HDMI hiba?

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: DZS0RDZS0 » 2018.09.14. 12:33

Hát mégsem oldódott meg a "fekete képernyős" probléma, egyszer már előjött az FW frissítés óta. :x
DZS0RDZS0
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2018.08.01. 14:39

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: DZS0RDZS0 » 2018.09.06. 13:29

Az új publikus béta firmware nálam megoldotta a problémát, legalábbis eddig úgy tűnik, ha mégis előjön akkor írok.
DZS0RDZS0
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2018.08.01. 14:39

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: DZS0RDZS0 » 2018.08.26. 13:59

Ha lesz valami infód a témával kapcsolatban akkor légyszi oszd meg, én is így teszek majd.
DZS0RDZS0
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2018.08.01. 14:39

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.26. 03:41

Van egy új, még nem publikus firmware hozzá, sajnos az sem oldotta meg ezt a problémát. Olvastam olyat, aki azt írja, hogy nála jó lett a frissítés után, de szerintem csak úgy járt, mint én : volt, hogy hiába próbáltam előidézni a hibát nem sikerült. A felirat beragadása állítólag megoldódott, de ezt még nem próbáltam. BD menü még nincs ebben a Firm-ben sem. Csak tudnám, hogy akkor mi változott benne?
Dune HD Pro 4K - Onkyo TX-NR676 - Benq W1070
Avatar
maxhim
 
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2012.05.30. 18:24

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: DZS0RDZS0 » 2018.08.25. 19:13

maxhim írta:Kicsit kibővíteném a hibával kapcsolatos leírásomat. Ugyanis most, hogy tettem pár 4K-tól kisebb felbontású fájlt is a Dune-re, kiderült, hogy az említett fekete képernyős megállás után, ha ebből az állapotból ki tudok lépni (általában igen) akkor ezeket simán elindítja. Bármelyiket. De ha 4K-sat próbálok újra mindegy mit, mindegy melyiket, akkor megint csak a fekete képernyő jön és se kép se hang! Hátul a főkapcsoló ki-be és lőn csoda : hiba nélkül játszik újra mindent! 4K-t is! Ez szerintem nem természetes állapot! Este filmnézéskor derül ki, hogy indul e a movie vagy sem. Ha nem akkor jön a macera, ki-be kapcsolás, aztán félve nézem a kijelzőt, hogy miután átvált számlálóra vajon visszavált e az órára? Mert ha igen, akkor megint jön a fekete kép. Gyári visszaállítás megvolt, de semmi változás :(

Sziasztok!

Nálam is random előfordul ez a jelenség aminek ugyanaz a tüneti kezelése (ki-be kapcs. hátul), úgyhogy ne érezd magad egyedül.
DZS0RDZS0
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2018.08.01. 14:39

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.17. 12:49

Kyle írta:
maxhim írta:... Így is csak nálam hiba ez?

Közvetlen a tévére dugva, kihagyva az erősítőt, ugyanez történik?


Ha hazaérek megnézem. Az az igazság, hogy ha már ez a baj, akkor inkább a TV-t gyanítom nem az erősítőt, de lepróbálom. A 12bit-et is kikapcsolom ahogy tanácsolod, aztán írok mi lett az eredmény.
Dune HD Pro 4K - Onkyo TX-NR676 - Benq W1070
Avatar
maxhim
 
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2012.05.30. 18:24

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.08.17. 11:56

maxhim írta:... Így is csak nálam hiba ez?

Szerintem ez ugyanaz a probléma a TV és a lejátszó között, mint másnál is, amikor nincs kép, de van hang. A 10-bites 4:4:4 megjelenítés a legnagyobb falat a tévének, nem csoda, hogy azzal jön elő állandóan. Játszanék még a helyedben a videókimenet beállításaival, kikapcsolnám a 12-bitet (nem a HDR-t), stb. Azt gondolom, nem is kell restart vagy kikapcsolás, a HDMI-kábel kihúzása ugyanúgy újra HADMI-handshake-re kényszeríti a két eszközt, akkor változhat a működés közöttük. Én egy LG tévén nem tudok előidézni olyat, hogy ne lenne kép, így a megoldást sem tudom még. Közvetlen a tévére dugva, kihagyva az erősítőt, ugyanez történik?
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.17. 10:31

Mivel senki sem reagál, így megint kiegészítem a hsz-emet,hátha más is jár ilyen cipőben. Azt vettem észre az utolsó pár ilyen lefagyáskor, hogy a lejátszandó fáj minden esetben 10bit hdr 4:4:4 bt2020-as volt. Lehet, hogy nem csak ezeknél csinálja, de ezeket most be tudtam figyelni. Ha áramtalanítás után elindítja, akkor onnantól MINDIG elindítja őket egészen addig, míg ki nem kapcsolom a DUNE-t. De ha kikapcsolom, akkor a következő bekapcsolás után megint fekete kép fogad ezek indításakor. Áramtalanítás majd lőn csoda ismét indulnak a filmek. Így is csak nálam hiba ez?
Dune HD Pro 4K - Onkyo TX-NR676 - Benq W1070
Avatar
maxhim
 
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2012.05.30. 18:24

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.15. 17:37

Kicsit kibővíteném a hibával kapcsolatos leírásomat. Ugyanis most, hogy tettem pár 4K-tól kisebb felbontású fájlt is a Dune-re, kiderült, hogy az említett fekete képernyős megállás után, ha ebből az állapotból ki tudok lépni (általában igen) akkor ezeket simán elindítja. Bármelyiket. De ha 4K-sat próbálok újra mindegy mit, mindegy melyiket, akkor megint csak a fekete képernyő jön és se kép se hang! Hátul a főkapcsoló ki-be és lőn csoda : hiba nélkül játszik újra mindent! 4K-t is! Ez szerintem nem természetes állapot! Este filmnézéskor derül ki, hogy indul e a movie vagy sem. Ha nem akkor jön a macera, ki-be kapcsolás, aztán félve nézem a kijelzőt, hogy miután átvált számlálóra vajon visszavált e az órára? Mert ha igen, akkor megint jön a fekete kép. Gyári visszaállítás megvolt, de semmi változás :(
Dune HD Pro 4K - Onkyo TX-NR676 - Benq W1070
Avatar
maxhim
 
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2012.05.30. 18:24

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.14. 17:24

Megnéztem amit linkeltél, de nem ugyan az a problémám. Nekem nem mindig csinálja. Általában működik, bár párszor már leszívatott vele. Teljesen random csinálja, minden létező filmmel eljátszotta már, de alapból azért lejátssza őket. Azt nem hinném, hogy az erősítőm vagy a TV-m nem kezeli az adott videó jelet, mindegyik tud mindent 4K60hz-ig (10bit HRD panel - TX-NR767 és egy QLED Q6F). Az AVS-en mintha olvastam volna valamit erről (két plugint ki kellett töröli ha jól emlékszem és utána jó lett), de erre rá kell hasalnom, mert fogalmam sincs pontosan hogy találtam rá. De lehet, hogy keverem valamivel...
Dune HD Pro 4K - Onkyo TX-NR676 - Benq W1070
Avatar
maxhim
 
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2012.05.30. 18:24

Következő

Vissza: Pro 4K specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron