Kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni

A Premier 4K Pro-val kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: Kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.26. 12:38

pisti31 írta:...be van kapcsolva nálam az energiatakarékos módnál a készülék automatikus kikapcsolása opció...

Ez az Android TV-nél így működik más készülékeken is. Szerintem csak a videókimenet van kikapcsolva ilyenkor, hálózati elérés működik, nem teljes kikapcsolás, csak egy energiatakarékos módba váltás. Ha innen bekapcsolod, nem is bootol újra, rögtön használható.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.26. 11:14

Köszönöm a válaszokat. Az első indulás óta be van kapcsolva nálam az energiatakarékos módnál a készülék automatikus kikapcsolása opció. Ha ezt nem kapcsolom be, akkor kikapcsolás után a kijelző nem alszik ki, csak a LED vált pirosra és a készülék teteje kicsit meleg marad, lehet, hogy az SSD-t tartja készenlétben, minden esetre nem olyan hűvös, mint a normál kikapcsoláskor. Csak véletlenül jöttem rá a próbálkozások közben, hogy ebben az esetben viszont megszűnik a probléma a készülék bekapcsolásával kapcsolatban, mindig elsőre bekapcsol (Netflix nélkül). Nem tudom a két "rossz" közül melyiket válasszam. A távirányító egyébként itt volt a legolcsóbb, kb. 2000-rel, mint az itthoni boltokban, sajnos így is egy felesleges kiadás volt egyelőre.
pisti31

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.25. 12:31

pisti31 írta:...csak akkor indul a rendszer a Netflix-el, ha nem tudom normálisan bekapcsolni a Premiert és többször nyomogatom közelről és távolról is a távirányító bekapcsológombját

Akkor félreértettem.
pisti31 írta:Közben rendeltem a homatics.eu-ról egy másik, pontosan ugyanilyen távirányítót...

Bár ez a távvezérlő kapható idehaza is a partnereinknél, illetve írtam, hogy ha volt factory reset, akkor ez firmware probléma, és csak a következő ATV frissítés oldja csak meg.
pisti31 írta:...Szerinted próbaként érdemes nekifutnom az ATV14-nek (14.8.1782), ezt a verziót találtam meg a neten...

Mi erről még nem tudunk, nem kaptunk hivatalosan ilyet, nem tudom, hogy utána visszatehető-e a 12-es (vélhetően nem), így csak ezért az egy bekapcsolási problémáért nem biztos, hogy érdemes vakon beleugrani. Én azt mondanám, várd meg a hivatalos ATV14-et!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.24. 12:06

Nincs beállítva a Netflix automatikus indulása és egyébként is csak akkor indul a rendszer a Netflix-el, ha nem tudom normálisan bekapcsolni a Premiert és többször nyomogatom közelről és távolról is a távirányító bekapcsológombját. Ha elsőre sikerül normálisan bekapcsolni, akkor rendesen indul az MC-vel, ami viszont be van állítva automatikus indulásra és úgy nincs Netflix indulás. Közben rendeltem a homatics.eu-ról egy másik, pontosan ugyanilyen távirányítót, gondolván, hátha az okozza a problémát, de sajnálatomra pontosan ugyanúgy viselkedik, alkalmanként nem tudom vele életre kelteni a készüléket és utána a Netflix-el indul. Teljesen érthetetlen, mert néha hibátlanul elindul és egyébként minden remekül üzemel rajta, ezt az egyt kivéve. Fix helyen van egy Denon AVR tetején, de már próbáltam máshová is rakni, hátha valami zavarja. És igen a 2025-ös MC van telepítve, a "0000"-ás változat, nem a "0003"-as, de úgy láttam, csak az ATV14 kompatibilitás a különbség. Szerinted próbaként érdemes nekifutnom az ATV14-nek (14.8.1782), ezt a verziót találtam meg a neten, vagy próbáljak meg egy korábbi ATV12-t, látom az egy kicsit macerás, mert előbb vissza kell minősíteni ATV11-re és kicsit tartok tőle. Vagy esetleg próbáljam meg a mostani, utolsó ATV12 firmware-t újra felrakni? Bocs, kicsit hosszú lett a szöveg, csak nagyon szeretnék valamilyen megoldást találni erre a hibára.
pisti31

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.23. 13:18

pisti31 írta:...Bekapcsoláskor már többedik alkalommal Netflix kezdőképernyővel indul el a rendszer, pedig nem néztem Netflix-et.

És nincs beállítva az Android alatt, hogy a Netflix induljon bootolás után? ITT leírtuk, hogyan lehet pl. a Dune HD Media center-be érkezni bekapcsolás után, de akár a Netflix app is kiválasztható ezen a módon. Illetve ugye már a 2025-ös Media Center verzió van telepítve?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.22. 20:26

Igen, függőlegesen állnak az antennák és kb. 1,5 méterre ülök a Premiertől, amikor bekapcsolni próbálom. Jött egy újabb érdekesség is. A Media Center kezdőfelületén kapcsolom ki mindig a gépet. Bekapcsoláskor már többedik alkalommal Netflix kezdőképernyővel indul el a rendszer, pedig nem néztem Netflix-et. Nem nagy gond, mert kilépek belőle és használom tovább az MC-t flimnézéshez, csak meglepő, hogy miért így indul el. Már szinte megszokásból csináltam egy helyreállítást is, de legközelebb továbbra is Netflix-el indul. Olyan, mintha bekapcsoláskor a Netflix gomb is aktiválódna a távirányítón, pedig nem látni rajta semmi rendellenességet, nincs beragadva, vagy ilyesmi.
pisti31

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.22. 16:27

pisti31 írta:Az a hibajelenség, hogy nem tudom a távirányítóval mindig bekapcsolni a Premiert, az továbbra is fenn áll, kb. minden harmadik bekapcsolásnál..

Ha volt a legutóbbi firmware telepítése után gyári állapot visszaállítása, és úgy történik meg ez a nem mindig bekapcsolás, akkor azt gondolom, csak a következő frissítés (ami már Android TV14 lesz) fog megoldás hozni. Az viszont, hogy a távvezérlő elemeit visszarakva ellentmond annak, hogy szoftverhibáról van szó. Ugye függőlegesen állnak a lejátszó antennái? Mert a Bluetooth vételhez ez kellene.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.20. 23:45

Az a hibajelenség, hogy nem tudom a távirányítóval mindig bekapcsolni a Premiert, az továbbra is fenn áll, kb. minden harmadik bekapcsolásnál. Akármilyen röviden vagy hosszan és akárhányszor nyomom meg a bekapcsológombot, nem reagál rá, marad piros a led. Ami viszont érdekes, hogy emiatt már nem kell mindig áramtalanítanom, mert elég, ha kiveszem pár másodpercre az egyik elemet a távirányítóból, visszarakom és utána első gombnyomásra bekapcsol. Ezt többször is kipróbáltam, mindig működik. Elemeket is cseréltem. A távirányító egyébként minden funkciójában remekül üzemel, nem értem mi köze lehet az elem kivételének a bekapcsoláshoz. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet ez?
pisti31

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.11. 19:31

Még egyszer köszönöm a válaszaidat, sokat segítettél velük, akkor egyelőre maradok a Premiernél.
pisti31

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.11. 17:45

pisti31 írta:...A Pro Vision képminősége jobb a Premiernél?...

Nem gondolom, hogy lenne érezhető különbség a kép- és hangminőségben. Ha erre vágysz, cseréld le a tápegységet egy komolyabbra! A rendszer bizonyosan gyorsabb és stabilabb, de főleg teljesen a gyártó által felügyelt és fejlesztett a nem android TV-s modelleken. De ott nem lesz korlátok nélküli Netflix és a többiek, nincs TV-tuner lehetőség se.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Premier 4K Pro specifikus kérdések