Pro 4K - 180902_0153 - béta

Pro 4K - 180902_0153 - béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.09.06. 10:58

Publikus béta firmware, így telepíthető a készülékről is, vagy letölthető INNEN.
Újdonságok:
Blu-ray lemezképek (ISO) és mappák (BDMV) lejátszása menüvel együtt A szoftver ugyanaz, mint amit a legutóbbi Sigma processzoros Dune-ökön (Solo 4K, Duo 4K) is használ a gyártó, szóval igen csak jól kell működnie, tapasztalatunk szerint kb. hibátlanul.
– BD-J online tartalmak lejátszása Blu-ray lemezeken.
– Továbbfejlesztett seamless branching támogatás a zökkenőmentes lejátszás érdekében a nagyon sok apró fájlba szétdarabolt filmek esetén (pl. Walt Disney).
– A Beállítások/Egyebek/Blu-ray menüben lehetséges a kívánt területi kód kiválasztása BD-lejátszás előtt, vagy a távvezérlő színes gombjaival, mint a korábbi modelleken is.
– Választható Blu-ray Lite és teljes menüs lejátszás, mint a korábbi modelleknél is.
– Ismert hibák ebben a bétában a menüs BD-lejátszás kapcsán, amelyek javítva lesznek a végleges verzióban:
–– 3D-s lejátszás nem működik. Ha a 3D-s lemez támogatja, akkor 2D-ben lejátszható most is.
–– 4K-s Blu-ray menüs lejátszása nem működik.
–– Néhány lemeznél előfordul, hogy nem indul el.
–– A gyorstekerés közben lehetnek még problémák.
–– Külső .srt feliratok még nem használhatóak Blu-ray fájlok mellett.
Blu-ray lejátszás USB-s optikai meghajtóról is lehetséges, ha védelem nélküli (pl. írott) lemezt használunk. USB és SATA porton csatlakoztatott Blu-ray, DVD és CD-meghajtók használhatóak. Ekkor a források között megjelenik az Optikai meghajtó, mint a korábbi modelleknél, amelyek beépített optikai olvasóval rendelkeztek, vagy támogatták a külsőt.
– Az optikai meghajtó lemezfiókja a Forrásoknál megjelent meghajtót kiválasztva, a POP UP MENU gombra megjelenő menüből az Eject/Insert paranccsal működtethető.
– Az alábbi optikai lemezekről való lejátszás támogatott: CD/DVD/Blu-ray adatokkal, védelem nélküli DVD és Blu-ray. Tehát Audio CD pl. nem használható.
– A Pro 4K fájlböngészőjét használva másolhatunk is az optikai lemezekről bárhová, akár hálózati tárhelyre, NAS-ra is.
– A Beállítások/Egyéb/Optikai meghajtó menüben beállítható, mi történjen, ha a készülék optikai lemezt érzékel.
– Egyszerre több optikai meghajtó is lehet csatlakoztatva.
– Az IP-vezérlés tovább fejlődött, közelít a korábbi modelleken használt állapothoz. Control4, Creastron és egyéb otthonautomatizálási rendszerekkel most már a Pro 4K-nak is úgy kell működnie, mint a Sigma-s modelleknek.
– Az új Források/Belső memória elem lehetővé teszi, hogy a belső FLASH memóriában tetszőleges fájlt másoljunk. Ezen elem elrejthető a Beállítások/Egyéb/Fájlböngész/Belső memória menüben. Az Android fájlrendszerében ez a mappa az Android belső tárhelyben DuneHD mappa néven található meg. Figyeljünk rá, hogy ne foglaljunk le minden helyet a FLASH memóriában ezen mappát használva!
– Ha több mappánk van hozzáadva a My Collection jukeboxhoz, az új My Collection/Mappa/Minden mappa menüben egyszerre menedzselhető mindegyik (pl. egyszerre újraindexelhető mind).
– A POP UP MENU gombra felugró menüben megjelent egy „Play with...” opció, ahol ideiglenesen másik lejátszóprogram is kiválasztható az adott fájlhoz, mint az alapértelmezett.

