FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Várhatóan januárban érkezik csak a Base 3D, de mégis lehet 3D-s Dune a karácsonyfa alatt
2012. december 7.

Eredetileg októberre vártuk, de most úgy tűnik, karácsony előtt már nem érkezik meg a Dune HD Base 3D. Az újdonság felkerült már a gyári oldalra, de még a rendelhetőség dátuma és ára sem rögzített a forgalmazók számára. Így mi most január elejére saccoljuk az első szállítmány érkezését. Hogy mégse maradjunk azonban az ünnepekre 3D-s Dune nélkül, előrehozták a 2013-re tervezett TV-303D megjelenését, amely így várhatóan 2 héten belül már a boltokban lehet...

A szeptemberi bejelentéshez képest sokkal előrébb még nem vagyunk. Bár már letölthető több nagy felbontású kép is a Base 3D-ről, ezek alapvetően számítógépes grafikák. Igaz annyiból biztatóak, hogy a korábbi műanyagnak látszó műanyag front itt fémes felületnek igyekszik tűnni (reméljük ilyen lesz a valóságban is, mint pl. a HD Max előlapja):

 

 

Olvasgathatjuk a hivatalos specifikációkat (hamarosan hozzánk, a magyar nyelvű oldalra is felkerülnek), bár sok meglepetés nem derül ki. Az ígért 800 MHz-es, idén nyáron megjelent Sigma Designs 8673-as processzor (az SMP867x család legerősebb tagja) lesz a HD Base 3D lelke, amely már kezeli a fullHD – Blu-ray – 3D-t, HDMI 1.4-es kimenettel, gigabites ethernet porttal rendelkezik, 512 MB RAM-ot használ, és 4 GB rendszermemóriát is kapunk a belső 256 MB FLASH ROM mellé. A korábbi hírekkel ellentétben nem csak az októberi megjelenésről tett le a gyártó, de a hátlapra ígért TV-tunerkártya-nyílásokat sem látni a vélhetően a végleges külsőt mutató hátlapi képen:

 

 

Így marad az USB-s DVB-T tuner opció, mint egyetlen lehetőség TV-adások vételére. A specifikációk szerint a belső wifi-kártya alapfelszereltség, viszont antennacsatlakozók nincsenek a hátlapon. Ezek szerint az új TV-102 WiFi esetében megismert belső antennás megoldást kapjuk majd itt is. Kérdés, hogy mikor?

Majdnem olyan váratlanul, ahogy november végén a TV-102 WiFi feltűnt, megjelent a TV-303D az angol oldalon. Szeptember elején a berlini IFA kiállításon már láthattuk ugyan a prototípust és adatlapját, de mivel 2013-ra ígérte akkor a gyártó – és nem volt még semmi sem kőbe vésbe a specifikációk terén –, nem is számoltunk be róla akkori hírünkben. Ma mégis arról értesültünk, hogy várhatóan december 15-től elérhető az európai központban, mint a Dune HD első 3D-s lejátszója. A TV-303D a TV-301-gyel teljesen megegyezik külső és csatlakozók terén is – így joggal tekinthetjük talán annak 3D-s változataként, ráadásul ezt a típusszám is alátámasztja. Amit fentebb a Base 3D-nél írtunk processzor és memória tekintetében, az mind igaz a TV-303D-re is. Egyetlen izgalmas kérdés még az ára, ami viszont pár napon belül ki fog derülni.





  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .