MKV file lejátszása

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: MKV file lejátszása

HozzászólásSzerző: ChristianID » 2013.03.08. 17:05

Üdv!

Még nem próbáltam a 3,5" 3TB vinyót másik külső házba, de ismerőstől hallottam, hogy valszeg az USB3 csati nem tetszik a Dune-nek (?)
Most olyat produkál, hogy pl. egy adott könyvtárból csak kb. a D-vel kezdődő filmekig látni a listát (mondjuk kb. 20-at) a többi 80-at nem is listázza ki... erre 5 kül. könyvtárba tettem elosztva a filmeket... ott meg üres könyvtárként mutatta őket... ezek után rácsatlakoztattam legalább 3, a sajáttól eltérő kül. gépre... és minden szépen ott volt és le is játszódott... a Dune továbbra sem látja.. és mp3-at sem ismeri fel (sima állandó 128-as zenefile-ok)... de nem.
Most vagy beruházok egy üres usb-2-es házra, vagy egy új 2,5-es hdd-re.. vagy belerúgok az egészbe.. :) Még azt hittem, könnyebb életem lesz a számítógép kihagyásával a rendszerből...

Kicsit elmélyedtem a külföldi fórumokon is, és úgy tűnik, nem újkeletű a problémám.. és nem az USB3 lehet a ludas, hanem a 2TB-nál nagyobb méret: http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=26239

Itt azt mondják, hogy a Dune lejátszók linux kernele nem kezeli le yool a 2TB-nál nagyobb lemezeket... legalábbis USB-n keresztül...
ChristianID

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.03.02. 00:34

És ezekben a filmekben 10-bites színmélység tényleg van, vagy csak elcseszték a rippeléskor?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: cocobanana » 2013.02.26. 02:18

Jelezném én is azt, hogy bizonyos animéknél ami 10bites(hi10p) a kódolás nem játssza a dune h1 . Hang van, de nincs kép. Minden mást lejátszik képpel és hanggal, de ami 10bites mkv azokat nem. Próbáltam MKVtoolnix-szal amint lentebb írtak, de úgyse játssza le a képet. Lesz ehhez valami új firmware, amivel képes lejátszani? Mert sok animét amit néznék ágyból kényelmesen, plazma előtt dunevel, de nem tudom mert nincs kép hozzá!!! :cry: :| Roppant idegesítő... :x
cocobanana

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.02.24. 13:46

ChristianID írta:Kipróbáltam egy 2,5"-ös külső USB3-as meghajtóról... vitte simán az mkv-kat, amiket a másikról (Platinum MyDrive 3TB ext. USB3) "Hiba: ez a formátum nem támogatott" szöveggel állandóan visszadobott

Szerintem valami kompatibilitási gond lesz a probléma. Ha van rá lehetőség, esetleg még próbáld meg azt, hogy a 3 TB-os lemezt kiveszed a MyDrive házból, és beteszed egy mésik házba, vagy dokkolóba, hogy a hiba úgy is előjön-e.
Timmy

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.02.24. 11:52

ChristianID írta:Üdv!

Kissé összezavarodtam... :? Kipróbáltam egy 2,5"-ös külső USB3-as meghajtóról... vitte simán az mkv-kat, amiket a másikról (Platinum MyDrive 3TB ext. USB3) "Hiba: ez a formátum nem támogatott" szöveggel állandóan visszadobott... egy 2GB-os mkv-t - amit nem vitt a 3,5-ös HDD-ről - még sima pen-drive-ról is vitte....

De akkor miért nem megy a filmek nagy része a vadiúj 3TB HDD-ről? Újra kellett volna formáznom a gyári NTFS-t? Vagy vmi más lehet a gond? Pedig kimondottan a Dune lejátszóhoz vettem.... és PC-n a sebességgel sincs gond (bőven 150MB/s felett másolt egymásra a két külső USB3-as HDD...) most közel 2,5TB film van rajta... és passz, mi szerint játssza / nem játssza le... :?:

Tippeket - segítséget előre is thx...

Néha behülyül a Dune soft player része, jellemzően olyankor, mikor valamiért nem tud lejátszani egy állományt. Például nálam egy súlyosan hibás avi (amibe a PC-s progik is belefagynak) után már a makulátlan avi állományokat sem képes lejátszani, a hibaüzenet ugyanaz mint nálad.

A megoldás ilyenkor az, hogy újra kell indítani a Dune-t. Egy elaltatás nem elég, igazi újraindítás kell (legjobb, ha kihúzod a hálózati adaptert belőle, vagy átállítod a setupban, hogy a kikapcs az tényleg az legyen és nem stand-by).
ejelhar

HozzászólásSzerző: ChristianID » 2013.02.24. 03:25

Üdv!

Kissé összezavarodtam... :? Kipróbáltam egy 2,5"-ös külső USB3-as meghajtóról... vitte simán az mkv-kat, amiket a másikról (Platinum MyDrive 3TB ext. USB3) "Hiba: ez a formátum nem támogatott" szöveggel állandóan visszadobott... egy 2GB-os mkv-t - amit nem vitt a 3,5-ös HDD-ről - még sima pen-drive-ról is vitte....

De akkor miért nem megy a filmek nagy része a vadiúj 3TB HDD-ről? Újra kellett volna formáznom a gyári NTFS-t? Vagy vmi más lehet a gond? Pedig kimondottan a Dune lejátszóhoz vettem.... és PC-n a sebességgel sincs gond (bőven 150MB/s felett másolt egymásra a két külső USB3-as HDD...) most közel 2,5TB film van rajta... és passz, mi szerint játssza / nem játssza le... :?:

Tippeket - segítséget előre is thx...
ChristianID

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.02.21. 23:48

Érdekes amit írsz, nem láttam még olyat, hogy az egyik MKV-t lejátszotta, a másikat pedig nem. A winchester milyen külső házban van? Másikban nem tudod kipróbálni? Vagy nincs esetleg otthon 2.5-es lemez, hogy a Dune-be helyezve is ezt produkálja-e? Vagy egy nagyobb pendrive, amire ráfér a nem lejátszható MKV-k egyike?
Timmy

HozzászólásSzerző: ChristianID » 2013.02.21. 21:35

Sziasztok!

Néhány napja beruháztam egy TV-301 lejátszóra annak érdekében, hogy ne kelljen állandóan a desktopot a rendszerbe kötve filmet nézni... A lényeg az lenne, hogy a kb. 2,5TB mkv kiterjesztésű, átlag 10-30 MB/s bitrátájú filmből min. a felét nem játsza le "Nem támogatott formátum" hibaüzenettel... ráadásul rá sem jövök, mi nem tetszik benne a playernek, mivel szinte azonos paraméterű (pl. DTS, BD, ) kb. 10GB filmből egyiket csont nélkül lejátsza, a másikat nem (a filmek egy 3TB külső vinyón vannak USB-vel összekötve a lejátszóval)

Kérdésem lenne: Mi lehet a gond :?: (Lejátszó, vinyó új; firmware up to date; a le nem játszott filmek desktopon (pl. BS-Playeren) kivétel nélkül mind megy... :roll:

Előre is thx a segítséget...
ChristianID

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.01.27. 19:24

Én is láttam mostanában pár mkv-t, amely semmilyen Sigma-s lejátszón nem akart képet adni. De az MKVtoolnix-szal cserélve a konténert, megjavult. Azaz nem a kódolással volt a gond. Próbáld ki újramuxolni Te is, az mindössze pár perc és kiderül, hogy a konténer a hibás-e.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2013.01.26. 12:27

Eddig semmi gondom nem volt az mkv file-ok lejátszásával, a HD MAX-om szépen vitt mindent. De most a kezembe került néhány újabb mkv formátumú 1080p-s film, és a lejátszó csak a hangot játsza le, a képet nem. Nagy valószínűséggel a videó kódolása miatt van, mert a többitől eltérően nem 8 bites, hanem 10 bites kódolással készült. Mit tudok tenni ebben az esetben? Létezik olyan firmware frissítés, ami képessé teszi a lejátszásra? Vagy meg tudom változtatni az mkv kódolását valahogyan?
Dylan

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása