Nem lejátszható formátumok média adatai. Firmware frissítés?

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Nem lejátszható formátumok média adatai. Firmware frissí

HozzászólásSzerző: Noel Bolt » 2020.11.29. 10:49

Kyle írta:
Noel Bolt írta:Más valami ami még segíthet?

Azok a Windows programok, amiket a szervizfájl leírásában említettünk. De ahogy írtam, ínkább próbálj meg egy konverter programot szerezni, ami át tudja konvertálni ezeket a videokat egy normális formátumra (pl. MP4, MKV),

Rendben. Köszönöm :)
Noel Bolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.11.28. 21:05

Noel Bolt írta:Más valami ami még segíthet?

Azok a Windows programok, amiket a szervizfájl leírásában említettünk. De ahogy írtam, ínkább próbálj meg egy konverter programot szerezni, ami át tudja konvertálni ezeket a videokat egy normális formátumra (pl. MP4, MKV),
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Noel Bolt » 2020.11.28. 14:30

Noel Bolt írta:Köszönöm!
Most hétvégén ki is próbálom.

Telepítettem, de sajnos semmilyen változás nem lett.
Azért köszönöm, egy próbát megért.
Más valami ami még segíthet?
Noel Bolt

HozzászólásSzerző: Noel Bolt » 2020.11.28. 09:05

Köszönöm!
Most hétvégén ki is próbálom.
Noel Bolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.11.27. 09:39

Noel Bolt írta:...majd a médialejátszó menüjében kikeresem a fájlt és a média lejátszóval "telepítem"? Így értetted??

Ahogy egy filmet is indítanál, azt írtam. Tehát csak így érthettem, persze. Mivel ez a szerviz fájl arról szól, ami a leírásában olvasható, természetesen nem okoz más változást. Nem azért ajánlottam, hogy hátrányod legyen a telepítéséből, hanem hogy előnyöd.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Noel Bolt » 2020.11.27. 07:56

"Az AVI esetében lehet, hogy megoldható a dune_service_enable_divx.dsf szervizfájl telepítésével, amit linkeltem. Letöltöd, és rákattintasz, mint egy filmre"

Pl egy pendrivera másolom és csatlakoztatom a média lejátszóba, majd a médialejátszó menüjében kikeresem a fájlt és a média lejátszóval "telepítem"? Így értetted?

Bármilyen más változást fog-e okozni a "dune_service_enable_divx.dsf" telepítése, azon kívül h lehet h bizonyos fájlok lejátszhatóvá válnak?
Noel Bolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.11.24. 13:45

Noel Bolt írta:... Mindössze azt feltételeztem hogy univerzálisan le fog játszani mindent...

Nem mindent, hanem a „szabványos” kódolásokat és konténereket. Amiket írtál, nem ilyenek, bizonyosan. Illetve láthatod a lejátszók adatlapján, leírásában, hogy pl. sehol nem szerepel 8 kHz-es vagy épp „Music Coder” hangformátum, WMV1, WMV2, stb. Láthatod, van, hogy a Mediainfo sem volt képes meghatározni a videoformátumot a példáidban (példa 6.)! Az AVI esetében lehet, hogy megoldható a dune_service_enable_divx.dsf szervizfájl telepítésével, amit linkeltem. Letöltöd, és rákattintasz, mint egy filmre. Alternatív megoldást is írtunk mellette, ahhoz Windows kell, meg a linkelt programok egyike.
De inkább keress/vegyél egy jó videókonverter programot, ami mondjuk MP4-et, MKV-t képes csinálni ezekből a mindenféle fájlokból. Nem vagyok benne biztos, hogy létezik ilyen. Bizonyosan mondom, hogy nem lesz fejlesztése ezen fájlok lejátszása érdekében a Dune-nél (se).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Noel Bolt » 2020.11.24. 11:28

Szia!
Kérdésem nincs, kérésem van, az említett fálj fajták lejátszhatósága a lejátszóval.

Mit jelent h nem játszható le? A menüben a fált indítva a lejátszó megpróbálja elindítani, de nem tudja és pár másodperc múlva visszaadja a menüt a fájlt mutatva.

Nem időutazás a múltba, mindössze nem csak a jelenben élek (sok más embertársammal együtt) és hát bizony vannak régről megőrzött fájljaim is. Ez nem zárja ki h nem nézek, ahogy írod "az elmúlt 10 évből származó médiafájlt". Nyilván nem ezért vettem egy közel 120 ezer forintos lejátszót. Mindössze azt feltételeztem hogy univerzálisan le fog játszani mindent.

Akkor ha jól olvasom van megoldás a lejátszásukra?
Elolvastam, de sajnos nem értem és nem tudom mit kellene tennem :(
A segítségedet kérem benne!

Kyle írta:Szia! Mi a kérdésed? Mit jelent, hogy nem játszható le, mi történik indításkor? Ez valami időutazás a múltba, vagy betörtél egy számítógépmúzeumba? 12, 15 és 20 fps sebességű fájl??? WMV és AVI? 320x240 pixeles filmeket kell nézned 2020-ban, Windows Media 7 kódolással? Milyen hangkódolás a "Format: Music Coder"? Tudod, hogy az DIVX licences sok éve, így semmilyen lejátszó sem játssza le alapból? Nézd meg EBBEN a support cikkünkben a dune_service_enable_divx.dsf fájl leírását, ott a megoldás, ezt használtam annó, ha nagyapámtól AVI (DivX) érkezett... Ha már vettél egy házimozihoz fejlesztett 4K-s lejátszót, miért nem valami az elmúlt 10 évből származó médiafájlt próbálsz élvezni rajta? Amiket mutattál azokat ezer éve különféle noname programokkal barkácsolták, szerintem már konverter programot is nehéz lesz találnod, ami normálisabb konténerbe alakítja, de a felbontás és a 12 fps miatt nem is tudom elképzelni, hogy lenne értelme.
Noel Bolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.11.24. 10:14

Szia! Mi a kérdésed? Mit jelent, hogy nem játszható le, mi történik indításkor? Ez valami időutazás a múltba, vagy betörtél egy számítógépmúzeumba? 12, 15 és 20 fps sebességű fájl??? WMV és AVI? 320x240 pixeles filmeket kell nézned 2020-ban, Windows Media 7 kódolással? Milyen hangkódolás a "Format: Music Coder"? Tudod, hogy az DIVX licences sok éve, így semmilyen lejátszó sem játssza le alapból? Nézd meg EBBEN a support cikkünkben a dune_service_enable_divx.dsf fájl leírását, ott a megoldás, ezt használtam annó, ha nagyapámtól AVI (DivX) érkezett... Ha már vettél egy házimozihoz fejlesztett 4K-s lejátszót, miért nem valami az elmúlt 10 évből származó médiafájlt próbálsz élvezni rajta? Amiket mutattál azokat ezer éve különféle noname programokkal barkácsolták, szerintem már konverter programot is nehéz lesz találnod, ami normálisabb konténerbe alakítja, de a felbontás és a 12 fps miatt nem is tudom elképzelni, hogy lenne értelme.
Kyle
Adminisztrátor

Nem lejátszható formátumok média adatai. Firmware frissítés?

HozzászólásSzerző: Noel Bolt » 2020.11.23. 14:59

Példa: 6. (MediaInfo 18.05)

Complete name: Pelda 6.avi
Format: AVI
Format/Info: Audio Video Interleave
File size: 16.9 MiB
Duration: 3 min 25 s
Overall bit rate: 692 kb/s

Video
ID: 0
Format: I263
Codec ID: I263
Bit rate: 644 kb/s
Width: 320 pixels
Height: 240 pixels
Display aspect ratio: 4:3
Frame rate: 15.000 FPS
Bits/(Pixel*Frame): 0.559
Stream size: 15.8 MiB (93%)

Audio
ID: 1
Format: Music Coder
Codec ID: 401
Codec ID/Hint: Intel
Bit rate: 44.1 kb/s
Channel(s): 1 channel
Sampling rate: 22.05 kHz
Bit depth: 2 bits
Stream size: 1.08 MiB (6%)
Interleave, duration: 996 ms (14.95 video frames)
Interleave, preload duration: 998 ms
Noel Bolt

Következő

Vissza: SD filmek (pld. avi) lejátszása