolás és a kiolvasási sebesség nem a BD szabvány része. Ez csak felskálázza 4K-ra a fullHD-t (amit minden 4K TV is megtesz, bár elhiszem, hogy nem ennyire jól), és még egy MP3-at, AVI-t, MKV-t sem képes lejátszani, ami CINAVIA védett lemezről lett rippelve.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csacsumicsa » 2014.12.18. 13:46

OPPO BDP-103D MULTIMÉDIA - BLU-RAY LEJÁTSZÓ Ez lejátsza a 4K Blu Ray lemezeket is de háát az ára is olyan :D
csacsumicsa

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása