Zene keresése

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Zene keresése

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.05.15. 19:29

Csak azért, hogy ha más is e miatt írna : a KODI-val és az SPMC-vel is beolvastattam a HDD-t (nem végzett túl hamar egyik sem :D ), így most bármelyikben tudok keresni egy csomó kritérium alapján. Azt nem tudom, hogyan tudnám lementeni a beolvasott adatbázist, de jó volna a későbbiekre tekintettel. Még nem tudom melyiket hagyom meg, mert mindegyik tetszik. Igaz, csak erre (zenékre) használom őket. Sajnálom, hogy a beépített így nem tudom használni, szerettem. Bár, hogy azzal miért indul minden zene úgy, mintha egyiknek sem lenne eleje, azt nem tudom. Érdekes, mert ezekkel nincs ilyen gondom....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.05.14. 23:50

maxhim írta:Tehát ha feltelepítek egy zelenejátszó appot, akkor azon keresztül tudok keresni a HDD-n lévő zenei gyűjteményemben előadó vagy számcím szerint?.

Az Android már csak ilyen :) Miután az app indexeli a fájlokat, természetesen tud keresni bennük. A KODI is ilyen, az n7player is (egérrel biztos megy mindkettő, KODI távvezérlővel is szerintem). Nem gondolom, hogy a sok száz meglévő alkalmazás mellé a Dune akarna egy sajátot. Korábban tervezték még a linuxos modelleken, de Androidon már nem sok értelme lenne, vannak profi cégek, akik évek óta ilyeneket csinálnak.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.05.14. 16:50

Tehát ha feltelepítek egy zelenejátszó appot, akkor azon keresztül tudok keresni a HDD-n lévő zenei gyűjteményemben előadó vagy számcím szerint? Mert gondolom nem tudnak katalógusként működni, mint a pl. a WhereIsIt? vagy a WinCatalog (ilyesmi lenne a legjobb). A PowerAmp-ot megvásároltam pár éve, de nem tudtam hogy van benne ilyen funkció. Mondjuk nincs is sok zeném telón. A Dune nem tervez erre valami saját megoldást? Mert ha felteszek egy appot, akkor nem a saját lejátszója játsza le a dalokat (tetszik a beépített egyszerűsége). Valami Jukebox-hoz hasonló, de nem filmeket összefogó dologra gondoltam.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.05.13. 23:24

maxhim írta:...Van erre valami orvosság?

Bármilyen androidos zenelejátszó app, ami Neked tetszik (csak működjön egérrel vagy jó esetben a távvezérlővel). Pl. n7player, PowerAmp, bármi. De akár a KODI is jó erre.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Zene keresése

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.05.13. 18:03

A Pro 4K-mra két HDD van kötve : egy a filmeknek, egy a zenéknek (kevés mp3, rengeteg flac). A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogy oldani, hogy ne kelljen mappából mappába lépkedve keresgélnem egy-egy zenét? Valamiféle keresőre gondolok, vagy akár a Dune-re telepíthető valamilyen katalógus appra. Kerestem a playstore-ban ilyet, de nem találok, pedig régóta ülök már miatta a gép előtt. De bármi egyéb megoldás is érdekelne, csak hadd ne kelljen folyamatosan átnyálaznom a teljes gyűjteményt ahhoz, hogy egy bizonyos dalt vagy albumot megtaláljak. Van erre valami orvosság?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

Vissza: Zenelejátszás