Javítások, fejlesztések:
– Új módszer az internetes videós tartalmak eredeti képsebességgel való lejátszásához a Dune HS saját lejátszó motorjával (http/ts, http/mp4 és HLS streamek esetén). Ez úgy működik, mint a saját fájlok lejátszása esetén: a streamből kiolvasásra kerül az eredeti képsebesség, és a videókimenet még az első képkocka megjelenése előtt átvált erre, hogy a kezdetektől már villogásmentes, folyamatos legyen a kép.
– Mostantól online streameknél is jól kell működnie minden képaránynak és ZOOM-beállításnak, funkciónak.
– Hálózati problémák, lelassulások esetén is stabilabb az online videók lejátszása, mint korábban.
– Mostantól SMB2-es hálózati megosztásokhoz is lehet csatlakozni (pl. Windows 10).
– USB-s hálózati kapcsolatnál (pl. USB LTE modem) a Beállítások/Információ menüben erről is kapunk adatokat, illetve jól kezelik az ilyen eszközöket azok a helyzetek, mint amikor pl. egy programnak hálózati kapcsolatra van szüksége, és várnia kell annak felépülésére. Hasonló igaz a wifi-kapcsolatra is, részletesebb értesítést látunk erről mostantól.
– Bizonyos esetekben nem működött (vagy rosszul működött) az éppen játszott tartalomról adatokat közlő INFO ablak kapcsán a SELECT gomb használata.
– Ha a kedvencekhez olyan fájlt adunk, amelyhez van már egy filmadat rendelve, akkor a kedvencek között is megjelenik a bortítója.
– Fejlődött a Blu-ra/DVD fájlok azonosítása a filmek hozzárendelése kapcsán, így mostantól nem lesznek egy DVD lemeznél pl. a Blu-ray kiadás adatai láthatóak.
– A kezelőfelületen használt betűtípus mostantól több karaktert tartalmaz, így több nyelv is megjeleníthető már helyesen.
– Jobban kezelt készenléti időzítő bizonyos esetekben, mint pl. párbeszédablak megjelenítése közben. Azaz nem indul el pl. a képernyővédő, amikor még éppen csak most ugrott fel egy ablak...
– Fejlesztett USB-s és Bluetooth-os billentyűzet-/távvezérlő-kezelés:
–– Az ENTER gomb úgy működik már az Android programokban is, mint a távvezérlők ENTER gombja.
–– Az F1–F12 funkcióbillentyűk az alábbi Dune HD távvezérlő-féle parancsokat adják ki:
––– F1: INFO
––– F2: RECENT
––– F3: SEARCH
––– F4: SETUP
––– F5: MODE
––– F6: ZOOM
––– F7: AUDIO
––– F8: SUBTITLE
––– F9/F10/F11/F12: A/B/C/D gombok
––– Shift+F1/F2/F3/F4: A/B/C/D gombok
––– Shift+F5: ANGLE/ROTATE (refresh)
––– Shift+F6: TV
––– Shift+F7: MOVIES
––– Shift+F8: MUSIC
––– Shift+F9: PLAY/PAUSE
––– Shift+F10: STOP
––– Shift+F11: MUTE
––– Shift+F12: EJECT
– Fejlődött a Dune HD kezelőfelület szögbeviteli celláinak működése, hogy jobban támogassák a színes gombok nélküli beviteli eszközök használatát:
–– A POP UP MENU szövegmezőknél tartalmazza a szoftveres billentyűzet elrejtése/megjelenítése funkciót és a szöveg is törölhető innen.
–– Az ENTER gomb a szövegmezőkben a szoftveres billentyűzetet dobja fel, akkor is, ha már van szöveg beírva oda.
– A szülői felügyelethez (pl. TV-s alkalmazások korhatárának beállításánál) felugró párbeszédablak használható úgy is, ha a beviteli eszközön nincsenek számbillentyűk, egy különleges szoftveres számbillentyűzet jelenik meg.
– A hangerőszabályzást jelző felület is módosult, hogy hangerő gombokat, MUTE gombot nem tartalmazó távvezérlőkkel, billentyűzetekkel is működjön:
–– A FEL/LE gombok használhatóak a MUTE (némítás) funkció be- és kikapcsolásához.
–– A BAL/JOBB gombok a hangerőt vezérlik.
–– Az ENTER és a RETURN gomb bezárja a hangerőszabályzás megjelenítését.
– Fejlődött a virtuális egér funkció, így a nyíl gombokkal könnyebben mozgathatjuk az egérmutatót.
– Ha a HDMI CEC funkció engedélyezve van (Beállítások/Rendszer menüben), mostantól több TV-modellel kell jól működnie pl. az automatikus bekapcsolásnak.
– Továbbfejlesztett, több hasznos infót tartalmazó debug log fájl.
– Bizonyos esetekben HEVC (H.265) kódolású fájlokat nem lehetett lejátszani.
– Bizonyos esetekben a lejátszó folyamatosan bekapcsolt a készenléti állapotból magától.
– Bizonyos esetekben a hálózati kapcsolat folyamatosan törlődött vagy újraindult, megszakítva így pl. a hálózati lejátszást vagy nagyobb fájl hálózaton keresztüli másolását.
– Bizonyos esetekben a merevlemezek és egyéb tárhelyek hibásan lettek azonosítva a rendszer által, így nem voltak elérhetőek.
– Néha a felhasználói felület újraindult USB-s vagy Bluetooth eszközök csatlakoztatásakor vagy eltávolításakor.
– Habár megjelent a kódkiosztás választása menünél az NFS és az EXT2/EXT3 esetén választható kódolás lehetősége, nem működtek. Most az NFS működik, az EXT2/EXT3 viszont el lett távolítva, mert az Androidos modellek ezt nem támogatják.
– GIF fájlok lejátszása lefagyást okozhatott.
– Bizonyos esetekben a jukeboxban a filmadatok frissítése lefagyást (végtelen ciklust) okozott.
– Nyelvi (pl. magyar) frissítések, így csak az ezen bétával érkezett legújabb funkciók nem szerepelnek még magyarul.
– Egyéb apróbb javítás és fejlesztés.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2159
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Vissza: Firmware-frissítések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég