Blu Ray lejátszása külső meghajtóról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Blu Ray lejátszása külső meghajtóról

HozzászólásSzerző: titi » 2024.09.22. 19:08

Kedves Kyle!
Köszönöm segítségedet és gyors válaszaidat.
titi
titi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.09.18. 17:24

titi írta:... mert ez egy modern készülék és mert számos lemezre írt BR filmem van.

Épp a modernség miatt nem aktuális már optikai korongok lejátszása. HDD-n tárolni olcsóbb, környezetkímélőbb és gyorsabb a lejátszás is. Meg ki akar egy pörgő lemezt hallgatni a film halkabb részei alatt...

titi írta:Úgy gondolom, hogy mivel a Dune Premier 4K Pro és a Dune HD Homatics Box R 4K Plus is Amlogic processzorral szerelt, ezért már ezek a modellek sem képesek a külső optikai olvasót kezelni. Kérem segíts ennek megerősítésében.

Megkérdezem a gyártót, mi a hivatalos álláspont, és várható-e bármi. Amiket említesz, azok Android TV-s lejátszók, ott „nyers” Android TV oprendszer van, az sosem fog optikai meghajtót kezelni már. De Amlogic a processzor, lehet, hogy már csak amiatt sem.

titi írta:Jelenleg melyik modell kapható Magyarországon még a régi Realtek processzorral 200e alatt?

Semmilyen, csak a Max Vision 4K és az Ultra Vision 4K van gyártásban. Ha bármi mást is látsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy csak kint felejtették az adott webshopban, remélem nem a kiemelt kereskedőinknél látsz ilyen hibát.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: titi » 2024.09.18. 13:27

Leginkább arról szerettem volna megerősítést, hogy a Solo 8K tényleg nem képes kezelni az optikai meghajtót és azt is megkérdezni, hogy későbbi firmware-ekkel tervezik-e ennek lehetőségét visszahozni.
Azért esett a választásom a Solo 8K-ra, mert ez egy modern készülék és mert számos lemezre írt BR filmem van. Pozitívuma, hogy a készülék nagyon tetszik, jól működik, de még nem döntöttem el, akarok-e egy másikat is mellé, ami képes a lemezre másolt filmeket lejátszani.
Az említett Solo 8K vásárlása még csak 10 napja történt. Elvileg még visszaküldhetem.

Úgy gondolom, hogy mivel a Dune Premier 4K Pro és a Dune HD Homatics Box R 4K Plus is Amlogic processzorral szerelt, ezért már ezek a modellek sem képesek a külső optikai olvasót kezelni. Kérem segíts ennek megerősítésében.

Jelenleg melyik modell kapható Magyarországon még a régi Realtek processzorral 200e alatt? Helyenként még látok Dune HD Real Vision 4K Duo készüléket, de a dupla HDD fiók nem túl mutatós.

Köszönettel

titi
titi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.09.17. 18:48

titi írta:Az minden esetre félrevezető...

Valóban, nálunk is ez volt eddig kiírva (mármint, hogy minden modell kezeli az optikai meghajtót), nem tudtunk róla, hogy ez megszűnt az Amlogic érkezésével. Remélem, nem arra vettél egy drága 8K-s hálózati lejátszót, hogy Blu-ray írott lemezeket nézzél rajta, mert azt olcsóbban is megúszhattad volna. De ha azt mondod, hogy írott Blu-ray és DVD lejátszása nélkül nem ér ennyit, elintézem Neked, hogy visszavegye a kereskedő.
Mi vagyunk a közvetlen kapcsolat a gyártóhoz egyébként. Mi lenne a kérdésed?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: titi » 2024.09.17. 15:08

Kedves Kyle!
Köszönöm válaszod. Az minden esetre félrevezető, hogy a vásárlás helyén a leírásban ez szerepelt: Médiaforrások: USB-s háttértárak, USB-s optikai meghajtó, belső SATA HDD/SSD, WiFi- és ethernet-hálózat (SMB, NFS, HTTP). Több kereskedő leírásában is ezt találtam. Megpróbálok valami közvetlen kapcsolatot találni a gyártói oldalon.
titi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.09.17. 09:38

titi írta:...Vagy csak egy későbbi firmware kiadást kell megvárni, hogy ez is működjön?

Nem, ez éppen hogy egy régi képesség, sok éve működik elméletileg (én sosem használtam, NAS-ról játszok le). Viszont nem látom a gyári oldalon az optikai meghajtó használatának lehetőségét az Amlogix processzoros, Android 11-es új modelleknél, csak a Realtek-es Android 9-et használóknál (pl. ITT). Így azt gondolom, nincs a Solo 8K-nál sem már optikai meghajtó kezelése.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: titi » 2024.09.16. 20:21

Sziasztok!
Egy hete vásároltam egy Dune HD Solo 8K lejátszót. Azóta nem tudtam felismertetni a külső optikai meghajtót. Három külső lemezolvasóval is próbálkoztam:
- Plextor PX-LB950UE
- Plextor PX-L890UE
- TSST (Toshiba) SE-208GB
Így természetesen nem tudtam olvasni az otthon megírt Blu-ray, DVD, CD vagy akár ***.mkv lemezeimet.
Hogyan kell elindulni, hogy a külső optikai meghajtókat felismerje a gép? Vagy csak egy későbbi firmware kiadást kell megvárni, hogy ez is működjön?

Segítségeteket előre is köszönöm.
titi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.03.14. 10:35

jabed írta:...Eredeti blu ray korongot szeretnék lejátszani, de nem sikerül...

Csak írott lemezeket lehet lejátszani, eredetit nem, egy USB-s olvasóban nincs Blu-ray licenc.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: jabed » 2023.03.13. 19:57

Hi mindenki!
Adott egy Dune hd vision 4k duo és egy külső optikai meghajtó Verbatim 43888, ami pioneert rejt belül.
Eredeti blu ray korongot szeretnék lejátszani, de nem sikerül.
Lehet, hogy nem támogatott a másolás védelemmel el látott filmek lejátszása?
jabed

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2020.02.04. 17:45

Még egy olyat kérdeznék olvastam van már RTD1395 - REALTEK chipset is ami támogatja a Dolby Visiont. Elképzelhető a Dune lejátszók fognak idén jönni ilyen chipsettel ?
MasterDj

Következő

Vissza: Blu-ray lejátszása