Videó szaggatott lejátszása

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Videó szaggatott lejátszása

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.08. 14:39

xxZSOLTxx írta:ne ilyen "tákolt" mp4-eket játssz le...

A 4K Media oldalán nem tákolt fájlok vannak, nyugodtan leszedheted őket ha szépeket akarsz látni! Természetesen jó pár film megvan UHD HDR-ben nekem is. Nagyon szépek, de ezt bizony szokni kell a szemnek, mert ha eredetiben nézed (nem film beállítással, meg full meleg színképpel) akkor bizony olyan, mint a TV filmek : semmi film vagy mozi fílingje nincs az egésznek. A készítők grain hatását nagyon megszokta a szemünk a hosszú évek alatt (nem hiába fikázzák most sokan) és itt a 4K idején szokatlan olyat nézni, amin semmilyen effekt vagy szűrő nincs.

Kyle : Igen, a DUNE beállítása jó. De a demo fájlok közül nem csak LG-ssel akad. És remélem igazad van, de én eddig pont a fordítottjával találkoztam annak amit írsz : a TV-n egyetlen egy 4K-s anyag sem akad míg a DUNE-ön azért van pár ilyen. Szerencsére a filmek nem, legalábbis nem találkoztam még ilyennel, a demók meg amúgy sem fontosak. Csak azt hittem valami hiba ez még a firmben azért írtam....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: xxZSOLTxx » 2018.08.08. 14:18

ne ilyen "tákolt" mp4-eket játssz le én letöltöttem egy 80gb-os 4K filmet gyönyörű volt semmi akadás ja és a legfontosabb az hogy ne a gyári HDMI kábelt használd mert az egy Kupac szar vettem egy minőségi 14000ft-os kábelt ami képes gyönyörűen kezelni A 4K 60fps-t. Ezt mindenképp ajánlom neked mert onnantól nem lesz gondod egy fájl lejátszásával sem.
xxZSOLTxx

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.08.08. 09:58

maxhim írta:...Jól emlékszem én erre? Ha keverem valamivel, akkor mi lehet a baj ami miatt így játssza le?...

Nem tudok ilyenről. Arról sem, hogy bármilyen fájl „döccenne”, főleg nem egy normális H.265 kódolású. Be van kapcsolva az összes képfrekvencia támogatása (24/25/30/50/60 Hz)? Az LG demóhoz nem tudok hozzászólni, ezek gyárilag az LG saját formátumában készültek, lehet valaki átkonvertálta (pedig elég átnevezni az .lge kiterjesztést .mkv-ra emlékeim szerint), és így sikerült. Bizonyosan van olyan fájl, ami a tévén jól megy, a Dune-nek meg valami gondja van a konténerrel (tuti nem a kódolással), de bizonyosan jóval több olyan van, ami épp a Dune-ön megy csak jól.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Videó szaggatott lejátszása

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.07. 15:29

Sziasztok!

Tesztelgettem a videóimmal a lejátszót és az új TV-t. Ráakadtam erre :

Kép

Az a probléma vele, hogy kb. minden másodpercben ugrik a kép, de csak akkor, ha a Dune-nel játszom le. Pendrive-ra másolva és a Q6F-be tolva viszont hibátlan. Mintha azt olvastam volna egyszer valahol, (de lehet, hogy nem jól rémlik), hogy a 4K 30fps-ses fájlokkal gondja van a DUNE-nek amit javítani fognak. Jól emlékszem én erre? Ha keverem valamivel, akkor mi lehet a baj ami miatt így játssza le? Azt észre vettem, hogy a h265-ös kódolású fájlok lejátszása nem az igazi (akadnak, meg-meg röccennek), de ezek közül sem mindegyik. A h264-esek között még nem találtam "rosszat"...
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

Előző

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések