Szerző: biiird » 2025.11.23. 13:45
Sziasztok!
Átnéztem a fórumot és a külföldi oldalakat is, de nem akadtam a válaszra sehol ezért megkérdezem most itt.
Nem vagyok egy nagy szakértő a témában, a Dune-HD lejátszókkal azonban nem most találkozom először.
Körülbelül egy éve vettem ezt a fajta dune lejátszót, mindent visz elég jól, de a Dolby Vision P5 filmeknél nincs kép.
Ha rányomok az info-ra, akkor a kodeknél H.265 jelenik meg.
Ezt csak .TS fileoknál tudtam megfigyelni (.TS P7,P8 megy gond nélkül), .MKV-nál még nem találkoztam P5 kódolással, vagy ott nem jelentkezik ez a hiba.
Ha a lejátszó kódol, akkor se megy, ha a kijelző akkor se. (Ezeket a fileokat a PC-men lévő VLC player se játsza le.)
A régebbi lejátszómat nem adtam el, így megnéztem azon mi a helyzet. Az egy Dune-HD Duo 4K (van egy Dune-HD max-om is, de az ugye nem boldogul a 4K-val).
Az a lejátszó viszi ezeket a filmeket is (a 23.976Hz-es DV P5 videókat simán viszi az 59.94Hz-eseknél kiír egy üzit, hogy ez a képfelbontás és frekvencia még nem támogatott, de a kép ott is megjelenik, csak kb egy lassított felvételt lát az ember)
ott a kodek info-nál ez jelenik meg: H.265HDR/BT.2020 (konverzió bekacsolva)
Ez ugye egy Sigma chipes lejátszó még, a Realtek-eseken nem tudom mi a helyzet, lehet ott se jelentkezik ez a hiba...
Hibajelentést még nem küldtem róla, meg nem is tudom, hogy belekerülne-e, mivel elindul a film csak fekete...
Nem egy hű de nem lehet vele élni dolog, mert én is az mkv-t preferálom, csak gondoltam rákérdezek, hátha tudtok rá valamit...