Win10 hálózati hiba

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Win10 hálózati hiba

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.04.05. 11:58

Kyle írta:..alapvetően nem a lejátszóhoz csatlakoztatott lemezeket kellene hálózaton keresztül használni, hanem a lejátszóval elérni a számítógép, NAS lemezeit.

Veszteségmentes zenéket tárolok a DUNE-re csatlakoztatott egyik HDD-n, így sokat másolok rá. Ennél egszerűbb megoldás nincs : WIN-ben szerkesztem a zenéket majd ftp-n átmásolom erre a merevlemezre. Egyébként eszemben sincs a DUNE-ön keresztül zenélni vagy filmezni a PC-ről, nem túl gazdaságos megoldás. Meg hát nem is azért vettem a lejátszót. NAS-om nincs, nem adok érte annyit. A lényeg, hogy most újra minden a régi, remélem így is marad...
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.04.04. 15:42

maxhim írta:Reseteltem, megjavult...

Feltehetsz egy tetszőleges FTP-szervert is a Play Store-ból, és azon keresztül elérheted, ha azt látod, hogy rendszeresen gond lenne a beépített FTP- vagy SMB-szerverrel. De alapvetően nem a lejátszóhoz csatlakoztatott lemezeket kellene hálózaton keresztül használni, hanem a lejátszóval elérni a számítógép, NAS lemezeit.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.04.04. 08:39

Reseteltem, megjavult. De innnentől meg a lejátszó fagyott meg pár perc után. Mindegy melyik rácsatlakoztatott HDD-ről, és mindegy mit indítottam, mindig az lett a vége, hogy lefagyott. Pár újraindítás és áramtalanítás után csináltam rajta egy teljes gyári visszaállítást, azóta minden működik. Nem örültem az FR-nek, de már nem volt mit tenni, reméltem, hogy megoldja. Szóval nem tudom, hogy mi történt, de nagyon oda lett a rendszerem. Féltem, hogy valami hadrver hiba, de egyenlőre jól működik minden.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.04.03. 09:28

maxhim írta:Ennyi?

Az OpenWRT topikban kellene erről beszélni, nem Pro 4K (Plus) specifikus kérdés, hogy miért nem megy az SMB-kapcsolat. Olvasd végig az ott lévő hozzászólásokat, és esetleg reseteld az OpenWRT-t!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.04.01. 14:24

Ennyi?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

Win10 hálózati hiba

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.03.27. 14:28

Nem tudom mi történt, de pár napja nem látja a win10 a DUNE-t és a rádugott merevlemezeket a Hálózati meghajtók alatt. Diagnosztika után ezt látom :

Kép

A furcsa az, hogy Filezilával FTP-n rá tudok csatlakozni, de ott is csak a DUNE-re kötött HDD-t látja tartalommal együtt. Igaz ugyan, hogy a többi USB-n rácsatlakoztatott merevlemezt is látja itt már, de ha rájuk klikkelek üresek, nincs bennük semmi tartalom.

Kép

Az ANDROID mappa eddig ott sem volt soha, ezt sem értem. A sataa1 ugye a direktben rákötött merevlemez, az sdb1 a dokkolóval rákötött, az sdc1 pedig egy külső házban lévő USB3-as merevlemez. Mindegy, hogy mit hova csatlakoztatok, mindegy, hogy mennyi és milyen merevlemzzel próbálom (van még itthon pár) sehogy sem jó. Ha Filezillával belépek az egyik üresnek látott meghajtóba és megpróbálok oda fájlt feltölteni azt sem engedi. A hiba oka : Az átvitel nem indítható el
Ha ez számít, ezt látom a lemezkezelőben :

Kép

Azt látom, hogy a diagnosztika szerint ez van : Az eszköz vagy erőforrás (OPENWRT) nincs beállítva kapcsolat fogadására a(z) A fájl- és nyomtatómegosztás (SMB) porton. De fogalmam sincs, hogy ezt a beállítást hol találom, pedig már átböngésztem az OPENWRT-t is. Szerintetek mi lehet a probléma?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések