FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Újabb, elérhetőbb Dolby Vision-képes modell
2021. május 12.

Várható volt, hogy az ár/teljesítmény aránya miatt igen sikeres, de rövid ideig kapható Realbox 4K után valamivel be lesz tömve a keletkezett rés a Dune HD termékpalettáján. Jelenleg ugyanis a 23 980 Ft-os SmartBox 4K Plus és a 112 600 Ft-os Pro 4K II között nem találunk lejátszót a kínálatban. Ezen tarthatatlan állapot megszüntetésére hivatott a Real Vision 4K néven heteken belül érkező újdonság.

Akik követik a Dune HD-vel kapcsolatos idei eseményeket, azok tudják, hogy a Dolby Vision lejátszása az igazi újdonság február óta. Eddig a Pro Vision 4K Solo és a Max Vision 4K modellek jelentek meg az új Realtek RTD1619DR jelzésű, Dolby Vision VS10 dekódert tartalmazó processzorral. Ezek alapján könnyű kitalálni, hogy a most bejelentett Real Vision 4K elnevezésében a Vision szó mire utal...

 

Igen, most is az RTD1619DR lesz a készülék lelke (vagy agya?), 2 GB RAM-mal és 16 GB flash memóriával karöltve. A memóriák mérete fel akkora, mint a Pro Vision 4K Solo esetében, de egyrészt valamin spórolni kellett a kedvezőbb árhoz, másrészt az elsődleges feladatra (médialejátszás) bizonyosan tökéletesen elegendőek ezek a paraméterek. Így ha nem akarjuk pl. androidos játékkonzolként, számítógépként is használni a lejátszónkat, akkor nem leszünk memória vagy tárhely hiányában. Persze, belső merevlemez számára nincs hely a Pro 4K (II) készülékházával kb. teljesen megegyező szálcsiszolt fém dobozban (160×26×115 mm), de az alábbi funkciók terén nincs különbség a Real Vision 4K és a következő „lépcső”, a Pro Vision 4K Solo között:

  • Kétsávos, 802.11/b/g/n/ac Wi-Fi két külső antennával
  • Gigabites ethernet
  • USB 3.1 és USB 2.0 csatlakozók (igaz utóbbiból itt csak 1 lesz)
  • Bluetooth 5.0
  • Android 9 operációs rendszer + linuxos Dune HD OS

Sőt, a Real Vision 4K-n egy külső infra vevő bemenetet is találunk, sőt jelenleg a gyári oldal leírása szerint külső érzékelőt is kapunk hozzá. Ez azért furcsa, mert ugyanezen leírás szerint egy új, Bluetooth-os távvezérlő jár majd a készülékhez, infrás távirányító nem. Az új távirányító képe megerősíti azt, hogy Bluetooth-on kommunikál, mivel mikrofon gomb is van rajta, így nem egyértelmű, kinek is lesz hasznos az infra vevő, ha tartozék ehhez a lejátszóhoz (miközben a nagyobbakhoz nem, pedig azokhoz infra távirányítót is kapunk). És persze a Dune Control mobilalkalmazást is használhatjuk a távirányításhoz, és továbbra is vezérelhető IP-n (HTTP parancsokkal), Control 4 és Crestron hálózatokon is, azaz rugalmasan integrálható okosotthon rendszerekhez infra nélkül is. De persze örülünk, ha nem elírás lesz, és valóban tartozék a külső infra vevő, így használható lenne a Dune HD világítós prémium távirányítója is a Real Vision 4K-val is.

Az előlapi kijelző ránézésre megegyezik a RealBox 4K és Pro 4K modelleken már megismert 8 karakteres VFD kijelzővel, így másodperc megjelenítésére nem képes, csak az óra és perc látható rajta. A Realbox 4K valamiért, rendhagyó módon 5V-os tápfeszültséggel működött, de szerencsére ezt a tulajdonságát nem örökölte az utód, 12 V-os és 2 A-es tápegységet kapunk hozzá.

Kb. ennyit tudunk jelenleg a Dune HD Real Vision 4K-ról, amely a fenti tulajdonságok alapján a RealBox 4K utódjának tűnik. Ezt erősíti meg a várható ára is, mely – az aktuális EUR árfolyam mellett – kb. 77 000 Ft-ra saccolható, 2–3 héten belül érkezhet a hazai kereskedőkhöz, de várhatóan már napokkal korábban előrendelhető lesz.

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .