FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Új modellcsalád érkezik Dune HD TV néven
2011. augusztus 31.

Dune HD TV-101 és 301 elnevezéssel két új lejátszó debütál a szeptember 2-án kezdődő berlini IFA szórakoztató elektronikai kiállításon. Mindkét modell a legfrissebb Sigma Designs 8671-es processzorra épül...

A HDI Dune cég, amely a világ egyik vezető médialejátszó gyártója büszkén mutatja be a Dune HD TV termékcsalád új hibrid lejátszóit. Ezen készülékek az elsők a piacon, melyek egy teljes értékű, minden népszerű audió és videó formátumot ismerő médialejátszó és egy IPTV, internetes tévék, valamint fizetős filmszolgáltatások (Video on Demand) megtekintését is lehetővé tevő set-top-box képességeit egyesítik.
Ha egy ilyen eszköz a kábeltévé-szolgáltatók által kerül a felhasználókhoz, most először élvezhetjük mindezen szolgáltatásokat egyetlen kompakt készülék segítségével. Természetesen nem csak a szolgáltatókon keresztül kerül majd forgalomba a Dune HD TV modellpaletta, hanem bárki megvásárolhatja azt a hivatalos Dune-forgalmazóktól is. Ilyenkor azonban a kódolt IPTV szolgáltatást nem tudjuk élvezni, hiszen ehhez az is szükséges, hogy kábeltévé-szolgáltatónk engedélyezze rajta szoftveresen a műsor vételét.

Dune HD TV

A TV sorozat minden modellje számos internetes szolgáltatással is rendelkezik. A jelenlegi Dune HD lejátszóknál már létező lehetőségeken kívül megjelenik a YouTube és a YouTube Movies alkalmazás is. Szintén kiemelt figyelmet kapott a digitális tévéadások vétele is, amely a beépített vagy opcionális (USB-s) tuner segítségével működhet. Fel van készítve az új termékcsalád az interaktív televíziózásra is csakúgy, mint az internet alapú (SIP) videótelefonálásra, mely utóbbi szolgáltatás egy webkamera segítségével érhető majd el a Dune HD TV lejátszókon.
A jelenlegi modelleken még csak egy widget található, amely az időjárást jelzi, de ezen bővítmények elszaporodása is várható, ahogy az a személyi számítógépeken is megtörtent, miután az Apple bevezette ezt a megoldást.

Kezdetben két modellből áll majd az új termékcsalád: az alapkészülék a Dune HD TV-101, amely ultrakompakt méretű (tenyérnyi) és igen kedvező árú lesz. Mint lejátszó ugyanazt fogja tudni, mint a jelenlegi Lite53D modellek, ráadásul 500 helyett 700 MHz-es processzorral. 10/100/1000 Mbites (valódi gigabites sebességgel immár!) ethernet hálózaton (wifi továbbra is opciós lesz USB-adapteren keresztül), vagy a beépített USB-porton keresztül játszhatunk le vele. A beépített webböngészőben már Flash 10.1 is működhet majd.
A TV-301 jelzésű nagyobb változat a hardver terén nyújt csak többet kisebb testvérénél. Belsejébe 2,5"-es SATA merevlemezt is telepíthetünk, SD-kártyaolvasóval is rendelkezik a lejátszó, és USB3-as slave interfész garantálja, hogy számítógépünkhöz külső lemezként csatlakoztatva a lehető leggyorsabban másolhassunk a belső winchesterére.

Kétféle felszereltséggel várható az érkezése: DVT-T/C, vagy DVB-T/T2/C tunerral, az adott földrajzi területen működő digitális rendszereknek megfelelően. Tévészolgáltatók számára a HDI természetesen komplett segédletet és technikai támogatást ad, hogy azok saját IPTV/VoD szolgáltatásaikat integrálhassák a Dune HD TV készülékekbe.

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .