mp4*, 4K UHD lejátszás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: mp4*, 4K UHD lejátszás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.24. 16:38

haniboy írta:...Erre van megoldás?

Keress esetleg egy androidos videolejátszót, ami jobban kezeli a Gopro saját formátumát! Lehet, hogy későbbiekben ez az 1 mp gyorsul majd. Nem tudom, milyen formátumot készít a Gopro, de ha pl. MP4-et, akkor az MP4 konténerrel kapcsolatos későbbi fejlesztések vagy egy újabb Realtek SDK javíthat ezen. Bár az 1 mp azért nem rossz érték...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: haniboy » 2022.01.22. 20:55

Sziasztok,
új Dune ( Dune HD Max Vision 4K) használóként az alábbi kérdésem lenne. Nem találtam rá még csak utalást sem a fórumban.
Többek között gopro klippeket játszok le, de a következő klippre lépés nagyon hosszú ideig tart. Ha a tv USB portjában a tv-n játszom le akkor a váltás szinte azonnali, míg a Dune esetében kb 1 mp. Erre van megoldás?
haniboy

HozzászólásSzerző: norbivagyok » 2021.10.10. 22:25

Kyle írta:
norbivagyok írta:...Igazából egy teljesen szabad internetböngésző ha működne rajta, és rá tudnék kötni egy szabványos bluetooth billentyűzetet, az sokat dobna az számomra....

Az összes jelenlegi Dune HD lejátszó egy teljes értékű androidos számítógép Google Play Store-ral. Tehát számos webböngészőt telepíthetsz, billentyűzet, egér támogatott, stb.

Köszönöm, lehet, hogy meg is győztetek, alszok rá egyet. :)
norbivagyok

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.10.10. 19:06

norbivagyok írta:...Igazából egy teljesen szabad internetböngésző ha működne rajta, és rá tudnék kötni egy szabványos bluetooth billentyűzetet, az sokat dobna az számomra....

Az összes jelenlegi Dune HD lejátszó egy teljes értékű androidos számítógép Google Play Store-ral. Tehát számos webböngészőt telepíthetsz, billentyűzet, egér támogatott, stb.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: norbivagyok » 2021.10.09. 11:07

"Ha HTPC-ben gondolkozol, akkor szerintem felejtsd el, rengeteg a buktató benne! A Dune messzemenőleg jobb választás lenne még úgy is, hogy (szerintem) nagyon elszálltak az árai. Ettől függetlenül sokkal felhasználóbarátabb, egyszerűbb és nem mellesleg szebb, diszkrétebb megoldása annak, hogy szinte mindent le tudj játszani amit ma el lehet várni egy mozizáshoz. Csak csatlakoztatod a TV-hez/erősítőhöz és nagyjából használhatod is. Volt idő, amikor volt létjogosultsága egy direkt mozizásra épített HTPC-nek, de ez már rég a múlt. A Dune biztosan minden igényedet kielégíti filmezéssel és zenéléssel kapcsolatban, de ha van már egy a tulajdonodban, akkor tudnod kéne ezt :)[/quote]
"

Köszönöm az összes választ :)
Igazából egy teljesen szabad internetböngésző ha működne rajta, és rá tudnék kötni egy szabványos bluetooth billentyűzetet, az sokat dobna az számomra. Ez így nem tudom, hogy lehetséges-e a real vision 4k-val?
De a lefagyás mentes használat és az egyszerű kezelhetőség valóban szempontok.
norbivagyok

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.10.07. 13:26

norbivagyok írta:
Kyle írta:
norbivagyok írta:...Mivel tudna meggyőzni egy Real Vision 4K tulajdonos, hogy ne egy jól összeállított HTPC-t válasszam inkább?...

Ha itt tudtál kérdezni, akkor van már Dune HD lejátszód elméletileg. Milyen típus az, ami használata után nem tudod eldönteni ezt a kérdést?

Most egy Dune HD TV3D típusú készülékem van. És szeretem is, csak mivel nincs tapasztalatom az újabbak használatáról, ezért nem tudom egy pc-hez viszonyítani a kezelőfelületet és a lehetőségeket amiket ki lehet velük aknánzni.

Ha HTPC-ben gondolkozol, akkor szerintem felejtsd el, rengeteg a buktató benne! A Dune messzemenőleg jobb választás lenne még úgy is, hogy (szerintem) nagyon elszálltak az árai. Ettől függetlenül sokkal felhasználóbarátabb, egyszerűbb és nem mellesleg szebb, diszkrétebb megoldása annak, hogy szinte mindent le tudj játszani amit ma el lehet várni egy mozizáshoz. Csak csatlakoztatod a TV-hez/erősítőhöz és nagyjából használhatod is. Volt idő, amikor volt létjogosultsága egy direkt mozizásra épített HTPC-nek, de ez már rég a múlt. A Dune biztosan minden igényedet kielégíti filmezéssel és zenéléssel kapcsolatban, de ha van már egy a tulajdonodban, akkor tudnod kéne ezt :)
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.10.05. 09:40

norbivagyok írta:...Most egy Dune HD TV3D típusú készülékem van...

Gondolom inkább TV-303D lehet. Akkor ismered a Dune kezelőfelületét, ami változatlan az újabb modelleken is. ITT írtunk a várható változásokról. Szóval a Dune részéről tudhatod, hogy milyen képminőséget várhatsz el, milyen áramfogyasztást, milyen „karbantartást” igényel. Azt én nem tudom megmondani, hogy a mostani Dune-ökhöz hasonló képet biztosító PC-s (Dolby Vision-ös) videókártya mennyibe kerül (tippelem, hogy többe, mint egy Dune HD lejátszó), és azt is Neked kell tudnod, mennyire értesz a Windows-hoz, vírusirtáshoz, hangtalan PC összerakásához, illetve Neked tetsző médialejátszó alkalmazások telepítéséhez, frissítéséhez, hiszen ezekből óriási választék van. Áramfogyasztásban bizonyosan a Dune lesz a jobb, ha ez is szempont.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: norbivagyok » 2021.10.04. 17:54

Kyle írta:
norbivagyok írta:...Mivel tudna meggyőzni egy Real Vision 4K tulajdonos, hogy ne egy jól összeállított HTPC-t válasszam inkább?...

Ha itt tudtál kérdezni, akkor van már Dune HD lejátszód elméletileg. Milyen típus az, ami használata után nem tudod eldönteni ezt a kérdést?

Most egy Dune HD TV3D típusú készülékem van. És szeretem is, csak mivel nincs tapasztalatom az újabbak használatáról, ezért nem tudom egy pc-hez viszonyítani a kezelőfelületet és a lehetőségeket amiket ki lehet velük aknánzni.
norbivagyok

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.10.03. 14:47

Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: norbivagyok » 2021.10.01. 22:16

Sziasztok!
Ez lehet, hogy szentségtörő kérdés itt, de abban szeretnék tájékozódni, hogy a tapasztalatotok alapján: Egy Dune Real Vision 4K lejátszó milyen előnyökkel bírhat egy HTPC-hez képest? Illetve milyen hátrányokkal? Mivel tudna meggyőzni egy Real Vision 4K tulajdonos, hogy ne egy jól összeállított HTPC-t válasszam inkább? Az ár az persze a Dune mellett van, mert fele annyi mint egy normális HTPC, de milyen lényeges különbséget lehetne még mondani pro és kontra?
Köszi előre is.
norbivagyok

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása