HDD gondok

Re: HDD gondok

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.16. 21:47

HUNgabus írta:na akkor most megint megnéztem, benne a vinyó, aztán kiveszem még bekapcsolt állapotban, az ikonja nem tűnik el, aztán kikapcs elől, majd vissza és még mindig "benne" a régi hdd, és hiába rakok bele másikat, csak a régi adatait látja...

Ahogy mondtam, nem tud hot-swappet, tehát ne vedd ki bekapcsolt állapotban. Ettől függetlenül ezt nem tudom elhinni, hogy teljes kikapcsolás (áramtalanítás) és bootolás után bármire is emlékezne a régi lemezről. Semmilyen flash helyre nem ment ilyet tudtommal. A lemezeid milyen formátumra vannak formázva, és hány partíciót tartalmaznak? Elsődlegesk a partícók rajta? Ha nem boldogulsz, vidd be a szervizbe egy ilyen problémás lemezzel, mert szeretnénk csodát látni mi is. (A Sata nagyságrendekkel gyorsabb átvitelt bizotsít, de azzal nem függ össze, hogy milyen gyorsan ismeri fel a készülék a lemezt. Az nem normális, hogy 20-30 mádosperc, bootolás után azonnal elérhetőnek kell lennie USB-n és SATA-n is, ha minden rendben azzal a lemezzel.)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2011.06.16. 20:25

Cartman írta:
Nem tudnak a Dune lejátszók hot-swapet, csak usb-n keresztül, de az igazából nem hot-swap...

Azt azért megkérdőjelezném, hogy használhatatlan így a lejátszó, hiszen egy hálózatos lejátszót azért érdemes venni, hogy főként hálózati forrásokból (pl.: NAS) játsszuk le filmjeinket.

Esetleges plusz lehetőségként HDD fogadására is képes, de mi értelme lenne, hogy egy HDD kattogjon mozizás közben a TV alatt? ...

Boiztos igazad van de nem mindenki vesz vagy csinál otthon magának akár több 100 ezerért házi szervert. Pláne ha van vagy 20-25 több TB hdd-je. Van lista, kinézem mit akarok nézni, vinyó betesz és örül, aztán ha megun vagy más néznék vinyó ki, másik be. Na itt pont ez nem müxik, nem is beszélve hogy ha teljesen ki van kapcsolva, és úgy teszem be a hdd-t soxor 20-30mp mire megtalálja, pedig direkt sata-ra van kötve. Na már most ha a régi e-sata dokkoló csak usb-n mnet akkor is fényévekkel gyorsabb volt mint ez így. ( úgy tudom a sata azért nagyságrendekkel gyorsabb mint az usb )
HUNgabus

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2011.06.16. 17:31

na akkor most megint megnéztem, benne a vinyó, aztán kiveszem még bekapcsolt állapotban, az ikonja nem tűnik el, aztán kikapcs elől, majd vissza és még mindig "benne" a régi hdd, és hiába rakok bele másikat, csak a régi adatait látja...
HUNgabus

HozzászólásSzerző: Cartman » 2011.06.16. 17:04

HUNgabus írta:nem volt abban sem belső vinyó, ha az elején vagy a távirányítón kinyomom az csak készenléti mód?

Ha az elején kinyomod, az teljesen kikapcsolja, a távirányítón pedig beállítható, hogy teljesen kikapcsolja, vagy csak készenlétbe tegye a készüléked...
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2011.06.16. 16:55

nem volt abban sem belső vinyó, ha az elején vagy a távirányítón kinyomom az csak készenléti mód?
HUNgabus

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.16. 16:50

HUNgabus írta:...Nem is beszélve az üresen kell vissza kapcsolni mert ha benne az hdd akkor is a régit fogja látni...

Ez biztosan nem így van. Szerintem csak készenléti állapotba tetted, nem kapcsoltad ki teljesen. Különben természetesen nem tudna emlékezni arra, milyen lemez volt benne. A Prime-ban amin ment, volt belső winchester? Ha igen, akkor azért működött a hot swap, mert a belső winyó beszerelése után az eSATA már USB-s adapterrel csatlakozik.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Cartman » 2011.06.16. 15:58

HUNgabus írta:Nem USB hanem E-sata és szerintem meg az alaplapnak és a firmware-nek kell ( kellene ) tudnia. És a menet közben nem tudom mit jelent pontosan de a hot-swap az a kiveszem beteszem és müxik. Arról nem is beszélve hogy oké, kizárom az előlapon vagy a távirányítón, de az hogy hátul TELJESEN ÁRAMTALANÍTANI kelljen azért az már kicsit sok. Nem is beszélve az üresen kell vissza kapcsolni mert ha benne az hdd akkor is a régit fogja látni. Az így eléggé gáz, mondhatni szinte használhatatlan.

Vki légyszi akinek ilyen cucca van próbálja már ki két külön vinyóval. Egyik berak, vmit elindít róla, majd stop, kivesz és berakja a másikat. Ha neki látja egyből akkor oké, az enyém a rossz, ha nem akkor meg az egész. Nagyon köszi !

Nem tudnak a Dune lejátszók hot-swapet, csak usb-n keresztül, de az igazából nem hot-swap...

Azt azért megkérdőjelezném, hogy használhatatlan így a lejátszó, hiszen egy hálózatos lejátszót azért érdemes venni, hogy főként hálózati forrásokból (pl.: NAS) játsszuk le filmjeinket.

Esetleges plusz lehetőségként HDD fogadására is képes, de mi értelme lenne, hogy egy HDD kattogjon mozizás közben a TV alatt? ...
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2011.06.16. 15:51

Nem USB hanem E-sata és szerintem meg az alaplapnak és a firmware-nek kell ( kellene ) tudnia. És a menet közben nem tudom mit jelent pontosan de a hot-swap az a kiveszem beteszem és müxik. Arról nem is beszélve hogy oké, kizárom az előlapon vagy a távirányítón, de az hogy hátul TELJESEN ÁRAMTALANÍTANI kelljen azért az már kicsit sok. Nem is beszélve az üresen kell vissza kapcsolni mert ha benne az hdd akkor is a régit fogja látni. Az így eléggé gáz, mondhatni szinte használhatatlan.

Vki légyszi akinek ilyen cucca van próbálja már ki két külön vinyóval. Egyik berak, vmit elindít róla, majd stop, kivesz és berakja a másikat. Ha neki látja egyből akkor oké, az enyém a rossz, ha nem akkor meg az egész. Nagyon köszi !
HUNgabus

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.16. 15:17

A gyári leírásban szerepel a „hot-swap” kifejezés, de utána annyit írnak csak, hogy könnyen cserélhető. Nem azt, hogy menet közben. Szerintem menet közben egyébként nem mehet. Az egész más, hogy egy USB-s dokkolóval megy a Prime-on, hiszen az USB-t természetesen le lehet húzni menet közben.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2011.06.16. 13:54

Nem d1 hanem H1, és tegnap már egyszer vissza vittem, ott szétszedték, megnézték és jó volt. Mire haza értem már megint nem, vagyis nem mindig. Bár ott nem próbáltuk ki a hot-swapos csere berét. Leginkább az érdekelne hogy tudja-e azt másnak. Mármint hogy bekapcsolt állapotban vinyó ki másik vinyó be és egyből látja. Dokkolóval a Prime 3.0 tudta ezt, ezért is érdekes hogy ez elvileg újabb cucc és nem tudja. ( legalábbis nálam )

légyszi akinek van adjon választ mielőbb mert ha másnak megy akkor már viszem is vissza, nagyon köszi
HUNgabus

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Smart H1 specifikus kérdések