Eddigi tapasztalatok, kérdések HD Max 4K-val összefüggésben.

Olyan kérdések helye, amely a Max 4K egyedi hardverével függ össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: Eddigi tapasztalatok, kérdések HD Max 4K-val összefüggés

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.01.05. 11:45

Ezt a topikot lezárom, mert nem egy adott problémáról szól. A fórum használhatatlanná válik, ha számos különböző kérdés kerül egy topikba. Kérem, senki ne nyisson hasonlóakat!
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2341
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: Eddigi tapasztalatok, kérdések HD Max 4K-val összefüggés

HozzászólásSzerző: Csecsu » 2020.01.05. 09:39

- Komolyabb gond, hogy mostanában tapasztalom, hogy félbehagyott filmeknél, ha később folytatni akarom a lejátszást, akkor hosszú percekbe (3-5 percbe) telik, míg elindul a lejátszás. (Addig fekete képernyő van, bal felső sarkában kis óra piktogrammal.) Rájöttem, ha kiürítem a „Recent” mappát, akkor helyreáll a működésó. Ez a normális ügymenet?

Szia!
A Pro 4k-nál is probléma volt, de a legfrissebb firmware megoldotta!
Csecsu
 
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2014.12.25. 08:41

Eddigi tapasztalatok, kérdések HD Max 4K-val összefüggésben.

HozzászólásSzerző: etnevel » 2019.12.30. 19:36

Sziasztok!

Immár több mint fél éve használom a Dune HD Max 4K készülékemet és szeretném megosztani Veletek az eddig kialakult véleményemet, észrevételeimet és örömmel venném, ha más is megírná a tapasztalatait, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ti hogy ítélitek meg a lejátszót az eddigi használat után. Előre bocsátom, hogy nagy híve vagyok a Dune márkának – 7 évig a legnagyobb megelégedettségemre használtam egy Dune HD Maxot – így nem célom a márka ócsárlása, annál inkább a válaszkeresés a felmerült problémákra.

A bevezetőmből már gondolhatjátok, hogy nem feltétlenül pozitív az eddigi véleményem a készülékről. Sőt!
(Előre is bocsánatot kérek, ha esetleg valamelyik probléma csak az én hiányos felhasználói ismereteimre vezethető vissza! Ez esetben kérem, írjátok meg, hogy lehet a felmerült problémát orvosolni.)

- Az első meglepetés akkor ért, amikor az új készülékbe beszereltem az új HDD-t és nem tudtam formattálni. A régi Dunémnél ez egyszerűen megoldható volt a „Pop Up Menu” gomb segítségével. A HD Max 4K-nál a formázás parancsot nem találtam sehol, pedig az androidos menüben is kerestem. Végül átraktam a régi készülékbe a vinyót és úgy tudtam formattálni.

- A lejátszómban egy 2 TB-os és egy 4 TB-os WD Green HDD van. Nem probléma, inkább csak zavaró, vagy nevezhetjük szépséghibának is, hogy a „Források” közt a két HDD mellet van még egy 2 GB-os „Merevlemez” elnevezésű tár is mappákkal. (Nem igazán értek hozzá, hogy rendszerfájlok vagy mik vannak benne?) Érdekelne, hogy ez elrejthető-e valahogy?

- Ugyanígy zavaróak az Android által elhelyezett könyvtárak a HDD-ken. Tudom, ezeket minden androidos eszközre odateszi a rendszer. Azt is tudom, hogy a könyvtár elé rakott ponttal rejtetté lehet tenni az Androidban a mappákat, csak eddig nem mertem kísérletezni ezzel a Dune esetében. Így azt sem tudom, ez esetben ez működik-e és alkalmazható-e?

- Nekem nagyon hiányoznak az LCD kijelző információk. Az ugye – elsősorban – csak azt jelzi ki, hogy éppen aktuálisan hányadik óra-perc-másodpercnél jár a lejátszás. A korábbi készülékkel ellentétben nem írja ki a fájlneveket, fejezetcímeket stb.

- Komolyabb gond, hogy mostanában tapasztalom, hogy félbehagyott filmeknél, ha később folytatni akarom a lejátszást, akkor hosszú percekbe (3-5 percbe) telik, míg elindul a lejátszás. (Addig fekete képernyő van, bal felső sarkában kis óra piktogrammal.) Rájöttem, ha kiürítem a „Recent” mappát, akkor helyreáll a működésó. Ez a normális ügymenet?

- Még inkább zavaró és idegesítő, hogy mostanában tapasztalom, hogy egy-egy film lejátszása alatt többször, pár másodpercre bepixelesedik, szétesik a kép. Ez hol többször, hol kevesebbszer fordul elő. (Általában 1080p-s filmeket nézek.)

- A legnagyobb gond, hogy meglehetősen gyakran lefagy a készülék lejátszás közben. Legtöbbször zenelejátszásra (FLAC, HD-FLAC) használom a készüléket és leginkább ekkor fordul elő ez a hiba, de ez valószínűleg abból adódik, hogy általában akkor szokott lefagyni, amikor egyik fájlról a másikra lép, illetve akar lépni a lejátszó. Értelemszerűen ez a zenehallgatás közben gyakrabban fordul elő, mint filmnézés közben. Ilyenkor van, amikor fekete képernyő van, sarkában az óra piktogrammal, de hiába várok órákat, akkor sem lép tovább; és van, amikor zöld képernyő látszik. Egyik esetben sem reagál egyik gombra sem, csak a „Power” gomb folyamatos nyomva tartásával tudom kikapcsolni. (A Dune HD Maxom a hét év alatt talán kétszer, ha kifagyott.)

- Más jellegű probléma: az új távkapcsoló nagyon pofás, szép és funkcionálisan is jó lenne, csak nekem az a gondom vele, hogy elég „érzéketlen”. (Nem úgy értve, hogy szívtelen! :) ) Különösen a középső, „Enter” gomb körüli gombok működnek rosszul. Ha csak megszokásból, átlagos erővel nyomja meg az ember a gombot, nem történik semmi, pedig még a kis kattanást is lehet érzékelni e gombok megnyomásakor; viszont ahhoz, hogy kapcsoljanak, nagyon erősen és pontosan kell benyomni azokat.

Nem sorolom a hibák közé, mert bármilyen márkájú készülékkel előfordulhat újkorában meghibásodás, de tény, hogy 4 hónap használat után javíttatni kellett a lejátszót, mert tönkrement a tápja.

Bíztam benne, hogy érkeznek majd a frissítések, amik orvosolják a hiányosságokat, hibákat, de eddig nem érkezett túl sok firmware sem.

Röviden, tömören ezek az észrevételeim vannak, s összefoglalásul annyit tudok írni, hogy míg a HD Max egy nagyon jól összerakott, kifogástalan (leszámítva az egy idő után hangossá váló ventilátorát), kiérlelt médialejátszó volt, addig a HD Max 4K-ról mindez eleddig nem jelenthető ki.

Még egyszer bocsánat, ha az én tudatlanságom lenne a fentebb írt problémák oka és köszönöm, ha más is megírja a véleményét.

Üdv Mindenkinek!
etnevel
 
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2012.03.07. 15:40


Vissza: Max 4K specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron