Első indítás ,winyó nem látható a számítógépen

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Első indítás ,winyó nem látható a számítógépen

HozzászólásSzerző: Zolee78 » 2022.12.09. 21:19

Zolee78 írta:
Kyle írta:
Zolee78 írta:Ahogy az elején a segítség kérésnél írtam ,a Mede8ert így használom hosszú évek óta...

Azt írtad, hogy a Mede8er-t (amin van USB slave port, hogy külső lemezként is használható legyen) hogyan kötötted a PC-re. Ebből nem következik nekem az, hogy egy Dune-t, amin nincs is ilyen csatlakozó – és sehol nem láthatsz olyat leírva, hogy külső házként használható –, szintén összekötsz USB-vel egy számítógéppel. Kérlek, olvasd el a bővített magyar kézikönyvet (INNEN, lásd az utolsó mondatot az oldal alján)!
Majd nézz utána, hogy kell a Windows-od alatt egy másik számítógéphez csatlakozni (hálózati meghajtó felcsatolása)! Ahogy már linkeltem, EBBEN az alfórumban kb. már minden kérdést tisztáztunk, találsz választ, ha elakadnál. A lényeg, hogy etherneten vagy Wi-Fi-n (inkább az előbbin) csatlakozzon a Dune a routeredhez, ahogy a számítógéped is teszi.

Vasárnap lesz egy kis időm (+ segítség) és akkor megnézem (megnézzük)
köszönöm a segítséget,jelzek,ha sikerült

Ma kicsit korábban értem haza,és a lejátszó nem hagyott nyugodni ...
Kyle itt az utóbbiban írtad a szarvashibát amit elb@sztam :( (egyébként a Dune tette a dolgát eddig is ,csak én voltam a balfék...)
Annyi időm volt csak,hogy Wi-Fi n próbáljam ki.(majd hamarosan Etherneten lesz csatlakoztatva)
Teljes a siker :D

Nagyon szépen köszönöm a türelmet és a segítséget!
Zolee78

HozzászólásSzerző: Zolee78 » 2022.12.08. 21:13

Kyle írta:
Zolee78 írta:Ahogy az elején a segítség kérésnél írtam ,a Mede8ert így használom hosszú évek óta...

Azt írtad, hogy a Mede8er-t (amin van USB slave port, hogy külső lemezként is használható legyen) hogyan kötötted a PC-re. Ebből nem következik nekem az, hogy egy Dune-t, amin nincs is ilyen csatlakozó – és sehol nem láthatsz olyat leírva, hogy külső házként használható –, szintén összekötsz USB-vel egy számítógéppel. Kérlek, olvasd el a bővített magyar kézikönyvet (INNEN, lásd az utolsó mondatot az oldal alján)!
Majd nézz utána, hogy kell a Windows-od alatt egy másik számítógéphez csatlakozni (hálózati meghajtó felcsatolása)! Ahogy már linkeltem, EBBEN az alfórumban kb. már minden kérdést tisztáztunk, találsz választ, ha elakadnál. A lényeg, hogy etherneten vagy Wi-Fi-n (inkább az előbbin) csatlakozzon a Dune a routeredhez, ahogy a számítógéped is teszi.

Vasárnap lesz egy kis időm (+ segítség) és akkor megnézem (megnézzük)
köszönöm a segítséget,jelzek,ha sikerült
Zolee78

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.06. 09:53

Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vlaca » 2022.12.06. 05:56

Kyle írta:
Zolee78 írta:...USB 3-USB 3-al való összekötésnél...

Helló,
Akkor én is félreértettem, azt hittem hálózaton nem látod a Dune-t...
Akkor tényleg nem a hálózaton kell a hibát keresni...
Nézz bele a lemezkezelőbe, amikor összekötöd a pc-vel. Ha ott sem látja, akkor tényleg gond van valamivel.
vlaca

HozzászólásSzerző: Zolee78 » 2022.12.06. 00:02

Kyle írta:

Ezt nem értem, hogy jön ide az USB? Hálózatról beszélünk, két számítógép ethernet vagy vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózaton kapcsolódhat egymáshoz. NEHOGY USB KÁBELT DUGJÁL A KÉT ESZKÖZ KÖZÉ!!! USB-vel perifériát (pl. HDD, nyomtató, stb.) kötünk számítógéphez, nem két számítógépet egymáshoz! Az alfórum címében is „lemezek megosztása hálózaton” van...

Húha... akkor nálam van a baj,nem az eszközzel :(
Ahogy az elején a segítség kérésnél írtam ,a Mede8ert így használom hosszú évek óta.A notebokot és a Medet öszekötöm usbvel ,ha szükséges írnom vagy törölnöm a med belső vinyójáról.
Azt gondoltam a Dune is üzemeltethető így (tévedtem)...
Ha van egy kis szabad időd kérlek mint egy analfabétának ,magyarázd el hogyan használjam kössem össze,milyen beállításokkal (úgy fest ez a lejátszó meghaladta a képességeim :D )
Zolee78

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.05. 22:08

Ezt nem értem, hogy jön ide az USB? Hálózatról beszélünk, két számítógép ethernet vagy vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózaton kapcsolódhat egymáshoz. NEHOGY USB KÁBELT DUGJÁL A KÉT ESZKÖZ KÖZÉ!!! USB-vel perifériát (pl. HDD, nyomtató, stb.) kötünk számítógéphez, nem két számítógépet egymáshoz! Az alfórum címében is „lemezek megosztása hálózaton” van...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vlaca » 2022.12.05. 21:33

Szia
Mindegyik be van kapcsolva,de sajna nem látható.
Egyszerűen nem értem(lehet ,hogy valamit én b@szok el)
Ha lehet a leg elejéről kezdjük...
Win 10 Home (működnie kellene rajta/vele,nem?)
USB 3-USB 3-al való összekötésnél (ha jók a Win beállítások, akkor a Saját gépben látnom kellene a Dune-ben elhelyezett winyót... Nem?)
Amit most szúrtam ki...de visszafelé kompatibilisnek kellene lenni ,nem? Noti SS - kábel USB 3,0 - Dune 3.1[/quote]

Szia.
Kellene működnie.... 64bit-es a win?
Jelszó van a windows-on (kötelező lenne, mivel még a híres neves apple szoftverek sem tudnak létezni nélküle) ?
vlaca

HozzászólásSzerző: Zolee78 » 2022.12.05. 21:11

vlaca írta:
Kyle írta:
Zolee78 írta:...Van valami más ötleted,mert sajna így sem látom?

Innen ez már Windows kérdés akkor, ahhoz nem értek. De nézz szét ebben az alfórumban, pl. ITT!

Szia!Hálózatfelderítés be van kapcsolva a windows-on? SMBv1 engedélyezve van? Hálózat magán-ra van rakva? Ezek nélkül nem fogja látni. Teamwiever-en keresztül is tudok neked segíteni, ha igényled.
Keress privátban ha segthetek.

Szia
Mindegyik be van kapcsolva,de sajna nem látható.
Egyszerűen nem értem(lehet ,hogy valamit én b@szok el)
Ha lehet a leg elejéről kezdjük...
Win 10 Home (működnie kellene rajta/vele,nem?)
USB 3-USB 3-al való összekötésnél (ha jók a Win beállítások, akkor a Saját gépben látnom kellene a Dune-ben elhelyezett winyót... Nem?)
Amit most szúrtam ki...de visszafelé kompatibilisnek kellene lenni ,nem? Noti SS - kábel USB 3,0 - Dune 3.1
Zolee78

HozzászólásSzerző: Zolee78 » 2022.12.05. 20:53

Kyle írta:

Innen ez már Windows kérdés akkor, ahhoz nem értek. De nézz szét ebben az alfórumban, pl. ITT!

már ezt is bogarásztam,de sajna nem
Zolee78

HozzászólásSzerző: vlaca » 2022.12.05. 13:20

Kyle írta:

Szia!Hálózatfelderítés be van kapcsolva a windows-on? SMBv1 engedélyezve van? Hálózat magán-ra van rakva? Ezek nélkül nem fogja látni. Teamwiever-en keresztül is tudok neked segíteni, ha igényled.
Keress privátban ha segthetek.
vlaca

Következő

Vissza: A Dune lemezeinek megosztása hálózaton (SMB-, FTP-szerver)