Dune HD TV-303D vásárlás előtti kérdések

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dune HD TV-303D vásárlás előtti kérdések

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.04.28. 09:45

Szia Kyle,
A fizikai kialakításon (csatlakozók, kijelző, HDD fogadás, tápellátás, méret) kívül, funkcionálisan van valami különbség a 303D és a Base 3D között?
Base 3D-m van -pont visszahívott- és gondolkodom egy második 3D-ésen.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.08.16. 19:21

A leírások a termék megjelenésekor készültek. Akkor meg még a hátlapi AV csatlakozó alá is oda volt írva, hogy koax, illetve az összes korábbi modell tudta ezt. YouTube állítólag hamarosan (bár ezt a szót a Dun HD kicsit lazán értelmezi általában) megjelenik a Dune store-ban a lejátszó menüjében.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Eduard67 » 2013.08.16. 18:28

Köszönöm a válaszokat!
Mondjuk, az egy kicsit furcsa számomra, hogy a legtöbb leírás szerint van koax digit kimenet, aztán mégse.
A You Tube alkalmazásról lehet valami újat hallani? Van rá esély, hogy elérhető lesz?

Köszi
Eduard67

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.08.16. 10:22

Ha a régi erősítőn van is HDMI bemenet, szerintem azon nem képes hangot fogadni, ezt ellenőrizd le! Koax kimenet nincs a TV-303D-n (elméletileg lehetne, ahogy a korábbi TV modelleken is átkapcsolható volt az egyik analóg hangcsatorna koax jellé, de a TV-303D-n ez már nem működik – bár eleinte még a csatlakozója alatt is fel volt tüntetve, hogy koax is kijöhet ott), csak optikai. Viszont 4–5 ezer forintért kapsz szerintem optikai-koax átalakítót, ha az erősítőn nem lenne (elég) optikai bemenet. FLAC-kal semmi gond, természetesen kiküldhető minden kimeneten, az erősítő szabványos LPCM digitális jelet kapna pl. az optikain keresztül. Az eredeti bitráta és felbontás addig maradna meg, amíg azt az optikai digitális szabvány lehetővé teszi. Pl. 24 bites 5.1-es FLAC-ot természetesen lebutítaná, mivel ilyet nem lehet csak HDMI-n továbbküldeni.
USB-s DVD-meghajtóról megy a gyári és írott DVD és Audio CD lejátszása is, előbbi menüvel együtt, természetesen.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Dune HD TV-303D vásárlás előtti kérdések

HozzászólásSzerző: Eduard67 » 2013.08.15. 20:53

T. Hozzáértők!

A téma címében jelzett készüléket szeretnék vásárolni. Próbáltam minél több infót és adatot összeszedni a készülékről itt is és más oldalakon is, de van néhány dolog, amiben bizonytalan vagyok.

Én egy régebbi, még nem HD házi-mozi erősítőhöz szeretném csatlakoztatni digitálisan. Akár HDMI, akár koax digit kimenet segítségével. A FLAC típusú fájlok lejátszására így mennyi esélyem van? Ha jól vettem ki, van egy olyan beállítási opció, hogy minden audio jelfolyam LPCM-be konvertálása. Esetleg ez járható út? Ha ez járható, akkor az eredeti FLAC felbontása és bitrátája megmarad az LPCM-mé alakítás során?

Szintén a leírásban olvastam, hogy lehetséges USB-n keresztül külső USB-s optikai meghajtó, mondjuk egy külső DVD író, csatlakoztatása. Így lehetőségem van az írott és gyári DVD lemezeim és audio CD-im lejátszására ezzel a készülékkel? A célom az lenne, ha nem muszáj, ne kelljen a már meglévő lemezek lejátszásához egy BD játszót vennem, mivel mást már nem kapok.

Én úgy olvastam minden leírásban, hogy ez a készülék rendelkezik koax digit kimenettel, de itt a fórumban olvastam, hogy ez nem igaz, a beállításokban nem konfigurálható. Mi az igazság?

Köszönöm a segítséget előre is, és elnézést az esetleges buta kérdésekért!
Eduard67

Előző

Vissza: Vásárlás előtti kérdések