110606_1315

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: 110606_1315

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.12.12. 12:29

hzoli írta:...Tudtommal kapcsolatban álltok a gyárral, miért nem továbbítjátok többünk panaszát?...

Mármint mit mondjak? Hogy van olyan avi amit nem játszik le? Persze, minden lejátszón, és mindig is lesz. Ha küldenétek legalább – ahogy sokszor írtam – egy MediaInfo-val generált logot, vagy egy részletet a problémás AVI-ból, akkor tudnák mit mondani nekik.
De ebben a topikban ne beszéljünk erről, hiszen ez egy régi firmware topikja. Ha az újjal sem mennek az adott fájlok, akkor pedig ott várnám az infókat ezekről.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.12.12. 11:39

kalimera írta:Azok az Avi fájlok, amiket eddig nem játszott le a Dune, hibásan voltak kódolva.

Egy számítógépes szoftveres lejátszó a kisebb kódolási hibákra fel van készítve valamelyest.

Pl. A Virtual Dub programmal szabályosan újrakódolva már a Dune is lejátszotta.

Tudom ez idő, főleg lassúbb gépeken, de valamit valamiért ...

Ha egy kicsit viszaolvasnál, akkor láttad volna, hogy VAN olyan média lejátszó UGYANAZZAL chip-set-el gyártva, mint ami a Dune-ben is van, és VISZI azokat az SD filmeket, amikkel a Dune-nek problémája van! Tehát CSAK firmware probléma az egész, nem kell hardvert is módosítani hozzá!

De mindegy.. Ez volt az utolsó hozzászólásom SD anyaggal kapcsolatban..
gaborca

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.12.12. 11:33

Letöltöttem a legújabb bétát.. Mivel 6.5 kbyte/s tempóval engedte csak letölteni, több órán keresztül jött csak le az új firmware..
Állítólag van benne AVI kódolásra vonatkozó javítás, és MPEG hang kezelés javítás, jelentem nem oldotta meg a problémámat.. (Feleségemnek a "Majd a komornyik" sorozatának további részeit is MIND konvertálnom kell majd..)

Lehet szidni minket hogy miért nézünk SD anyagot.. Akkor kérdem én.. Tud valaki olyan oldalt, ahonnan HD (720p is elég nekünk..:) ) felbontásban le lehet (.mkv) tölteni RÉGI sorozatokat?? (Lost-ot sikerült úgy megszerezni, hogy nem volt benne kódolási hiba, Csillagkapu és Atlantis sorozatban viszont volt 2 epizód ami hanghibás volt. Sorolhatnék még jópár sorozatot amiket sikerült jó kódolással megszerezni, de sajnos sok olyan van, amit nem eszik meg a Dune.. )

Nem az új mozifilmek kódolásaival van bajunk, hanem konkrétan régi sorozatokkal..

És igen van.. Van egy 4 éves Panasonic DVD lejátszónk, aminek SD lejátszóhoz képest nagyon jó képe van, de csak újraírhtó lemezről tudtunk nézni sorozatokat vele, mert nincs USB vagy hálókábel csatlakozó rajta..
Ezért IS ruháztunk be egy Dune-be, hogy egy all-in-one lejátszóval kiváltsunk mindent.. (PC, DVD lejátszó, primitív "média" lejátszó)

A (Full)HD képességei tényleg lenyűgözőek, de azért maradt egy kis keserű szájíz..
gaborca

HozzászólásSzerző: kalimera » 2011.12.12. 10:24

Azok az Avi fájlok, amiket eddig nem játszott le a Dune, hibásan voltak kódolva.

Egy számítógépes szoftveres lejátszó a kisebb kódolási hibákra fel van készítve valamelyest.

Pl. A Virtual Dub programmal szabályosan újrakódolva már a Dune is lejátszotta.

Tudom ez idő, főleg lassúbb gépeken, de valamit valamiért ...
kalimera

HozzászólásSzerző: hzoli » 2011.12.11. 22:44

Én is ugyanezen a véleményen vagyok.
Ez nem egy HD lejátszó, hanem egy MÉDIA LEJÁTSZÓ. Ebbe beletartoznak az SD anyagok is.
Több avi-nál tapasztaltam én is, hogy nem játssza le.

Tudtommal kapcsolatban álltok a gyárral, miért nem továbbítjátok többünk panaszát?
Hátha még a márka imidzsének is jót tenne a javítás!!!!
Milyen szégyen az, hogy a híres DUNE mellé vennünk kell 10.000-ért valami no name-et az avi-k miatt???
hzoli

HozzászólásSzerző: nelega » 2011.12.11. 21:42

Csatlakozom gaborcához.
Pl a samsung b652-s tv-m (1,5 éves) simán visz olyan avi-kat ami a Dune TV 101-n EL SEM INDUl, kiírja, hogy nem támogatott. Úgy gondolom hogy ebben az esetben is 1 fix hardware-el van dolgunk, amit én nem flashelgettem.Igaz ezek nem a legújabb halivúdi filmek, hanem régebbi nem kommersz dolgok. De van olyan akinek ilyenre is van igénye és nem számtech mágus.
Nyilván a dune programozóinak nem telne sok időbe ezt a problémát megoldani. Viszont a hd anyagokkal, hangsávváltással, stb nincs baja a dune-ak, de még szerencse hisz ez 1 dedikált médialejátszó.
nelega

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.12.09. 14:10

kalimera írta:http://files2.dune-hd.com/firmware/hdmax/dune_firmware_hdmax_111122_0159_beta.dff.zip

111122_0159_beta (BETA version)

Ahh.. Találtam a leírásban némi biztatót is..:)

- Improved handling of specific unsupported files (such as GMC-encoded AVIs): information about this is reported to the user.
- Bugfix: audio could be absent during playback of specific MPEG files.

Lehet hogy ezek megoldják majd a problémáimat..:)
gaborca

HozzászólásSzerző: kalimera » 2011.12.08. 19:20

kalimera

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.12.08. 15:19

Gaborca, értettem eddig is. Értem azt is, hogy Nálad közepes a Dune. Ettől függetlenül a világ két legkompatibilisebb és legnépszerűbb márkájának egyike, minden elfogultság nélkül. Miközben Nálad közepes, másnál csillagos ötös. De ez mindig is így lesz, és AVI-kak kapcsolatban pl. már nem igen folyik fejlesztés érzésem szerint. Vehetsz 8 ezer forintos lejátszót, ami jobban játszik AVI-t, ez is lehet. Akkor válts arra. De másik olyat úgysem kapsz, ami HD-ban ennyire jó, és még mellette azt tudja, amit. Elküldted a Dune--nek azt a fájlt, amivel problémád van? Vagy legalább nekünk mutattál belőle egy MediaInfo logot?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.12.08. 12:31

Kyle írta:
gaborca írta:...Ha más gyártó ugyanezzel a chip-set-el jobb kodektámogatást tud nyújtani, az TÉNYLEG a Dune szégyene...

Lenne, ha igazad lenne. De ebben nincs. Bizonyosan van (ahogy írod is főleg SD-s) olyan fájl, ami a Dune-ön nem működik, máson meg igen, de nagyságrendekkel több van, amivel fordított a helyzet. A PC-s példának meg ugye semmi köze egy hardveres lejátszóhoz. Az egyik szoftver kérdése és több Ghz-es processzort igényel, a másik meg hardveres, így nem lehet olyan rugalmasan frissíthető, felkészíthető a hülye fájlokra.

Akkor megfogalmazom kicsit másképp.. UGYANEZZEL a chip-set-el felépített médialejátszó, lejátszik olyan SD anyagokat, amivel a Dune elhasal. Ez azt jelenti, hogy a Dune IS képes LENNE lejátszani ezeket HIBA NÉLKÜL! Ergo => firmware kérdése az egész!
(és itt most kihagyhatjuk a PC-s több gigahertz-et is. 500 MHz-es ősöreg AMD proci, Linux alatt egy primitív lejátszóprogi visz olyan SD anyagot, amin a Dune kifekszik. 688 Mhz > 500 MHZ)

Tény és való, amit Te is írtál, a másik lejátszó elhasal olyanon, amit a Dune meg simán visz. De annál a lejátszónál nem is mondják azt hogy a hardware ennyit tud, meg így-szabvány úgy-szabvány.. Mert ellenpéldaként ott van rá a Dune..

Erre mondtam azt, hogy odafigyeléssel, és több energia ráfordítással, igazán kiváló lejátszó LEHETNE a Dune.. Így csak közepes a szememben.

Ha én itt a munkahelyemen nem csinálok meg egy programmódosítást, mert a programom "valami nem visz", én meg azt válaszolom rá hogy nem csinálom meg mert az nem szabvány, akkor engem kirúgnak, és felvesznek helyettem mást, aki a kivételt beleprogramozza.
De ez egy teljesen más történet..
gaborca

Következő

Vissza: Tapasztalatok a legújabb firmware-rel