Duo 4K tapasztalatok

Csak a Duo 4K hardverével összefüggő kérdések helye, tehát olyan problémákat várunk ide, amelyek vélhetően a többi Dune HD modellen nem létezhetnek

Re: Duo 4K tapasztalatok

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.03.20. 11:39

poppysanyi írta:...Esetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a bibi? Köszi!

Azt gondolom, a standby nálad csak az az állapot, amikor mindössze a HDMI-kimenet van lekapcsolva. Módosítsd a beállítások (talán Energiagazdálkodás almenüben) között, hogy teljesen kapcsoljon ki! Ez amit most használsz, arra van, ha mondjuk szerverként is használod, így a processzor és minden más is dolgozik „standby”-ban.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: poppysanyi » 2019.03.20. 10:17

Üdv! Egy elég érdekes dologra lettem figyelmes. DUO4K- lemezfiókjába ha beteszek egy HDD-t, az azonnal felpörög, ami rendben is lenne. De miután "stand by"-ra kapcsolom, leáll, ez még mindig OK. Viszont egy kis idő elteltével a HDD ismét felpörög, és csak pörög, csak pörög, akár egész éjszaka is, holott nem kapcsoltam be.
Más. Az mitől lehet, hogy a filmek nézésekor a vége felé közeledve elcsúszik a hang, és csak akkor jön helyre, ha nyomok egy STOP-ot, és újra indítom a lejátszást. A mások DUNE-men nincs ilyen probléma, tehát a hiba nem a file-ban van. Esetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a bibi? Köszi!
poppysanyi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.30. 12:40

Tehát a böngészőben próbáltad? Egy sima vezetékest már próbáltál?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tomi70 » 2019.01.30. 12:19

:) :) Nem kretén vagyok, csak tanácstalan, mert nem működik se így, se úgy. De ha elvben lehetséges akkor már előbbre vagyok :)

Köszönöm
tomi70

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.30. 09:49

tomi70 írta:Tudna valaki segíteni abban, hogy tudok külső (USB-s) billentyűzetetet csatlakoztatni a készülékhez?...

Persze. Bedugod az USB-portba. Kérdés persze, hogy hol reméled használni? A webböngészőben menni fog, csak legyen rádugva még mielőtt elindítod a böngészőt, de még jobb, ha már bootoláskor rá van dugva.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tomi70 » 2019.01.30. 07:09

Sziasztok,
Tudna valaki segíteni abban, hogy tudok külső (USB-s) billentyűzetetet csatlakoztatni a készülékhez? Egy Rii i8-am van, de nem látja..

A segítséget előre is köszönöm.
tomi70

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.27. 16:57

Paksa János írta:...azt tapasztalom, hogy mások a színek ugyanannál a HD-s és 4K-s filmnél...

A 4K-s változat véletlenül nem HDR10-es színterű? Illetve miért ne lehetne más a színe, nem gondolom, hogy egy lemezről készült, egyazon szoftverrel a két verzió. Attól, hogy ugyanaz a film, még nem feltétlenül ugyanaz a forrás. Lehet, az egyik egy Blu-ray-ről, a másik egy 4K Blu-ray-ről. Vagy mindkettő az utóbbiról, de átkonvertálták valamivel 1080p-re, így a színe is változhatott, főleg ha az eredeti HDR-es volt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Paksa János » 2019.01.27. 12:37

Sziasztok! Most cseréltem Televíziót. Beállítottam a DUO4K kimenetét a megfelelő 4K-s felbontáshoz(a 3840x2160p 30Hz) és azt tapasztalom, hogy mások a színek ugyanannál a HD-s és 4K-s filmnél. Sárgábbnak tűnik a kép. Van olyan beállítás, amivel ezen tudok változtatni (a színeltoláson kívül)? Kösz a választ.
Paksa János

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.07. 22:31

Az éppen tévedés, hogy a nem leállítás amortizálja a lemezt, éppen az ellenkezője az igaz: minden lemez csak bizonyos számú leállítást bír ki, ekkor kell ugyanis a fejnek leparkolnia, ekkor kopik. Szerintünk is értelmetlen a két lemezfiók ebben a kategóriában, hiszen itt már legtöbben hálózatról játszanak le, vagy éppen SSD-t használnak, hogy ne rontsa a hang- és képminőséget a HDD motorjának elektromos zaja. Ahhoz meg inkább 2,5"-es fiók kellett volna, bár sokan 2,5–3,5"-es adapterrel SSD-t tesznek be, tehát végül is használható a két fiók.
Bizonyosan megoldható lenne szoftveresen számos új funkció, de olyan gyanítom nem, hogy rögzít, miközben lejátszik. Értem én, hogy egy középkategóriás set-top-box tud ilyet, de abban nem ilyen processzor van, és a képminőség nem az a kategória, ami Duo 4K-nál van. Ilyenekkel nem érdemes hasonlítgatni. Ahhoz nem tudok hozzászólni, mennyire izgalmas a gyors tekerés hanggal másfélszeres sebességgel (nekem sosem hiányzott), de ha egy funkció sokaknak hiányzik, sokan kérik, akkor azt eddig is megvalósították (ha lehetett) és ezután is meg fogják oldani. De mivel teljesen mások a processzorok, bizonyos hardver korlátok is vannak, ezeket mi sem ismerhetjük.
Nekünk is van összehasonlítási alapunk – bátran állíthatjuk –, és kb. semmi más nem ad hasonló hangot és képminőséget a Duo 4K árkategóriájában. Ezekért kell fizetni, azoknak érdemes ezt választani, akiknek ezek a tulajdonságok a fontosak.
Ha itt a fórumon többen hiányolnak egy-egy funkciót, mi ezeket a kéréseket továbbítjuk a gyártónak.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: poppysanyi » 2019.01.07. 19:08

Köszönöm a választ! Jelenleg van három DUNE-m, egy Base 3, egy TV 303D-m, és ez a legújabb DUO 4K, amit azért vettem, hogy elinduljak a 4K felbontás irányába. Kísérleteztem más médialejátszókkal is, így bátran állíthatom, van összehasonlítási alapom. Volt egy EMINENT 7485-öm, és jelenleg is van egy HYUNDAI DVB-T vel szereltem is. Vannak dolgok amikben jobbak a DUNE-nél, de én valahogy mégis ragaszkodom a DUNE-hez. Azért az érdekes, hogy egy 250000 forintos okos otthon vezérlésre is alkalmas médialejátszó nem tudja leállítani a használaton kívüli belső meghajtókat, ezzel feleslegesen amortizálva azokat, és az energia fogyasztásról, és hőtermelésről ne is beszéljünk. Így válik értelmetlenné a két lemez fiók. Azon kívül az is érdekes, hogy például kábel TV adás felvétele közben, nincs mód valami másik média fájl lejátszására, holott ezt egy középkategóriás SETTOP BOX is tudja. Az előbb említett két médiajátszó, még azt is tudja, hogy másfélszeres lejátszási sebesség mellett, hallható a hang is, aminek azért valljuk be, van létjogosultsága. Kíváncsi lennék rá, hogy ezeket a "hiányosságokat" egy esetleges szoftverfrissítéssel lehetne-e orvosolni? Köszönöm, hogy elolvastad, várom válaszodat! Üdv TS
poppysanyi

ElőzőKövetkező

Vissza: Duo 4K specifikus kérdések