FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Bittorent és THX Media Director minősítések
2012. január 18.

Szintén a Las Vegas-i CES kiállításról származik a hír, amely a Dune HD (korábban HDI) és a BitTorrent között létrejövő együttműködési megállapodásról szól. Szintén friss információ, hogy a Dune HD Max az első kereskedelmi forgalomban kapható Blu-ray lejátszó, amelyben működik a THX Media Director funkció...

Hamarosan egyre több készüléket láthatunk majd világszerte, amely a „BitTorrent Certified” logót viseli magán.

„Ha rögzítettünk barátunkkal egy videófelvételt az okostelefonunk segítségével, vagy filmre vettünk egy esküvőt, roppant egyszerű a felvételt a számítógépünkre átvinni. Az emberek szeretnék ezeket megnézi a tévéjükön, és általában ismerőseiknek, barátjaiknak is megmutatni; megosztani velük a fájlokat. A BitTorrent technológiája ezt gyorsan és könnyedén képes megvalósítani.” – mondta Konstantin Dyshlevoy, a Dune HD cégvezetője.

Shahi Ghanem, a BitTorrent stratégiai vezetője szerint: „A házi készítésű médiafájlok egyre nagyobb és nagyobb méretűek lesznek, ahogy a felvevő készülékek felbontása fejlődik. Ezen nagyméretű fájlok interneten keresztüli küldésére a leggyorsabb megoldást a P2P kapcsolat biztosítja. A Dune HD médialejátszók ideális készülékek azok számára, akik nagyméretű személyes médiagyűjteményüket akarják elérni, és csúcsminőségben lejátszani bármikor, bármelyen megjelenítőn. Örülünk a Dune HD-vel létrejött partnerségnek, és bízunk a hosszútávú, eredményes együttműködésben.” (A BitTorrent cég székhelye San Francisco-ban található, de irodái vannak Tokyo-ban, Seoul-ban, Krakkow-ban és Minsk-ben is. Jelenleg a világ internetfogalmának 20–40%-át teszi ki a torrentezés.)

A BitTorrent által biztosított technológia szoftverek és szórakoztató elektronika berendezésekben több, mint 150 millió felhasználónak lehetnek segítségére abban, hogy személyes médiatartalmaikat a számítógépükről a nappali szobába költöztethessék. A BitTorrent minősítésnek köszönhetően a gyártók gyorsabban és hatékonyabban fejleszthetnek ezen a területen, melynek eredményeképpen készülékeiken gond nélkül lehet megjeleníteni BitTorrent tartalmakat egy felhasználóbarát kezelőfelület, és egy hagyományos távvezérlő segítségével TV-n, BD/DVD-lejátszón, set-top-boxokon, hálózati lejátszókon. Ezen eszközök képesek lesznek letölteni, transzkódolni, megosztani és akár más hordozóra is áthelyezni a médiafájlokat.

 

A THX Media Director-ról korábbi hírünkben már írtunk, annak kapcsán, hogy a Dune HD Pro kompatibilis lesz ezzel az új technológiával. A Dune HD angol nyelvű honlapján megjelent legutóbbi közlemény azonban már arról számol be, hogy a Dune HD Max már kezeli a THX Media Director infókat tartalmazó BD lemezeket, így a világ legelső ilyen Blu-ray lejátszója lett. Sőt, ezek szerint a Dune HD Smart B1 (és bármely Dune HD Smart BE egységgel bővített Dune HD lejátszó) is kell, hogy rendelkezzen ezzel a képességgel, tekintettel a közös firmware-alapokra.

A THX híre alapján a Star Wars Complete Saga gyűjtemény az első BD kiadvány a világon, amely már hordozza a THX Media Director informácókat. Így ebből bármely lemezt behelyezve egy Dune HD lejátszóba csak hátra kell dőlnünk, és élvezni a filmet; a Dune beállítja az összes lehetséges kép- és hangopciót a lemezen talált leírás alapján. Persze, nem árt majd mielőbb egy THX Media Director kompatibilis tévét, vagy projektort, no meg házimozi-erősítőt is vennünk...

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .