KODI és a RAW audio

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: KODI és a RAW audio

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.04.06. 16:21

Ismét unatkoztam és egész délután a DUNE-ön próbálgattam mindenféle parancsokat, appokat, hogy a kodi továbbengedje a Dolby TrueHD és DTS HD hangokat is. A file explorerben (amit én tettem rá google playből) a videók lejátszásánál van "lejátszás egyéb lejátszóval" gomb. Itt 3 opció van: kodi, mx player és videólejátszó. Az első kettő nem tud semmit kezdeni a HD hangokkal, a harmadik viszont igen. Szóval a harmadikat kellene megcsinálni úgy, hogy ha a kodiban elindítok egy videót, akkor abban a lejátszóban nyissa meg. Annyit kiderítettem, hogy a galéria app az, de nem tudom a service pontját. Próbáltam a com.andorid.gallery3d, com.google.android.gallery3d, com.android.gallery3d.app verziót beírni abba az xml-be, amit az előző hozzászólásomban írtam, de nem jártam sikerrel. Szóval csak a com.andorid....parancs kellene és végre megoldódna a kodiban való raw audio lejátszása.
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Re: KODI és a RAW audio

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.13. 20:45

Egy módszerrel sikerült a Kodiból is előhozni az 5.1 hangot. Bonyorult módszer, de gondoltam megosztom veletek.
- Letöltöd a Kodit az eredeti oldalról (a stabil verziót, mert az apptoide-s béta mindig összeomlik)
- Felrakod a Kodit és elindítod, ameddig megadod neki a tárhely jogokat, stb.
- Letöltöd az MX Player Pro 1.9.18.2-t (tudom, hogy nem ez a legfrissebb, de csak ehhez van custom codec.
- Letöltöd az XDA-ról a verzióhoz tartozó aio custom codec-et, majd betallózod a frissen telepített MX Playeredbe.
- A Kodinál át kell irányítani a videó kimenetét a külső lejátszóra, ehhez itt a tutorial (https://www.youtube.com/watch?v=fpZZFvQRYcc)
- Ha ez megvan, akkor elvileg minden működni fog. Lesz KODI katalógusod és 5.1 hangod is.
Mint mindenhol, itt is vannak kompromisszumok a hangfájlok terén. Amit tovább tud küldeni az erősítőnek: DD5.1, DD EX, DD+, DTS5.1, DTS 96/24, DTS ES. Amibe beletörik a bicskája és még az erősítőt is megbolondítja: Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS HD-HR, DTS HD MA 5.1-7-1. De mivel a legtöbb magyar szinkronizált film maximum DD 5.1-ig megy (ritkán DTS 5.1) így a hang miatt nem kell aggódni.

Van egy rész a tutorialban, amikor az MX playerhez kell irányítani a videót. Itt megpróbáltam a com.dunehd.shell-re, de nem jártam sikerrel. Ez valószínűleg a gyári lejátszó lesz, amit a system monitor, legtöbbet futó folyamata jelezte. Mivel ez nem egy apk a system mappában, ezért elég nehéz lenne erre átirányítani a videó kimenetét, de ha valaki meg tudja oldani akkor azt nagyon megköszönném. Mert akkor minden hangot szépen tovább tudna küldeni és a Kodi is működne. Szóval már csak azt kell megoldani, hogy abba az xml fájlba valahogy a Dune gyári lejátszóját írjuk be az MX Player helyett. Remélem hasznos volt ez a kis tutorial.
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Re: KODI és a RAW audio

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.12. 13:06

Ma délelőtt megnéztem a Jukobox-ot és nem találok pár dolgot, amit a Full-manual Yadis-on igen.

- Hol vannak a legutóbb hozzáadott filmek (pl az elmúlt 30 napban hozzáadott filmek)?
- Hogyan jelölöm a megnézett filmet vagy sorozatot?
- Hol van a sorozatok menüpont? (minden sorozatot a filmek közé kevert....)
- Hol látom hogy mik a film tulajdonságai? (HD, SD, Hangok, Feliratok, stb.)
- Hogyan tudok borítót vagy hátteret cserélni?
- Hogyan kapcsolom be az automata keresést? (ha letöltöttem egy filmet mondjuk a filmet mappába, amit a jukebox-hoz csatoltam, akkor miért kell nekem rányomni a keresésre?)
- Miért vannak széthúzva a magyar borítók egy 16:9-es képen?

Nagyjából ezek a gondok jöttek elő egy órás használat után.

ui. Kodihoz visszatérve...a készülékre gyárilag van telepítve az SPMC, amiből szintén nem lehet kipréselni sztereónál jobb hangot.
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Re: KODI és a RAW audio

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.12. 10:23

Sabertooth159 írta:A világítós távkapcsolóhoz még annyit, hogy mindenhol azzal van hirdetve...

Nincs a leírásunkban benne, hogy világítós lenne a távvezérlő. A képen sem az van. De valóban, van kint egy banner, amin még a világítós látható a Pro 4K mellett (bár azon sem látszik, hogy világítana). Azt cseréljük, de reméljük elolvassák a vevők a leírásokat vásárlás előtt. Igen, a világítósat lehet külön kapni egyelőre, a készletek erejéig bizonyosan. A Max 4K-hoz is már az új, nem világítós távvezérlőt adják.
A „működik a KODI” minden androidos boxra igaz, de ahogy látod, a működés sokféleképpen lehet igaz.
A My Collection jukebox megkeresi maga (mint a KODI), nem kell neked manuálisan.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2123
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: KODI és a RAW audio

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.11. 16:31

Szia. Köszi a gyors választ. A világítós távkapcsolóhoz még annyit, hogy mindenhol azzal van hirdetve, még a dune-hd.hu-n is. A mai napig meg tudom venni a távkapcsolót a hivatalos forgalmazóknál.
A Kodinál pedig megpróbálkozom a fejlesztőknél, bár nem sok esélyt látok arra, hogy a következő updateben ki lesz javítva a hiba. A lejátszó vásárlása előtt sok tesztet olvastam (nem csak magyart) és mindenhol az adta a plusz pontot, hogy "működik a kodi". Eddig Yadis-t használtam, de pont ezért volt a gép-update hogy nem nekem kelljen szüttyögni a filmekkel, hanem keresse meg ő, automatikusan. Holnap megpróbálkozok a Jukebox-al hátha bejön a UI.
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Re: KODI és a RAW audio

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.11. 15:17

Sabertooth159 írta:...mert a Kodi volt a fő szempont a vásárlásnál. ...és persze a világítós távkapcsoló...

Akkor nem nagyon néztél utána a dolgoknak :( A KODI számos processzort nem támogat rendesen, alapvetően a jobbakat, mint a Pro 4K-ban lévő Realtek, vagy a HiSilicon. Így pl. HD-s hangokat nem tud továbbküldeni a KODI, 3D-t nem játszik, stb.. Írj a fejlesztőknek, hogy oldják meg! Szerintem nem látod sehol világítós távvezérlővel hírdetve a Pro 4K-t, és semmi más modellhez nem adják már, mert váltottak az újra (állítólag minőségi problémák voltak a világítóssal, bár mi nem láttunk még rosszat belőle). A Dune-nél épp az egyed kezelőfelületért és jukeboxért fizetsz sokat. Ha ez nem kell, akkor nem Dune kell Neked, illetve bizonyosan megkapod olcsóbban is (pl. HiMedia).
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2123
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

KODI és a RAW audio

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.10. 23:43

Sziasztok. Ma érkezett meg a Dune HD Pro 4K-m (TV102-ről váltottam) és Kodinál nem tudok sztereótól jobb hangot kipréselni belőle. Az alap Dune lejátszóval megy a DTS HD és Dolby Atmos, RAW audiora állítva mindenhol (androidban is) az erősítő szépen kiírja a hang típusát. Kodi alatt pedig csak sztereó van. Próbáltam régebbi Kodit, bétás Kodit, SPMC-t, de nem működött. Azt hittem, hogy az android appokra van így lekorlátozva, mert a gyárival Dune Playerrel szépen ment. Felraktam az MX playert és azzal normális volt a hang. Szóval lehet, hogy csak egy plugin, vagy codec kellene a Kodihoz? Kérlek segítsetek, mert a Kodi volt a fő szempont a vásárlásnál. ...és persze a világítós távkapcsoló, amiből az új, 2019-es nem világítós gagyit kaptam :D
Sabertooth159
 
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2016.02.18. 19:38

Előző

Vissza: Pro 4K specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég