Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: temp55 » 2016.02.01. 01:16

Szia Kyle,
Synology416J NAS - t szeretnék a Dunevel használni. A DUNE SMB/WORKGROUP alatt látja magát a NAS-t, de ha rákattintok, nem jönnek fel a megosztások.
Beállítottam a NFS használatot, (van regisztrációm a Synology oldalhoz).
Megpróbáltam a Hálózati könyvtár létrehozást, akár NFS akár SMB beállítást használok, "A hálózati könyvtár nem elérhető" üzenet jön fel.
Szerver címet synology kiírja, könyvtár \n1\m1 - ezzel látja a számítógép és más médialejátszó is. Mit csinálok rosszul?
Előre is kösz - temp55
temp55

HozzászólásSzerző: Kyle » 2015.01.19. 17:10

mohilla írta:...Ezt hogyan tudom megtenni?

Pl. a Zappiti használatával a számítógépeden. EZ a topik arról szól. A Dune-ökben nincs saját jukebox szkenner.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mohilla » 2015.01.17. 18:33

Sziasztok!

Van nekem egy DUNE HD WIFI Connect eszközöm. Szeretném megoldani, hogy a Synology NAS DS214-en tárolt filmeket a DUNE HD WIFI Connect eszközzel Jukebox katalógus formájában érjem el, azaz Jukeboxként jelenjenek meg a filmek és onnan tudjam kiválasztania lejátszani kívánt filmet. Ezt hogyan tudom megtenni?

Köszönettel,

Tamás
mohilla

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.29. 23:44

ok. köszönöm, célom csak annyi volt, hogy nem egy Dune beállítást hagyok ki; szerencsére azért ez a kérdés nálam nem egyes prioritású, így együtt tudok élni ezzel a "fogyaték"-kal, kísérletezni meg -most beleolvasgattam néhány fórumba- úgy látom ott van még a plex is.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.29. 18:18

zygy írta:Speciel én többnyire inkább kiírom Megabyte-nak...

Most is kiírtad, csak én rosszul olvastam. Nem tudod használni a Video Station adataid a Dune-ön, tekintve hogy a Dune a filmek mellé helyezett speciális fájlok alapján generál jukeboxot. A Zappitiben szerintem már lehet magyar nyelvet is választani a szkenneléshez, de nem használom, talán majd valaki aki ért hozzá, megmondja.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.29. 15:43

Kyle írta: A Byte-ot nagy B-vel írjuk.

Szerintem csak akkor, ha egy betűvel rövidítjük. A byte pont olyan helyes nyelvtanilag, mint a Byte és ugyanazt a fogalmat jelöli mindkét megnevezés. Speciel én többnyire inkább kiírom Megabyte-nak, hogy véletlenül se értse félre senki és ne keverje a bittel! Ennek ellenére mégis sikerült félreértened, nyilván a szövegkörnyezet miatt de ez most már totál mindegy.
Esetleg nem lehet elérni máshogy a syno Video Stationjét a Dunéről, vagy ezt inkább a syno fórumon kérdezzem? Nekem ez a Zappiti nem tetszik, ha csak angolul tud dolgozni (ezt Te írod máshol), a Video Station szépen meglelt mindent magyarul.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.29. 14:48

zygy írta:Valamit nagyon félreérthetően fogalmazhattam...

Valóban. A Mb jelentése megabit. A Byte-ot nagy B-vel írjuk. Tehát 40 MB/másodperce a Dune által kiírt olvasási sebesség. Az ugye 320 Mbit/sec.
Az okostévéd elég buta, így csak DLNA-n képes lejátszani. Gondolom így fontos, hogy ott a legújabb, legjobban működő kliens fusson. A Dune-ön meg évek óta nem nyúlnak a DLNA-hoz, mivel ez képes SMB-n és NFS-en is lejátszani, így nem igen van, aki ennek ellenére DLNA-n akarna mozizni egy ilyen lejátszóval – gondolják.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.29. 14:15

Kyle írta:... Ha csak 30–40 Mbites filmeket tudsz lejátszani, akkor hálózati hibád van, 120 Mbit is simán megy a 303D-n, hiszen a 3D-hez akár ez is kellhet.

Valamit nagyon félreérthetően fogalmazhattam, újra:
Néhány hozzászólással -valaki- korábban arról írt, hogy nála a sebesség 50Mb. Az én sebességem meg a Dune tesztje szerint 40MB, azaz 40*8= 320Mb, ami pont hatszor akkora, mint az övé, amivel pont azt akartam volna mondani, hogy hálózati hibám vélhetőleg nincs!
A kérdésem az lett volna éppen, hogy vajon miért nem látja a Dune, (a becsült listanagyság olyan 5-10ezres lehet, tehát tényleg nem pici) amikor a sharp tv jóval primitívebb lejátszója simán megjeleníti? Ezért gondoltam, hogy talán valami Dune beállítás lehet. De ha azt mondod felejtsem el, akkor sem fogok a kardomba dőlni. Erről a Zappitiről máshol írod, hogy " Mivel nem keres magyar adatokat, ezért a magyar címekkel nem fog boldogulni a Zappiti. Angolul nevezd el őket!" és ha jól értettem még fizetni is kell érte. Nekem jobbnak tűnik a syno video stationje, ami szépen, magyarul összekeresgélt mindent az én magyar címeim alapján.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zygy 2014.12.29. 14:53-kor.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.29. 13:01

zygy írta:jelenség: Dune base 3D > böngésző > UPnP > syno DiskStation > Video Station > film > Szereolő szerint > click; rövid homokórázás után közli, hogy a "mappa" üres...

Szerintem semmi értelme DLNA-n keresztül próbálkozni így. Hiába látnád szereplő szerint a filmeket (nem tudom, miért nem látja a Dune, ha más eszköz igen, talán limitált a lista hossza a DLNA-kliensében), a formátum miatt DLNA-n nem működne pl. az ISO, de külső felirattal is gond lenne. Használd a Zappitit, ha szükséged van valódi jukeboxra, ahol pl. szereplők szerint is kereshetsz. Ha csak 30–40 Mbites filmeket tudsz lejátszani, akkor hálózati hibád van, 120 Mbit is simán megy a 303D-n, hiszen a 3D-hez akár ez is kellhet.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.29. 12:22

jelenség: Dune base 3D > böngésző > UPnP > syno DiskStation > Video Station > film > Szereolő szerint > click; rövid homokórázás után közli, hogy a "mappa" üres. Míg pld. a "Rendező szerint"-i és más -jóval rövidebb- leválogatás már működik.
Ugyanez egy laptopon, vagy a telefonon win alatt működik, sőt még a Sharp Tv is hozza és nem működik a dune 301-en ill. 303D-én sem.
Nem mondom, hogy a Dune felől ez egy gyakran használt módja volna a keresésnek, de néha használnám. Lehet, hogy valamit rosszul állítok be a Dunéken? vagy...?
(A Nas általános elérése bemappelt NFS-en történik, ami jól működik, sőt össze is zavart a néhány hozzászólással korábbi bejegyzés, miszerint a Dune 50-60 Megabittel olvas. Ez a sebesség nálam 30-40 Megabyte!)
zygy

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról