Lejátszási promlémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: szakika » 2019.02.06. 18:04

Most találkoztam egy olyan hibával, hogy 720p 23,976 fps film estén az aktuális videó mód 720p 59,94 fps lesz. 720p 25 fps esetén 720p 50 fps. Ilyenkor előfordulnak horizontális rángások. 480p, 576p, 1080p esetén az aktuális videó mód nem változik meg.
szakika
 
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2011.05.19. 18:56

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: bisti » 2019.01.28. 09:06

hehe... jó kis téma az RC is. Csak ezért említettem meg, mert mikor elkezdtem nézelődni hogy lejátszót veszek, nekem bizony számított (és most is számít) a kinézete. Én vizuális típus vagyok és biza lehet hogy egy terméket - legyen az Tv vagy lejátszó vagy más - csak azért nem veszek meg mert a távirány nem tetszik. Beleöl az ember sok százezer, akár milliós tételt egy rendszerbe, akkor az olyan legyen amilyent szeretne és ne az rontsa el az összképet hogy egy cég 2000 Ft-ot spórol még a termékén azzal hogy valami gagyi kinézetű és minőségű RC-t ad az amúgy drága termékhez.
Szóval nem tudom mért de a banneres kép maradt meg bennem, pedig a termék adatlapján is láttam ahol a kapott eszköz szerepel. Kinézetre a régi igényesebbnek tűnik, és még háttér világítás is van rajta (ami az újról nekem hiányzik, nem hogy azt a két, éjszaka vadító zöld [adapter] és kék [előlap] led helyett ide tettek volna bele kettőt). Bár lehet hogy ettől érzetre és használatra semmivel sem jobb a régi termék. Mindenesetre ami van hozzá az kis túlzással a 3000Ft körüli univerzális távirányítókat idézi számomra. Na nem fikázni akarom mert teszi a dolgát jól, csak azok a ratyi, 'kattógó' hangok mikor a nyilakat nyomom... Na meg a kis látószög!!!
Na ennyit erről. Nem kötekedésnek szántam, csak ha már ezeket emlegetik mint a lejátszók csúcsa...
Egyébként köszönöm szépen a válaszokat, sikerült akadás mentessé tennem a lejátszást, és egyelőre még az UHD videókat is lejátsza :)
Köszönöm az RC-s témában engem támogató hozzászólásokat is :) Tényleg nem bunkóskodásnak szántam a felvetését, csak nekem az ilyesmi is számít.
Átolvasom a régiek kézikönyvet is hogy kiokosodjak.
És még valami eszembe jutott az RC-ről. A betanítás nem megy LG-ről, csak a bekapcsolást hajlandó megtanulni. De azt felteszem külön témában hogy ne keverjem a tartalmakat.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
bisti
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2019.01.15. 17:27

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.27. 20:10

Sabertooth159 írta:... beírnom a googlebe hogy Dune hd pro 4k remote, és az első 9 képen nem a 2019-es modellt látom. Ez zavart meg, a banner csak ráadás. Nem értem hogy miért nem lehet egy típusú távirányítóval forgalmazni egy terméket...

Persze. Írtam: az első szériához ilyen volt. Akkor születtek a hírek, fotók, amikor megjelent a Pro 4K. Még jó ideig ilyeneket találsz a Google-lel. De remélem nem így vásárolsz semmit sem, hanem az adott kereskedő vagy a gyártó leírását nézád át alaposan. Azért kellett váltani a távvezérlőt, mert az Android miatt bizonyos gombok megléte praktikus. A világítós még a linuxos/Sigma-s lejátszókhoz készült. De emellett még sok más oka is lehetett (pl. nem fér bele az aktuális csomagolásba a nagy távvezérlő), amiről nem tudunk. Biztos volt annak is oka, hogy most fémes a doboz kerete a második szériánál...
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1968
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.27. 19:36

Kyle írta:a kereskedőknél sem látom, hogy világítós távvezérlőt ígérnének hozzá.


Ez igaz, ott tényleg nincs leírva sehol sem. De elég csak annyit beírnom a googlebe hogy Dune hd pro 4k remote, és az első 9 képen nem a 2019-es modellt látom. Ez zavart meg, a banner csak ráadás. Nem értem hogy miért nem lehet egy típusú távirányítóval forgalmazni egy terméket. Pont az ilyen "zsákbamacska" távirányítós ügyeket kerülnénk el vele. Azt meg nem hiszem, hogy a világítós rossz lett volna a androidnak, mert akkor nem adták volna hozzá 2018-ban. Egy ilyen eszköz vásárlása előtt az ember teszteket, leírásokat olvas, ahol még külön meg is dicsérik a dune-t, mert ilyen távirányító jár hozzá (mediaplayers.gr). Ezek után megveszed és látod, hogy hoppá, Te sokkal jobbat kaptál, mert ez nem világít.
Kép
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.27. 16:18

bisti írta:...szaggatásmentes lejátszás legyen, de egy kicsit lassabb indulással. Ezt utólag hol tudom állítani?...

Örülök, hogy megoldódtak a kezdeti problémák!
A Beállítások/Kép menüben állítsd az automatikus képfrekvencia-váltást 24/50/60 Hz-re! Javaslom, olvasd át a Dune kezelőfelületről szóló részletes leírást a korábbi modellek kézikönyvében!
A bannert lecseréljük, azon az eredeti tv292a modell szerepelt, aminek még nem volt ezüst és lekerekített a széle, nem adtak hozzá SATA kábelt, de a világítós távvezérlővel érkezett (mert még nem volt kész az új, amit kifejezetten az androidos modellekhez terveztek). Azért nehéz elhinnem, hogy ez alapján az egyetlen banner alapján bárki azt gondolhatja, hogy ez lesz a csomagban, hiába van a termék adatlapján már a mostani távvezérlő, hiába nincs a leírásában, hogy világítós lenne a távvezérlő, és a kereskedőknél sem látom, hogy világítós távvezérlőt ígérnének hozzá.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1968
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.27. 15:32

A szaggátásmentes lejátszás arra vonatkozik, hogy a film indulása előtt a megfelelő frekvenciára állítja a lejátszót, ami így "megakad" egy időre, hiszen a TV-d vagy projektorod elkezdi keresni a jelet, amit 1-2 másodperc múlva megtalál. Szóval ha bekapcsolod a: Beállítások-Kép-Képfrekvencia menü alatt a Mind(24/50/60Hz)-et, akkor film indításkor látni fogod a nincs jel feliratot a TV-n, utána automatikusan átáll pl. a 23,976Hz-re. A film leállításakor pedig ismét nincs jel felirat fogad 1-2 másodpercig, és visszaáll az eredeti képfrissítésre, ami az 50Hz. Ha ezt az opciót Állandó-ra rakod, akkor nem foglalkozik a film képfrissítésével, mindent küld 50Hz-ben, viszont így rögtön indul a lejátszás. Szóval ha most a lejátszás közben akad a film, akkor ez nem fogja megoldani a problémád.

Nekem is az új, 2019-es távirányítót adták, pedig mindenhol a régi, világítósat használják. Tényleg félrevezető a banner, én erre azt a választ kaptam, hogy "az sincs leírva sehol hogy a világítós jár mellé". Érdekes, ha beírom a google képkeresőbe hogy dune hd pro 4k, akkor mindenhol a régi távvezérlővel látható. A mostaniról alig lehet egy képet találni. Mindegy, orvosoltam a problémát egy harmony-val.
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: bisti » 2019.01.26. 21:21

Én a múlt héten, kedden kaptam készhez a Pro 4K-mat. Ugyan az a problémám mint TazLeacher-nek. Vicc hogy 80 ezerért nem működik. Előbb visszaállítottam a legutolsó nem béta verziót. Ugyan az a jelenség. Nem viszi a HDR 4K filmeket. Hétfőn még nem telik le a 14 nap ami online vásárlásnál lehetővé teszi az elállást, úgy hogy intézkedem és megy vissza. Nem hiszem hogy nekünk kellene megelőlegezni 80 ezret, hogy majd HÁTHA egyszer javítják... A Google Play Services soha nem is volt bekapcsolva nálam. A gyári resetnél még azt a három programot sem engedem telepíteni amiket felkínál (Netflix, stb.). De az is egy vicc... Veszek egy autót de ne vegyek rá gyári felnit mert elromlik a kocsi? Most komolyan ilyen tanácsokat adtok?
Nekem az a fura hogy kb. egy időben vettük TazLeacher-el és csak nekünk van problémánk a jelek szerint. Simán el tudok képzelni valami más hibát is... Abban sem vagyok biztos hogy Androidos a hiba. A 'Dune HD alkalmazás leállt.' Ezt a progit biza nem a Google család írta, hanem a Dune család. Ez szerintem az ő saruk. Nekem elég nagy csalódás...

UPDATE: Sikerült 'vissza hoznom' a H.265 kódolással készült videók lejátszását. Visszaállítottam egy régebbi firmware-t (elsőre ebbe is belehalt...), majd a legujabbat. És ahogy itt ajánlottátok, közben a gyári visszaálltást is megcsináltam. Most épp jó... Merthogy legelső próbálkozásnál is jó volt, aztán egyszer csak nem. Remélem így is marad. Bár még meggondolom a holnap vásárlási elállást. Nincs kedvem/időm hetente 2-2 firmware és gyári beállításra, plusz a tobbi beállítgatásra. Egy kérdés: a gyári visszaállításnál volt egy opció arra hogy szaggatásmentes lejátszás legyen, de egy kicsit lassabb indulással. Ezt utólag hol tudom állítani? Mert nem kapcsoltam be és most szaggat a lejátszás.
Végül egy észrevétel ami nem ide tartozik: A dune-hd.hu főoldalon a bannerben ez a léjátszó az utólag 10ezer Ft-ért megrendelhető távirányítóval szerepel. Én azt hittem azt is kapom hozzá. Eléggé félrevezető.
bisti
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2019.01.15. 17:27

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.20. 14:10

TazLeacher írta:...mit is kéne követnem, amit Sabertooth159 írt? Leírtam, hogy legújabb béta van fent, és megtörtént a gyári visszaállítás. Ezen kívül mit kéne még tennem?...

Telepíts egy korábbi firmware-t, majd ismét a legújabbat. Mindkettő felrakása után csinálj egy teljes gyári állapot visszaállítását. Az nem lehet, hogy ez ne oldja meg.
A 80 ezres lejátszó – ahogy láthatod itt a fórumon a posztokból is – alapvetően remekül használható médialejátszónak. Nálad előjött egy tipikus andoidos hülyeség, amit kb. minden androidos lejátszónál de még telefonnál is lehet tapasztalni. Bizonyosan lehet tenni ellene a Dune-nek is, nem azt mondom, hogy az Android 7 ilyen, és nincs megoldás. De idő kell, amíg egyáltalán ilyen hibák előjönnek, reprodukálhatóak, és ezek után javíthatóak – ha tényleg a Dune-ön múlik. Erre mondtam, hogy legyél türelemmel. Ha a Google Play Services ki van kapcsolva, bizonyosan nem találkozol többet ezzel a gonddal. Ahhoz, hogy médialejátszó legyen, nem fog hiányozni a Play Services.
Ha egy linuxos médialejátszót veszel, nem találkozol ilyen meglepetésekkel, de az androidon ez lehet egyelőre, sajnos. Viszont van megoldás rá bizonyosan, külön nálunk és mindenki másnál is – ahogy írtad – 5-ből 4 alkalommal nem menne a lejátszás. De nem így van. Tehát nem jelenteném ki, hogy a jelenleg legnépszerűbb androidos lejátszó használhatatlan és szükségszerűen úgy működik, ahogy mondod. De türelemre szükség lehet ilyen gondok megoldásához, főleg egy új terméknél. Ha ez nincs Nálad, azt is megértem, és javaslom a Dune Solo 4K-t alternatívaként, ott nincs Android. Várhatsz tőlünk vagy mástól jobb választ, de mivel ismerjük nagyon sok éve a médialejátszókat és egy ideje az android-alapúakat is, ez a legjobb válasz, amit adhatok.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1968
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.19. 23:01

TazLeacher írta:Ezen kívül mit kéne még tennem?


Próbálj meg visszarakni egy régebbi, stabil verziót (ne bétát) és utána factory reset. Muszáj más verziókat is kipróbálnod, mert lehet hogy az egyiknél pont működik az, ami neked kell :)
Én is ideges lennék, ha egy lejátszó nem tudna filmet lejátszani. Nekem szerencsére csak egyszerűbb gondom van (KODI és raw audio téma).
Ha végigpróbáltad az összes kiadott rendszert és egyiknél sem működik rendesen, akkor tényleg a visszaküldés lehet a megoldás.
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.01.19. 17:22

Kyle írta:
TazLeacher írta:...még játszom vele egy kicsit, ha nem jön össze, visszaküldöm.

Amit Sabertooth159 mondott, azt érdemes követni.


Most nem teljesen értem...mit is kéne követnem, amit Sabertooth159 írt? Leírtam, hogy legújabb béta van fent, és megtörtént a gyári visszaállítás. Ezen kívül mit kéne még tennem?

Kyle írta:Kicsit több türelmet szentelnék a helyedben az eszközre, amíg megismered, illetve amíg pár újabb frissítés meg nem jelenik. Ha nincs, akkor viszont azt javaslom, ne vegyél Android alapú lejátszót, mert ott ilyenekkel sajnos lehet találkozni. Viszont nincs más lehetőség, mert HDR-es csak Android alapon van jelenleg. Így a türelmet ajánlom mégis.


Most ezt tényleg nem értem. Vettem egy lejátszót 80.000 Ft-ért, ami 5-ből 4 alkalommal nem játszik le. Erre az a válasz, hogy legyek türelemmel? Háta 1 év múlva majd le tudom játszani a filmeket a 80.000-es médialejátszóval? Mekkora az az összeg, amit rá kell költeni, hogy egy médialejátszó képes legyen média fájlokat lejátszani? Mert ezek szerint 80.000 Ft kevés összeg arra, hogy ezt az extra feladatot probléma nélkül ellássa.

Mire kell a türelem? Ha veszel egy telefont, és nem tudsz vele telefonálni, csak, ha minden telefonálás előtt újraindítod, akkor elfogadod, hogy "kis türelem, 3-4 frissítés és LEHET, hogy fogsz tudni vele telefonálni. De tényleg, mire várjak? Nem HW és nem SF probléma...akkor mi? Akkor mire várjak, hátha magától megjavul? Mit kellene megismernem az eszközön? Alap funkciót akarok használni alap beállítással. Mi után kellene utána néznem? A hálózati funkciókat kéne tanulmányoznom? Skineket kéne nézegetnem, vagy mit? Esetleg olvassam el a használati utasítást újra? (Ja...az nincs...)

Nem hiszem, hogy az a normál válasz, hogy akkor nekem nem való Androidos lejátszó. Vettem valamit, ami nem tudja azt teljesíteni, amit ígér, és ha ezt nem vagyok hajlandó elfogadni, akkor nekem nem való Androidos lejátszó? Nem telepítettem extra programot, nem akarok raja olyat csinálni, amit gyári verzióban nem tud. Bedugtam, és nem játssza le a fájlokat. Ráadásul nem egyedi, mert másnál is előjött a fenti hibaüzenet. Mindez egy olyan gyártó terméke, aki szereti magáról azt állítani, hogy prémium minőséget árul. Ez lenne az? Az ótvar kínai Med600-ammal semmi gond nem volt (pusztán eljárt felette az idő)...vagyis nem igaz, hogy semmi gond nem volt, de képes volt lejátszani egy filmet, ami azért nem nagy dolog egy médialejátszó esetében.

Legyek türelmes...azt hiszem eddig rohadt türelmes voltam. Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a fenti telefonos példa esetében ki lenne türelmes. Ki lenne az, aki azt mondaná, hogy 80.000 Ft-omba került, ráérek addig, nem gond, ha nem működik. Ne szórakozzunk már, ilyen csak a mesében van.
TazLeacher
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2012.08.07. 17:40

Következő

Vissza: Pro 4K specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron