mp4*, 4K UHD lejátszás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: mp4*, 4K UHD lejátszás

HozzászólásSzerző: butcher68 » 2018.05.20. 12:15

Sziasztok!
Remélem nem bénáztam nagyot, ha ide írom a problémám.
Dune HD Duo Base 4k készülékem van és tegnap szembesültem azzal, hogy nem játssza le (többek között) az egyik filmet amit leszedtem (Dracula.Untold.2014.BluRay.1080p.10.Bit.HEVC.x265) csak a hangját, de azt is akadozva, vinnyogva.
A beállításokon kell valamit változtatnom? A leírása szerint tudnia kellene a HEVC x265 kódolást lejátszani.
A "többek között" utalás pedig az ISO fájlokra vonatkozik, van amelyiket lejátssza van amelyiket nem, ez miért van?
Az már csak hab a tortán, hogy a régebben leszedett sorozatok (avi formátum) közül egy csomót nem is ismer fel, kezdek kételkedni a készülék tudásában.
Még jó, hogy nem adtam el a régi média-playerem-et mert most kódolhatnák át egy halom filmet.
Természetesen a morgásom nem nektek szól csak bosszantó, hogy a technika haladása nem tükrözi a mindent tudást.

Előre is köszi a választ.

A film paraméterei:
https://mega.nz/#!rwFUSaRa!rnIBSLX5wNn9 ... VwgnhmdtGA
butcher68

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.05.18. 09:59

Kovács Mihály írta:...Marad a Tv, amihez csatlakoztatva 1 db pendriv-ot, ami tartalmaz 2 db fájlt.Az egyik 4k-s mkv a másik full hd-s mkv.A tv lejátsza mind a kettőt...

Tehát azt mondod, hogy se a tévén, se a monitoron nincs kép, ha rákötöd a Dune-t? Tehát TV-n is kipróbáltad? Mert legutóbb épp egy monitor típusát adtad meg, hogy azzal van gondod, nem is TV-vel... Nincs semmi trükk, semmi különös beállítás. Ha lenne, látnád itt a fórumban a panaszkodókat, akik úgy járnak mondjuk, mint Te. Ha a dobozból kiveszel egy Dune-t és rákötöd bármely tévére HDMi-n, lesz kép, és mindent be tudsz állítani. Nincs olyan, hogy minden megy, de a 4K nem – kivéve az olyan monitoron, mint ami Neked van. A monitor, amely típusát megadtad, az nem használható 4K-s filmmegjelenítésre, de ez a Samsung problémája, nem a Dune-é. Ha azt mondod – mert korábban ezt sem írtad le egyértelműen –, hogy bizonyos Samsung TV-vel (milyened van, mert olyan, hogy „Samsung tv 4k uhd hdr 7052.2” nem létezik, az internet nem tud róla?) szintén csak fekete a képernyő 4K-s filmeknél (nem egynél, hanem mindegyiknél, amit csak találsz), akkor azt nem tudom elhinni jelen tudásom alapján.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kovács Mihály » 2018.05.17. 19:28

A készülékemet ma, egy ismerősöm teszteli 4k-s tévével.Remélem ,hogy holnapra már többet tudok írni.
Kovács Mihály

HozzászólásSzerző: Kovács Mihály » 2018.05.17. 19:25

Tehát, itt két képmegjelenítőről beszélünk.1 db ,Samsung tv 4k uhd hdr 7052.2, Samsung 4k monitor,amin csak a bejelentkező Dune márkanév jelenik meg a médialejátszó összekeötése után,majd nagy sötétség.Marad a Tv, amihez csatlakoztatva 1 db pendriv-ot, ami tartalmaz 2 db fájlt.Az egyik 4k-s mkv a másik full hd-s mkv.A tv lejátsza mind a kettőt. Ha a pendriv-ot csatlakoztatom a mádialejátszóhoz és így próbálom azon keresztül lejátszani aa Dune saját lejátszójával akkor csak a full hd kell életre.Ugyan így történik egy külső hdd csatlakoztatása is .Gondolom ez így teljesen világos, hisz más is így jár el.Erre való a mádialejátszó.Nekem is lenne egy átlag felhasználói kérdésem.Hány fajta 4k tv létezik,hogy nem lehet gyárilag a 4k pro-nak nevezett készüléket beállítani úgy ,hogy azon ne keljen ennyi dolgot beállítani.Nekünk anno azt tanították a kereskedelmi iskolában,hogy ne a Mi fejünkel gondolkozzunk amikor eladunk egy árut ,hanem annak a szerencsétlennek( már elnézést) a fejével aki ezt a terméket használni fogja.Mondjuk ez a tanítási módszer nem most volt....Valószínüsíthető,hogy nem mindenki születik lángésznek,hogy az ilyen termékeket leírás nélkül,mert ilyen leírás,hogy mit miért kell beállítani nem létezik.Én legalább is nem találtam eme készülékhez.Arról is nem beszélve,hogy olyan leírás ami a Pro 4k-hoz tartozik,valjuk be őszintén nem is létezik.Egy olyan leírás a mi csak full hd készülékről szól , jelen esetben olyan mintha egy 4k-s tv-hez full hd tv leírást adnának.
Kovács Mihály

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.05.16. 16:10

Ahogy látom, PS4-gyel sem jelenik meg a 4K ezen a monitoron, és ahogy mondtam, a HDCP infókat nem kezeli, ami a filmeket védi. Szóval folytassuk, ha egy tévére kötve is kipróbáltad, mert itt nem lesz megoldás a monitor miatt! Kár, hogy csak most derült ki, hogy ezen néznéd.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.05.16. 16:04

Kovács Mihály írta:Csak erre tudom,Samsung U28E590D 4k Monitor.

Ezt írtad a második posztodban: „Direktbe kötve a médialejátszót a tv-hez,sem játsza le a 4k-s filmeket amit az UHD 4K prémium tv előzőleg”. Ez alapján azt gondoltam, egy felső kategóriás TV-ről van szó, amiben van saját médialejátszó, ami lejátszotta ezeket a filmeket, amiket a Dune nem. Most meg azt mondod, ez egy monitor, ami nem tud HDR10-et, és talán HDCP sincs benne :( De médialejátszó biztosan nincs benne, tehát nem ez játszotta le az említett fájlokat. Kipróbálnád a Pro 4K-t egy TV-vel, akár azzal, amit amire hivatkoztál? Mert most azt gondolom, a monitor problémája, hogy nem látszik a kép a film alatt, és azt feltételezem, hogy ezen egy asztali Blu-ray lejátszó is így viselkedne.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kovács Mihály » 2018.05.16. 13:57

Csak erre tudom,Samsung U28E590D 4k Monitor.
Kovács Mihály

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.05.16. 13:30

Kovács Mihály írta:Próbálkoztam különböző 2.0-ás kábelekkel is de így sem jött össze.

Azon nem múlhat, a hozzá kapott kábellel is mennie kell. Várom a választ a többi kérdésemre a lejátszás közbeni kijelzésről! Másik 4K tévére rá tudod dugni?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kovács Mihály » 2018.05.16. 13:16

Próbálkoztam különböző 2.0-ás kábelekkel is de így sem jött össze.
Kovács Mihály

HozzászólásSzerző: Kovács Mihály » 2018.05.16. 13:13

Tv-n a HDMI ARC-ra van dugva.A többit most nem tudom megnézni,mert munkahelyen vagyok.Egyébként próbáltam a többi HDMI bemenettel is a Tv-n,
de eredménytelenül.
Kovács Mihály

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása