FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Dune távvezérlőprogramok Android mobilokra
2011. május 5.

Korábban – tavaly decemberben – már bemutattunk egy ingyenes iPhone-os távvezérlőprogramot. Most a „másik oldal”, az Android operációs rendszert választók számára elérhető alkalmazásokat szeretnénk ismertetni. Jelenleg két program is ingyenesen letölthető, és eddigi benyomásaink szerint mindkettő jobb, látványosabb, mint az iPhone-on használható. Ráadásul a Dune Media Controller olyat is tud, amit eddig csak a képernyőn láthatunk...

Kezdjük a sort egy egyszerűbb, de távvezérlőnek hibátlan DuneControl nevű alkalmazással. Ez gyakorlatilag nem más, mint egy virtuális gyári Dune távirányító. Billentyűi kénylemesen nagyok, és egy ujjal könnyedén le-fel görgethető a képernyő, hogy az éppen szükséges terület legyen kéznél:

 

Hála a wifi kapcsolatnak, természetesen lényegtelen, hogy merre irányítjuk a kezünkben lévő telefont, vagy tabletet, használhatjuk, ahogy a legkényelmesebb.

Jóval izgalmasabb program a Dune Media Controller. Hasonlót eddig egyetlen lejátszóhoz sem láttunk még. A vásárlóink számára magyarul is elérhető, Terméktámogatás oldalunkon részletesen bemutatott és dokumentált Zappiti programhoz készült ez az alkalmazás. Lényege, hogy a Windows-os program által elkészített jukebox felület jelenik meg az androidos készülék képernyőjén is! Ha még nem láttad, milyen kezelőfelület hozható létre a Zappiti segítségével a Dune lejátszón, érdemes megnézned pld. ezt a videót:

A DMC (Dune Media Controller) tehát lehetővé teszi, hogy pontosan úgy böngésszünk a mobilunk képernyőjén, mint a tévén: színes borítók és a részletes filmleírás oldalak között válogassunk. Ha csak a szokásos távirányítási lehetőségre vágyun, mint a DuneControl esetén, az ebben a programban is elérhető. Az infra távvezérlő gombjai itt négy képernyőn, funkciójuk szerint csoportosítva (lejátszás, navigálás, számok, egyéb) jelennek meg, közöttük a jobb szélen lévő fülekkel lapozhatunk nagyon könnyedén:

Ha a készenléti állapotban lévő telefont felemeljük, automatikusan a távvezérlő módban jelentkezik be a program. Az alkalmazást még tervezi továbbfejleszteni a készítője, így a jövőben vélhetően újabb funkciókkal gazdagodik majd. Terveink szerint a következő napokban készítünk egy videót is, amely működés közben mutatja be mindkét most ismertetett androidos programot.

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .