Synology nas kép és hang akadás.

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo 4K-t érintik

Re: Synology nas kép és hang akadás.

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.12.14. 11:41

kolyok1206 írta:...Én azt hittem hogy a Nas képes ellátni a feladatát.

Bizonyosan képes, de ha mondjuk Transmission fut a Download Station helyett, akkor korlátlan torrenttel le lehet terhelni. Vagy valami más miatt nagyon terhelt nálad. Érdemes lenne figyelni a futó processzeket, és kitalálni, miért lehet néha lassú. Normálisan nem lehetne ilyen gondod.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kolyok1206 » 2017.12.14. 10:39

Szia.

Nagyon köszönöm az infót.Én azt hittem hogy a Nas képes ellátni a feladatát.Elég gyors az írási és olvasási sebesség a Nasnál.

Köszönöm.

Szép napot!
kolyok1206

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.12.11. 12:04

kolyok1206 írta:...Leállítottam a torrentet és utána simán végignéztük a filmet...

Aha, szóval nem a Dune oldalán van a gond. Kipróbálnám NFS-en, és megnézném a NAS mennyire terhelt akadozáskor. De ez már a NAS-ra tartozó probléma.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kolyok1206 » 2017.12.10. 10:55

Szia.

Teszteltem a Dunet és a Nast.SMB (be van kapcsolva a smb gyors elérés) és NFS en is ugyan az a probléma.Akad a kép és a hang megszűnik.A nason futnak a torrentek.Tegnap egy full hd filmnél (bd25) is akadt.A feltöltésem(mert közben ment a torrent) ~ 8mbit/s.Leállítottam a torrentet és utána simán végignéztük a filmet.A kábelek teljesen ujjak CAT6-os a Dunénél és a nasnál is.Hama gyártmányú és kb 2 hetesek lehetnek.A ruoter másik portján is ugyan így viselkedik.Ezt nem találtam hol lehet állítani a Nason belül”jumbo frame”.
A 4K - filmnél 59 mbit/s nél már van kép akadás.Ha átkapcsolom dolby digitál 5.1be akkor vissza esik 28-30 mbit/s ra.De már ott is el kezd akadni.Számítógéppel nem tudom hogyan lehet sebességet mérni.

Köszönöm előre is a segítséged!
kolyok1206

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.12.08. 10:26

Valami gond van a hálózaton. A NAS-on nincs véletlenül beállítva a jumbo frame? A Dune menüjében a gyors SMB-kezelés be van állítva? Minden kábel gigabites? Cseréltél már kábelt, vagy próbáltad a router másik portját? Dune olvasási tesztje milyen sebességet mutat a problémás fájlnál? Számítógépről ugyanazzal a kábellel milyen gyorsan tudod a NAS-ról kiolvasni ugyanazt a fájlt?
Miért nem használsz NFS--t egyébként (de SMB-n is mennie kell)?
Kyle
Adminisztrátor

Synology nas kép és hang akadás.

HozzászólásSzerző: kolyok1206 » 2017.12.07. 21:06

Sziasztok.

Segítségeteket szeretném kérni.Adott egy Dune solo 4k,egy Synology Nas DS 116 és egy Linksys EA6100 ruter.Lanon smb szerver segítségével játszanék le filmeket a nasról.A film elindul de egy kis idő után el kezd szaggatni a kép,a hang megszűnik.Info gomb,Puffer kiürülés:153. Ilyen magas számnál a film megfagy a tv-n.Ez előfordul 1080 p H.264-es filmeknél és sűrün 4k-s filmeknél.Ott gyakorlatilag szinte mindíg.(H.256 HDR/BT.2020. 2160p 23.976hz,10 bit). Bocsánat meg egy kis info,Dolby digitál(magyar szinkron 5.1 nincs akadás vagy nagyon minimális)Viszont Dolby Atmosra átkapcsolok abban a pillanatban el kezd akadni a film.Ez természetesen a 4k-s filmnél.

Találkozott valaki esetleg hasonlóval?Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm.

István.
kolyok1206

Vissza: Solo 4k specifikus kérdések