Beállítási, lejátszási problémák

Olyan kérdések helye, amely a Max 4K egyedi hardverével függ össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: Beállítási, lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: köki » 2020.01.24. 16:42

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem egy dune 4k val kapcsolatban.
A problémám az,hogy a dolby digital plusz hangot nem tudom hallgatni a processzoron.
Csak sistergés hallható a hdmi csatlakozón keresztül.
A koaxon lejátsza ugyan de az már csak sima dd lesz.
Esetleg valami ötlet?.
A proci marantz av 8003.
Tudja a dolby pluszt.
Üdv, Tibi.
köki
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2019.12.13. 15:48

Re: Beállítási, lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: fcsfelix » 2019.11.11. 19:58

Nagyon köszönöm ezt a sok segítséget és támogatást, igazán rendes tőled. :-)
Anthem 510-et használok. Az appos vezérlést hdmi nélkül megpróbálom. TÉnyleg kíváncsi vagyok mennyivel másabb azon a kimeneten, mint egyébként.
Nem telepítettem még rá semmit, viszont ha egy zene fájlon rányomok a pop up gombra akkor ott találtam: lejátszó választása. És a 2. azt hiszem Dune HI-Fi vagy valami hasonló. De nem tudom milyen, mert nem indul csak az óra marad a felső sarokban.
Esetleg van ötleted melyik lejátszó tudná kezelni az MKA fájlokat? Vagy merre keresgéljek, mert a Play áruházban nem nagyon találok erről részletes leírást vagy infót.
A zenei al mappáim flac formátumban albumok 10-20 számmal. De bármit is csinálok ha borító kép van az adott mappában csak a képeket váltogatja zene nincs. Ha nincs kép, akkor játszik mindent. A réginél mindig megkérdezte mit tegyen.

Illetve az megoldható-e, hogy a zenéket ne akarja mindig folytatni csak a filmeket? Végül is egy számot azért leginkább az elejétől szoktunk hallgatni. :D
fcsfelix
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2015.01.18. 15:41

Re: Beállítási, lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.11.11. 16:59

fcsfelix írta:...190913_0244_r13-as.

OK, a legújabb, tehát ez rendben. Tévedek, ha azt gondolom, hogy Denon vagy Marantz erősítőt használsz? Ezeknél ugyanis hiába állítod be, hogy az adott HDMI-n jöjjön a kép, és mondjuk egy adott KOAX bemeneten a hang, ha érzékelnek hangot a HDMI-n, akkor azt fogják használni. Kössél rá próbaképpen egy HDMI-monitort a Max 4K-ra, és csak a KOAX digitális hang menjen az erősítőre! Szerintem ekkor látni fogod, hogy nem a Max csinálja rosszul. Azt is megteheted, hogy egy HDMI nélküli bemenetet állítasz be a KOAX kapcsolathoz, és mondjuk Dune mobilalkalmazással vezérled a zenelejátszást.
Abból, hogy zenelejátszót lehet egyáltalán választani, azt gondolom, telepítettél már a készülékre valamilyen más andoridos zenelejátszót. Egyébként a fenti felállásokban, vagy nem Denon erősítőn nem lehet gond a gyári alkalmazással sem, nem az dönti el, milyen kimeneten mi szóljon.
A távíriánytó USB-s egérként működik az ezt kezelő alkalmazásokban. A Dune főmenüjében sokat nem tudsz vele csinálni, az nem támogatja még az egeret, használd a normál infra távvezérlőt! A Bluetooth-ost az androidos alkalmazásokhoz kaptad. De a lejátszásvezérlés pl. kell, hogy működjön rajta.
MKA fájlok hangsávjait nem kezeli (még) a jelenlegi lejátszó program, ellentétben a korábbi Sigma chipes modellekkel. Keress egy ingyenes vagy akár fizetős zenelejátszót, amely lejátszik MKA-t hangsávválasztással!
Ne egy zenéket tartalmazó mappára nyomjál PLAY-t (nem rémlik, hogy a Sigmas lejátszókon lehetett ilyet), hanem a mappán belül az első zenefájlra! Akkor választhatsz, ahogy korábban is!
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2341
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: Beállítási, lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: fcsfelix » 2019.11.11. 13:19

Szia Kyle!

190913_0244_r13-as.
fcsfelix
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2015.01.18. 15:41

Re: Beállítási, lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.11.11. 11:59

Melyik firmware van telepítve?
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2341
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Beállítási, lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: fcsfelix » 2019.11.11. 10:22

Sziasztok!

Vettem egy Max 4K készüléket. Pár dologban elakadtam, szeretném kérni a segítségeteket.
1. A hifi coax kimenetén nem tudok hangot kihozni belőle. Engedélyezve van menüben a kimenet, az erősítőn egy bemenetet erre konfiguráltam (HDMI kép + Coax1 hang be) de semmi. Zene lejátszásnál lejátszó választásnál, ha a 2. Dune Hifi lejátszót választom, el sem indul vagy az is hang nélkül. Ha már benne van ez a Hifi kimenet szeretném használni, kíváncsi lennék a hangjára.
2. A 2. távot ha párosítom a leírtak szerint, csak az egeret tudom gombnyomás után mozgatni vele, a többi gombjaira nem reagál. Egér inaktiválás gomb után sem működik a táv. Android menüben is párosítottként mutatja.
3. MKA fájloknál ahol van 2.0 és 5.1 hangsáv is, nem tudok ezek között váltani. A Base 3D ezt az AUDIO gombra a hangsáv menüben mutatta és ki tudtam választani melyiket szeretném, ez viszont nem látja.
4. Ha egy zene mappára play-t nyomok, hogy lejátssza az összes számot az albumból, akkor csak a benne lévő fényképeket mutatja. A régiben ki lehetett választani, hogy csak zenét vagy mindent mutasson és így kiküszöbölhető volt ez a probléma. Ha kitörlöm az albumképeket, akkor lejátszásközben nem mutat semmit majd.

Volnátok olyan kedvesek és segítenétek megoldást találni ezekre a problémákra? Előre is hálás köszönet. :-)
fcsfelix
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2015.01.18. 15:41

Előző

Vissza: Max 4K specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron