Dune HD Real Vision 4K felirat tagek, külső audio

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Dune HD Real Vision 4K felirat tagek, külső audio

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.09.01. 20:21

adam0510 írta:...Köszi a választ, így úgy látom a közeljövőben ez nem lesz megoldva.

Kérlek olvasd el EZT a mai posztomat!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: henderson » 2022.08.31. 17:10

adam0510 írta:
Kyle írta:
adam0510 írta:...Köszi a választ, így úgy látom a közeljövőben ez nem lesz megoldva.

Ha Te is úgy gondolod, hogy ez nem sok embernek fontos, akkor arra számíts, hogy nincs prioritása. Ha tévedek, és mégis tömegek szeretnék, akkor viszont foglalkoznak vele. Megkérdezem, ha legközelebb beszélek a fejlesztőkkel. Egyébként nem ismerem azt a fogalmat, hogy „nem fér el az MKV konténerben”. Ez mit jelent?

Nem tudom, hogy sok embernek fontos-e, azt tudom, hogy sok esetben vannak külső hangsávok mellékelve filmekhez, konténer limitáció miatt(de ha Neked erről több információd van, kérlek oszd meg). És feltételezem azt ők akkor tudják megállapítani, hogy tömegek vagy nem tömegek szeretnék, ha nekik írnak direktben. Köszi előre is, ha megkérdezed.

A mellékelt hangsávok nem azért vannak mellékelve mert nem férnének el mkv-ben. Azért vannak hogy esetleg más release-hez is hozzá lehessen tenni és ne kelljen a teljes videót letölteni ezért. Illetve azért is mert pl. mp4 illetve ts konténerbe nem lehet trueHD hangot tenni. Ilyenkor azt mellékelik ha esetleg valaki mkv-t akar belőle készíteni. A TV saját lejátszója - amit még mindig sokan használnak - pedig csak mp4 illetve ts esetében képes a Dolby Vision megjelenítésére.
henderson

HozzászólásSzerző: adam0510 » 2022.01.26. 21:48

Kyle írta:

Ha Te is úgy gondolod, hogy ez nem sok embernek fontos, akkor arra számíts, hogy nincs prioritása. Ha tévedek, és mégis tömegek szeretnék, akkor viszont foglalkoznak vele. Megkérdezem, ha legközelebb beszélek a fejlesztőkkel. Egyébként nem ismerem azt a fogalmat, hogy „nem fér el az MKV konténerben”. Ez mit jelent?

Nem tudom, hogy sok embernek fontos-e, azt tudom, hogy sok esetben vannak külső hangsávok mellékelve filmekhez, konténer limitáció miatt(de ha Neked erről több információd van, kérlek oszd meg). És feltételezem azt ők akkor tudják megállapítani, hogy tömegek vagy nem tömegek szeretnék, ha nekik írnak direktben. Köszi előre is, ha megkérdezed.
adam0510

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.26. 10:44

Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: adam0510 » 2022.01.26. 09:53

Kyle írta:
adam0510 írta:A felirat tag problémát vagy a külső audio fájl lejátszását fogják megoldani?

Ahogy látszik az előző poztomban idézett sorban, a TAG-ekről írtam. A külső hangsáv nem hiszem, hogy sokakat érint (azt sem tudom, hogy tényleg nem játssza-e le, vagy mely formátumoknál van ez), általában beágyazott hangsávot használunk, illetve egy MKVmuxer-rel bármikor belerakható gyorsan.

Én próbáltam és nem játsza le, hiába van ugyanabban a mappában, akár ugyanazzal a névvel, nem látja a hangsávok között. Általában igen, a beágyazott hangsávok jók, viszont ahogy említetted mkv muxerrel sok esetben megoldható de pont az mkv esetében ha Dolby Vision réteg is található a fájlban, az mkv konténerben már nem fér el a TrueHD/Dolby Atmos hangsáv mellette, így ebben az esetben a külső hangsáv lenne a megoldás.
Köszi a választ, így úgy látom a közeljövőben ez nem lesz megoldva.
adam0510

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.24. 16:34

adam0510 írta:A felirat tag problémát vagy a külső audio fájl lejátszását fogják megoldani?

Ahogy látszik az előző poztomban idézett sorban, a TAG-ekről írtam. A külső hangsáv nem hiszem, hogy sokakat érint (azt sem tudom, hogy tényleg nem játssza-e le, vagy mely formátumoknál van ez), általában beágyazott hangsávot használunk, illetve egy MKVmuxer-rel bármikor belerakható gyorsan.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: adam0510 » 2022.01.21. 15:25

Szia!

A felirat tag problémát vagy a külső audio fájl lejátszását fogják megoldani? Engem az audio lejátszási probléma érdekelne.

Köszi.
adam0510

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.05. 09:35

henderson írta:...nem ismeri fel a felirat tag-eket, például a {\an8} felülre helyezési tag-et sem...

Most kaptam választ a programozóktól erre, azt írják, rajta van a teendőik listáján ennek implementálása.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.11.12. 12:19

henderson írta:Nem tudom hogy tapasztalta-e más is, de nem ismeri fel a felirat tag-eket, például a {\an8} felülre helyezési tag-et sem....

(Kérlek ne posztolj két kérdést egyben, illetve a felhasználó felület testreszabása alfórumba hogyan illik ez a kérdés? Át kell helyeznem.)
Milyen feliratformátumon felül várod el ilyen TAG-ek kezelését? SSA/ASS?
Kyle
Adminisztrátor

Dune HD Real Vision 4K felirat tagek, külső audio

HozzászólásSzerző: henderson » 2021.11.07. 16:12

Nem tudom hogy tapasztalta-e más is, de nem ismeri fel a felirat tag-eket, például a {\an8} felülre helyezési tag-et sem. Van erre valamilyen módszer esetleg a felirat menüben levő pozicionálás helyett? Ugyanis csak pár sort szeretnék felülre helyezni és nem az egész feliratot. A másik kérdésem az lenne, hogy nálam nem ismeri fel a videó fájllal megegyező nevű külső audió fájlt sem, ez valóban így van másnál is és ha igen, várható-e erre megoldás? Köszönöm.
henderson

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása