FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Zappitis távvezérlő Apple mobilokon is
2011. november 30.

Korábbi hírünkben már bemutattuk az androidos Dune Media Controller alkalmazást, mely lehetővé teszi, hogy a hálózatunkon elérhető, a Zappiti jukebox programmal előkészített filmgyűjteményünket a mobilon is borítók szerint megjelenítve böngészhessük, és onnan indíthassuk a lejátszást. Most valami hasonló érkezik iPhone, iPod Touch, iPad mobil eszközeinkre is...

Az alkalmazás már az Apple-nél van, várhatóan hamarosan (15–20 napon belül) megkapja a fejlesztő az engedélyt rá, így felkerül majd az App Store-ba. Várható ára 14,99 EUR, de ingyenes próbaverzió is letölthető lesz a vásárlás előtt.

Aki még nem hallott volna a Zappiti-ről, egy rövid ismertető:

A Zappiti egy Windows alatt futtatható program, amely végigszkenneli számítógépünk, NAS-unk, vagy akár a Dune lejátszóban lévő merevlemez kijelölt mappáit, és az azokban található filmfájlokhoz letölti a film borítójának grafikáját, leírását és egy háttérképet a leírás oldalhoz. Ezen adatokat a film címe alapján a www.imdb.com oldal adatbázisában keresi, és onnan tölti le a filmfájljaink mellé. Elkészíti a megfelelő dune_folder.txt szövegfájlokat, amelyeket a Dune lejátszók automatikusan detektálnak, ha a fájlböngészőjükön keresztül belépünk egy mappába, és az ezen fájlokban található információk alapján egyedi megjelenítésre képesek. Tehát, amint végig futtatuk a Zappitit a filmgyűjteményünkön, a Dune-ön már semmit nem kell állítanunk, csak belépni egy ílymódon elkészített mappába a fájlböngészőben. Minden alkalommal, ha újabb filmet helyezünk el a gyűjteményünkben, a Zappiti-t újra el kell índítanunk a számítógépünkön, hogy az új filmhez is elkészítse a szükséges fájlokat. A végeredmény a tévé képernyőjén, a Dune fájlböngészőjében valahogy így néz ki (de tetszés szerint testreszabható):

A Zappiti használatáról szóló leírásunk, és egy magyarított Zappiti verzió megtalálható a Terméktámogatás oldalunkon: link...
A Zappiti weboldala: link...

Az iPhone/iPad alkalmazás segítségével a mobilunk képernyőjén jelenik meg a végeredmény, nem (csak) a tévén, így kényelmesebben, és gyorsabban böngészhetjük a filmeket, könnyebben olvashatujk a leírásokat. De ami a legfontosabb, és nem működik a Dune-ön megjelenített verziónál: keresni is lehet a filmek között (kategóriára, megjelenési dátumra, rendezőre, szereplőre, filmcímre):
A kiválasztott film lejátszása egyetlen érintéssel indítható. Mozizás közben sem kell azonban a gyári távvezérlőt, vagy másik alkalmazást használnunk az iPhone-on, iPad-en. Lejátszás közben a Dune valamennyi funkcióját vezérelhetjük a képernyőn megjelenő gombokkal, hálózaton keresztül (tehát a Dune-ünket feltétlenül hálózatba kell kötni ehhez). Az iPad képernyőjén elfért minden gomb egy oldalon, az iPhone/iPod Touch verzónál két képernyőn elrendezve találhatjuk meg ugyanezeket a billentyűket (a fontosabbak az első oldalon természetesen).
  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .