Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.02.11. 00:04

allein írta:...Bármennyire is gigabites a switch, sajnos nem tudja belső hálózaton a gigabitet...

Megmondanád a típusát?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.02.11. 00:01

zygy írta:...Pl. nekem is van egy gigabites, olcsó tplinkes switchem, ami NEM gigabites!!!...

Ilyet még nem hallottam. Nálunk két irodában kb. 10 darab gigabites 5 és 8 portos TP-Link (olcsó, pl. TL-SG1005D) switch van, tökéletes mindegyik. Olyat sosem láttam, hogy gigabites, van is a két állapothoz különböző színű LED kijelzés, de nem menne mégsem 100 MBit-nél gyorsabban. Max. ha elromlik, de még rosszat sem láttam ilyenből.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: allein » 2017.02.10. 22:14

zygy írta:"Bármennyire is gigabites a switch, sajnos nem tudja belső hálózaton a gigabitet"

Nem leptél meg!!!!
Hogy őszinte legyek, erre lettem ideges, hogy bár írtam, mégsem ezzel kezdted, hanem mentél a saját fejed után tovább bonyolítva a képletet (ami, amúgy nem volt teljesen logikátlan, csak ez a lépés egész egyszerűen nem spórolható meg! Pl. nekem is van egy gigabites, olcsó tplinkes switchem, ami NEM gigabites!!!).
Na mindegy, azóta már lenyugodtam. Rendelj egy CISCO-t! Azokkal eddig még nem volt gondom, sajna ettől még az is lehet sz@r. :(
A lényeg, hogy megoldódott. A visszajelzésed valószínűleg másoknak is hasznos lesz!!!

Megjegyzem, a router-switch összekötéséhez elvileg fordítós UTP drót kell, de minden irodalom azt állítja, hogy manapság a kütyük, ezt automatikusan elintézik magukban, vagyis nem kell ezzel foglalkozni. Na, azt már én sem kísérleteztem ki soha, hogy ebből mi az igazság!? Egy biztos, a CISCO switchnél ezzel valóban soha nem kellett törődnöm.

Köszönöm szépen a korábbi türelmeteket és a segítséget. Én is megnyugodtam :) és mehet a switch csere, köszönök szépen mindent :ugeek:
allein

HozzászólásSzerző: zygy » 2017.02.10. 21:47

"Bármennyire is gigabites a switch, sajnos nem tudja belső hálózaton a gigabitet"

Nem leptél meg!!!!
Hogy őszinte legyek, erre lettem ideges, hogy bár írtam, mégsem ezzel kezdted, hanem mentél a saját fejed után tovább bonyolítva a képletet (ami, amúgy nem volt teljesen logikátlan, csak ez a lépés egész egyszerűen nem spórolható meg! Pl. nekem is van egy gigabites, olcsó tplinkes switchem, ami NEM gigabites!!!).
Na mindegy, azóta már lenyugodtam. Rendelj egy CISCO-t! Azokkal eddig még nem volt gondom, sajna ettől még az is lehet sz@r. :(
A lényeg, hogy megoldódott. A visszajelzésed valószínűleg másoknak is hasznos lesz!!!

Megjegyzem, a router-switch összekötéséhez elvileg fordítós UTP drót kell, de minden irodalom azt állítja, hogy manapság a kütyük, ezt automatikusan elintézik magukban, vagyis nem kell ezzel foglalkozni. Na, azt már én sem kísérleteztem ki soha, hogy ebből mi az igazság!? Egy biztos, a CISCO switchnél ezzel valóban soha nem kellett törődnöm.
zygy

HozzászólásSzerző: allein » 2017.02.10. 21:15

allein írta:Nem lehet, hogy mégsem tudja a gigabitet? Állítólag a HD sorozatban lévő gigabit menüpont - tesztverzíós. Olyasmit ír ki az engedélyezés előtt, hogy tesztverzió, és átlagfelhasználóknak nem ajánlott. Én ezt még nem láttam, csak több topikban is fórumozom a problémmal kapcsolatosan. Ehhez mit szóltok, valóban így van?

https://www.youtube.com/watch?v=zScIXqLwOmE

Sziasztok. Mai estén tettem egy újabb próbát, switch nélkül és minden rendben van. Bármennyire is gigabites a switch, sajnos nem tudja belső hálózaton a gigabitet. Tehát, azt a lan kábelt ami a routerből a switch ment - cat5e, rádugtam közvetlenül a dune-re. Minden rendben van, olvasási teszt sebesség- 35-40 MB/S. Videó egy 140 Mbit/s jellyfish anyag lejátszásáról.
allein

HozzászólásSzerző: allein » 2017.02.10. 16:08

Nem lehet, hogy mégsem tudja a gigabitet? Állítólag a HD sorozatban lévő gigabit menüpont - tesztverzíós. Olyasmit ír ki az engedélyezés előtt, hogy tesztverzió, és átlagfelhasználóknak nem ajánlott. Én ezt még nem láttam, csak több topikban is fórumozom a problémmal kapcsolatosan. Ehhez mit szóltok, valóban így van?
allein

HozzászólásSzerző: allein » 2017.02.10. 08:21

Kyle írta:
allein írta:...Mégis az lesz, hogy a DUNE a ludas?

Ha a Solo Lite-ot csatlakoztatod a gigabites switches gigabites kábellel, akkor a switchen lévő LED (az adott ethernet-porthoz tartozó) színe alapján 100 Mbites vagy gigabites sebességet érzékel a Dune felől?

Ez egy nagyon jó kérdés, eddig csakis zöld színnel világított mindig a switchen lévő LED. Nem tünt fel más színű LED :?
allein

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.02.10. 00:04

allein írta:...Mégis az lesz, hogy a DUNE a ludas?

Ha a Solo Lite-ot csatlakoztatod a gigabites switches gigabites kábellel, akkor a switchen lévő LED (az adott ethernet-porthoz tartozó) színe alapján 100 Mbites vagy gigabites sebességet érzékel a Dune felől?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: allein » 2017.02.09. 22:57

Urak :DDD töltöttem le jellyfish anyagokat. 80-120 Mbit/s videók, 120 Mbps fájl elindul, a bitsebesség 70-80 Mbit/s. Akadozik a kép, de a DUNE ezeket amúgy tudja:

igen Ethernet 100 Mbit/s
igen Ethernet Gigabit.

Nem tudom mi lehet a gond :U de nyomozok tovább :DDD

SZERK: laptopot összekötöttem lanon a switchhel, ezután a NAS-ról másoltam filmet a laptopra, sebesség - 100-110 MB/s - ez közel áll a gigabithez.

Mégis az lesz, hogy a DUNE a ludas?
allein

HozzászólásSzerző: zygy » 2017.02.09. 21:58

allein írta:kábelt átdugtam laptopba..
igen, a kérdést valóban lehet még tovább bonyolítani egyéb ismeretlenekkel is! (én kiszálltam)
zygy

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról