HDD gondok

Re: HDD gondok

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.02.15. 14:41

Akkor megismétlem. Ez a hiba az EADS sorozat óta nem áll fenn, egyébként a linux miatt a lejátszók is érintettek lennének. De a most kapható WD-knél nincs semmi ilyen gond, az említett segédprogram sem elérhető már éppen emiatt.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zozok » 2012.02.14. 20:20

Egyébként is lehet mind a ketten ugyan arról beszélünk :) A lényeg, hogy nincs semmilyen ismert Winyó problémája senkinek, semmilyen típussal és semmilyen szériával.
zozok

HozzászólásSzerző: zozok » 2012.02.14. 20:00

:)
Ne haragudj én tényleg nem kötekedni akarok, de megkerestem a fórum hozzászólást amiről beszéltem.
2011-03-03 09:33:19
"a DNS-320 (Linux) és a WD Green nem a legjobb párosítás, ugyanis a Linux kernel hibásan kezeli a lemez "IntelliPower" funkcióját és ezzel idő előtt elhasználja a Load_Cycle_Count számlálót, ami nem csak a lemez meghibásodásához vezethet, de a garanciát is elcseszi. a WDIDLE3 utility-vel ki lehet kapcsolni az IntelliPower-t és ez elvileg megoldja a túlzottan agresszív leállítás-felpörgés kezelést."

Ezzel kapcsolatban jobban utána olvastam és kiderült, hogy már máskor is elkövettek ilyen hibát a WD-nél. Lényegtelen, hiszen a média lejátszó nem NAS, de gondoltam rákérdezek mik a tapasztalatok másoknak, hiszen ezért van a fórum.
http://prohardver.hu/hir/western_digita ... _hiba.html
zozok

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.02.14. 13:11

zozok írta:Nekem a WD szimpatikus lenne, de NAS vásárlás előtt állok és fórumokon azt olvastam, hogy a WD Green Caviarnak vannak problémái az elektronikával. Mikor az olvasó fejet parkoltatja használat közben energia takarékosságból és utána felpörgeti akkor valami erőltetett felpörgetés csinál és ez nem tesz jót a vinyónak...

Ez hülyeség, régen volt hibája egy bizonyos szériának hasonló, mint amiről írsz, de nem ez. Viszont olyat már (EADS végződésű típusnév) használtan vehetnél, évek óta nem gyártják. A mostaniakkal semmi gond sincs.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalimera » 2012.02.13. 23:47

Eredetileg a Dune Max készülékbe szántam WD20EARS winchestereket.
24 órás üzemben működő gépbe kerültek kb. 8 hónapja.
Azóta csak "parkoló pályán" voltak időnként ...
Többek között az NFS szerver is ilyenről megy.
Gyors, csöndes, megbízható, csak az ára lett 2-3-szor több.

http://www.storagereview.com/western_di ... w_wd20ears

http://wdc.com/en/products/products.aspx?id=120
kalimera

HozzászólásSzerző: zozok » 2012.02.13. 21:23

Nekem a WD szimpatikus lenne, de NAS vásárlás előtt állok és fórumokon azt olvastam, hogy a WD Green Caviarnak vannak problémái az elektronikával. Mikor az olvasó fejet parkoltatja használat közben energia takarékosságból és utána felpörgeti akkor valami erőltetett felpörgetés csinál és ez nem tesz jót a vinyónak. Pontosan nem emlékszek már rá mi a szitu, de az biztos, hogy nem egészséges dolog :)
Ezért gondoltam megkérdem van-e valakinek valamilyen tapasztalata, vagy van-e olyan vinyó amit nem tanácsos bele rakni.
zozok

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.02.13. 17:22

Én Samsungot, WD-t bátran tennék bele. Hitachit (ha még létezik ilyen néven) a melegedés miatt nem annyira javallom belülre.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zozok » 2012.02.13. 15:09

Sziasztok!

Vinyót szeretnék vásárolni a Dunemhez, de nem találok kompatibilitási listát a neten, hogy melyiket lenne érdemes megvenni hozzá. Azt tudom, hogy elég bele olyan ami 5400-on pörög, de azonkívül érdemes még valamit figyelembe venni? Esetleg a márkát vagy a típusát azon belül, aki tud segítsen nekem. Előre is köszönöm.
zozok

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2011.06.17. 16:04

Ma délelőtt vissza vittem a lejátszó-s fiúkhoz. Nagyon korrektek voltak, meghallgatták mi a gondom. Ki próbáltunk 2 H1 is de nem ment egyiken se az általam említett dolog. Ami meglepő hogy nekik is teljesen új volt ez a dolog mert Ők is úgy tudták hogy menni-e kell. A Duo és a Max tudja de a kicsik nem ! Mivel a gyártó feléjük is azt kommunikálta hogy TELJESEN MEGEGYEZIK az összes gép hardveres és alap szoftveres dologban így Ők is meg lettek kicsit vezetve. ( Valószínűleg az alaplapon lévő sata vezérlő lehet más az újabb modellekben. )

Nagyon korrekt módon visszavették a H1 és beszámolták egy MAX-ba, igaz hogy drágább de ég és föld a 2 vagy 3. Volt alkalmam mind a 3 módelt ( H1 - Duo -Max ) egymás mellett kicsit nyüstölni és hiába minden duma meg leírás, bizony mindenben sokkal gyorsabb a MAX. ( HDD felismerés, lejátszás, hang -felirat váltás, menü animációk az firmware-ban itt nem akadnak egy cseppet sem ).

Vagyis ( és ez nem a reklám vagy gizdulás helye ) aki teheti inkább még egy kicsit spóroljon egy MAX-ra ( mind régebbi Prime 3.0 Tulaj mondom hogy van különbség még köztük is ) !

A Lejátszó.hu csapata pedig nagyon segítőkész és korrekt emberek gyülekezete ! Bármi kell merem ajánlani őket.
HUNgabus

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2011.06.17. 06:36

Oké, akkor ma vissza viszem, hidd el én örülnék a legjobban ha működne rendesen és nem kellene szarakodnom vele. Minden hdd NTFS és nem elsődleges partíció. Samsung vinyók 1-2 TB méretben.
HUNgabus

Következő

Vissza: HD Smart H1 specifikus kérdések