3D lejátszási problémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: 3D lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.19. 11:30

hzoli írta:...Nézd csak, így...

Ez a kép nem mutatja meg, hogy a TV vagy a lejátszó csinált 3D-t a side-bí-side-ból. Ha nem a lejátszó csinálja, akkor ilyen lesz a felirat. Ha biztos vagy benne, hogy a Dune-ön bekapcsoltad a side-by-side-ot a 3D menüben, akkor ilyen felirat max. akkor lehet, ha rajta van a képen, nem szöveges. Gyanítom, hogy a grafikus feliratot is ki tudja tenni kétszer, így az sem lehet a gond.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.18. 20:21

Kyle írta:
hzoli írta:- Ha szétcsúszik a felirat úgy, hogy a kép 2 szélén van, azzal mit lehet csinálni (Rampage, mkv)?

Nem csúszik az szét, csak ahogy fentebb írtam, side-by-side 3D-s film lejátszásakor a lejátszó nem tudja, hogy ez 3D-s, így a feliratokat sem úgy teszi ki. A tévé meg szétvágja a képet (aminek immár a felirat is a része), és ez lesz belőle. Ha átkapcsolod a lejátszón az eddig nem talált 3D menüben lejátszás közben, hogy egy side-by-side-os film, akkor packed frame 3D-re konvertálja, és ennek megfelelően teszi ki a feliratokat is.

De, megvan a 3D menü, ezt írtam is korábban, és így is használom azóta. És pont ekkor van így szétcsúszva a felirat.
Nézd csak, így: https://drive.google.com/file/d/1FfOW6P ... sp=sharing

A többi választ köszönöm!
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.18. 14:51

hzoli írta:- Ha elindítok egy filmet, a legtöbbször angol nyelven szól, és kézzel kell átváltani magyarra. Valahol nem lehetne a magyart alapértelmezetté tenni?

Ez az androidos modelleken még nem műdökik, a linuxosoknál volt ilyen a beállításoknál, hogy alapértelmezett hangsáv.
hzoli írta:- 3D lejátszásnál hol lehet a felirat mélységét állítani, mert nekem most "legelöl" van, ami zavaró.

Jelenleg sehol szerintem. De nálam „legelől” a Dune OSD kijelzései vannak, a felirat sokkal hátrébb. Az OSD mélysége egyébként állítható a Beállítások/Lejátszás/Beállítások menüben.
hzoli írta:- Ha szétcsúszik a felirat úgy, hogy a kép 2 szélén van, azzal mit lehet csinálni (Rampage, mkv)?

Nem csúszik az szét, csak ahogy fentebb írtam, side-by-side 3D-s film lejátszásakor a lejátszó nem tudja, hogy ez 3D-s, így a feliratokat sem úgy teszi ki. A tévé meg szétvágja a képet (aminek immár a felirat is a része), és ez lesz belőle. Ha átkapcsolod a lejátszón az eddig nem talált 3D menüben lejátszás közben, hogy egy side-by-side-os film, akkor packed frame 3D-re konvertálja, és ennek megfelelően teszi ki a feliratokat is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.18. 13:32

Valami rosszat kérdeztem, vagy csak el lett felejtve a válasz?
Vagy más csoportban tegyem fel a kérdéseket?
hzoli

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.09. 19:49

És valóban! Ha ebben a sorrendben kapcsolom be, akkor is megvan a kézfogás, és minden OK! Köszönöm megint!!!
Kyle! Már egy fél kézikönyvre valót megírtál nekem, és gondolom, volt és lesz is, aki rászorul még a továbbképzésre. Nem lenne értelme egy rövid gyorstalpalós bevezetőt írni a házimozik világáról, hogy ne kelljen minden alkalommal újra írni? :-)

Amúgy a Hős6os menüből főleg nem jó. Nincs is magyar hansáv a megjelenő menüben, de rányomtam az angolra, na, onnan már el sem indult. Se kép, se hang. De nem érdekel, lényeg, hogy a filmek 90%-a jó.

Még 3 rövid kérdés, ugyan nem ennek a témának a része, de nem találtam hasonló témát...
- Ha elindítok egy filmet, a legtöbbször angol nyelven szól, és kézzel kell átváltani magyarra. Valahol nem lehetne a magyart alapértelmezetté tenni?
- 3D lejátszásnál hol lehet a felirat mélységét állítani, mert nekem most "legelöl" van, ami zavaró.
- Ha szétcsúszik a felirat úgy, hogy a kép 2 szélén van, azzal mit lehet csinálni (Rampage, mkv)?
https://drive.google.com/file/d/1FfOW6P ... sp=sharing
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.09. 12:53

hzoli írta:Közvetlenül rákötöttem a DUNE-t a projektorra...

Nem biztos, hogy bármely eszközöddel gond van. Lehet, csak nem jó sorrendben kapcsolod be őket. Először a vetítőt kell, utána a splittert (bár annak vélhetően mindegy), utána az erősítőt, utána a lejátszót. Ha másként csinálod, akkor lehet, hogy az egyik eszköz a láncban induláskor nem tudja lekérni az utána levétől, hogy tud-e 3D-t (meg milyen felbontásokat ismer).
A Hős6os – amivel már a HiMedia esetében is gondod volt – megy a Dune-ön 3D-ben, csak menüvel együtt indítsd el, ne Lite módban! Mivel az erősítő tud 3D-t, így nem azon erőlködnék, hogy előtte szétosszam a HDMI-t (ezt egy speciális splitterrel lehetne, amin egyik kimenetén csak hang jön ki), hanem hogy megtaláljam a hiba okát.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.09. 12:33

BESZ@ROK!!! :-)
Közvetlenül rákötöttem a DUNE-t a projektorra, és egy új világ tárult elém.
Szinte az összes filmet viszi (legalábbis abból a 8-10-ből, amit kipróbáltam), szó szerint ahogy Kyle írod itt legutóbb.
Mk3d-ből próbáltam 3-at, abból 2 tökéletes(!!!), egyedül a Jungle Booknak rossz a térhatása.
ISO, mkv: viszi mindet szépen, és a PuPup / 3D menüben tudom állítani a módot.
A Hős6os (Hős6os2014 3D BD25.ISO) -sal viszont meggyűlt a baja, de feltételezem, itt a kódolással lesz baj.
Szóval heppiség van! KÖSZÖNÖM, SRÁCOK, KÖSZÖNÖM KYLE!!!

Amit nem értek: Az Onkyo HDMI 1.4a szabványú, a splitter pedig 2.0 (annó igyekeztem a legjobbat megvenni), szóval mindkettőnek tudnia kéne a 3D-t átvinni, de a jelen tapasztalat szerint mégsem.
A DUNE nem látta eddig 3D-nek a projektoromat, hanem eddig a projektor rakta össze a képet (ha tudta).
-----------------------
Most jönnek a kérdések:
- Ha szétcsúszik a felirat úgy, hogy a kép 2 szélén van, azzal mit lehet csinálni (Rampage, mkv)? 2D módot kell kiválasztani a 3D menüben, így jó a kép.
- És most mi lesz a hanggal? Mert ugye közvetlenül kötöttem a DUNE-t a projektorra? Van 2 bemenete a projektornak: HDMI1 és HDMI2/MHL. Vajon, valamelyik ezek közül visszaküldi a HD hangot az erősítő felé? Mert ha igen, nyertem, és minden jó lesz. Tudom, próbáljam ki, de ahhoz, hogy az erősítő mögé férjek, a fél szekrényt szét kell szednem.
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.09. 10:25

hzoli írta:...A Játszott video egy ISO, és éppen 3D-ben (azaz térhatással) nézem a projektoron. Ez esetben gondolom, a projektor rakta össze a képet. Váltott képes-re volt állítva.

Ez nem lehetséges így. Ha a Dune-ön engedélyezve van a képi beállítások között a 3D, és a HDMI-n keresztül azt látja, hogy 3D-képes a rákötött megjelenítő, akkor a POP UP MENU-ben megjelenik utolsó helyen a 3D mód opció. Ezen belül vagy csak annyi van, hogy a bal vagy a jobb szem képe van előbb (ha packed frame 3D a fájl), vagy 2D/side-by-side/top-bottom a három választható funkció, amikor nem packaed frame a forrás, hanem a Dune számára gyakorlatilag 2D-s anyag, ami persze lehet side-by-side vagy top-bottom 3D is, ezt a Dune nem érzékeli, feldolgozás szempontjából ez 2D. A side-by-side vagy a top-bottom opcióval csinál belőle packed frame 3D-t a kimenetre, ami azért jó, mert ezt az összes TV biztos 3D-nek érzékeli, nem kell a TV-n benyomni mondjuk a side-by-side funkciót, illetve a Dune OSD kijelzési is a választott módnak megfelelően 3D lesz. Az tehát nem lehetséges, hogy a Dune 3D-s jelet ad ki a Te vetítődnek vagy megjelenítődnek, de nincs ott a 3D mód menüpont a POP UP MENU-ben. Ha azt mondod, hogy mégis 3D-t látsz, akkor a vetítőd csinált mesterségesen 3D-t a 2D-s jelből, vagy side-by-side jelből (de ilyen meg nem szokott ISO fájlban lenni). Tehát ha nincs ott a 3D mód menü, akkor a Dune azt gondolja, hogy nem 3D-képes a megjelenítőd. Ennek lehet az az oka, hogy az erősítőd HDMI-portjai nem 1.4-esek, csak 1.3-asak, azaz nem adják tovább a 3D jelet. Ha közvetlenül a vetítőre/TV-re kötöd a Dune-t (és az tényleg 3D-képes), akkor meg kell jelennie a 3D mód menüpontnak, különben a kábel nem 1.4-es, vagy a HDMI-kézfogás sikertelen a két eszköz között, így nem kapja meg a Dune a „3D-képes megjelenítő” infót. Az Onkyo oldal szerint egyébként az erősítő tudja a 3D-t, ettől függetlenül kipróbálnám direktbe a Dune-re kötve.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.05.09. 09:05

Sabertooth159 írta:Ha így az SBS filmnél lesz 3D menü, akkor valami az erősítővel lehet.

Nem csodálkoznék rajta, hisz mégiscsak egy tíz éves konstrukció, ki tudja? Nekem is Onkyo-m van, azon keresztül megy minden, de nálam a projektoron hibátlan minden 3D, amit a Dune ráküld.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.05.08. 12:44

Próbáld meg azt a SBS filmet ( ne 3D BD ISO-t ), amit a legelején írtál (blade runner) hogy azzal megjelenik-e a menüben a 3D. Nem muszáj végleg kihagyni az erősítőt a láncból, csak kizárásképpen dugd bele a DUNE kimenetébe a projektort (most ne törődjünk a hanggal). Ha így az SBS filmnél lesz 3D menü, akkor valami az erősítővel lehet.
Sabertooth159

Következő

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések