FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Dune HD Base 3D néven érkezik októberben az első 3D-s lejátszó
2012. szeptember 1.

A Dune HD márkát már évek óta figyelemmel kísérők megszokhatták, hogy berlini IFA kiállításon mutatja be a cég a legújabb termékeit, illetve tervezett jövőbeli készülékeit. Idén sincs ez másként, így a jelenleg is zajló elektronikai vásáron több Dune HD logós eszközzel is megismerkedhettek a látogatók, illetve a média. Ezen rövid hírünkkel csak a 2012-ben már bizonyosan kapható Dune HD Base 3D-hez szeretnénk kedvet csinálni, de hamarosan részletesen bemutatjuk az összes újdonságot. Jelen állás szerint csak az új Base 3D megjelenése biztos ebben az évben, egészen pontosan október folyamán, így a legtöbb konkrétum is vele kapcsolatban ismert.

Dune HD Base 3D

A lejátszó a Sigma Designs SMP8672-es (800 MHz) vadonat új processzorára épül, de váratlan problémáktól nem kell tartani a processzor frissessége miatt, mivel már 8 hónapja folyik a fejlesztés a Dune HD-nál ezzel a chippel, mindössze annak sorozatgyártása kezdődött el július végén. Legfőbb újdonság természetesen a fullHD-s 3D lejátszás, mivel eddig csak a kisebb felbontást eredményező side-by-side és top-bottom 3D volt csak használható bármely Sigma processzoros médialejátszón. Ezentúl a 3D blu-ray rippek, ISO fájlok is lejátszhatóak lite módban (azaz a lemez menüje nélkül), mivel már 1.4-es HDMI csatlakozót találunk a hátlapon a komponens, kompozit videókimenetek, az analóg sztereó, a digitális koax és optikai hangkimenetek, no és természetesen az ethernet, valamint USB2.0 portok mellett. A kiállított prototípussal ellentétben a végleges Base 3D hátlapján lesz még foglalat digitális TV-tuner (DVB-S, DVB-C) számára is. Az előlapon bal oldalt található a korábbi Base 3.0-nál még középre helyezett lemezfiók, amelybe most is szerelés nélkül tolhatunk be 3,5"-es merevlemezt. Középen most a még informatívabb VFD kijelzőt láthatjuk, tőle jobbra 5 kezelőgombot a főbb lejátszási funkciókhoz rendelve, valamint egy SD-kártya és egy USB2.0 foglalatot.

Dune HD Base 3D

A tervek szerint a lejátszó megújult kezelőfelülettel érkezik majd, amely már kihasználja az új processzorban meglévő hardveres OpenGL támogatás lehetőségeit, így gyorsabb, és akár 3D-s effekteket (pl. coverflow) is felvonultató lesz az új GUI, de a diavetítés funkció is jóval látványosabban működhet - mindez csak szoftver kérdése lesz, mivel a hardver adott immár hozzá.

Nagyon jelentősen kibővül majd az alkalmazások kínálata, és megjelenik a Dune HD Portal, amelyen keresztül online tartalmak sokasága lesz elérhető.

A Base 3D várható európai fogyasztói ára a tervek szerint 200 EUR környékén lesz (bár ez az Európában átlagos 19%-os ÁFÁ-t tartalmazza, nem pedig a hazai brutális 27%-osat). Hamarosan további részletekről, és a későbbre tervezett egyéb Dune HD újdonságokról is beszámolunk!

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .