Kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni

A Premier 4K Pro-val kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: Kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2025.02.01. 18:52

Kyle írta:
Sipi1234 írta:Hetek óta nem használtam mert több dolog működésképtrelen rajta...

Hát, nem csodálkozom, ha sérült a rendszer rajta. Erről nem az eszköz tehet, az bizonyos, és nem is garanciális probléma. Bár ugye nincs szerinted terméktámogatás, de azért telepítsd a firmware-t újra, a recovery menün keresztül, ahogy leírtuk [url]ITT[/url]! Egy telepítést annyi helyen kell jóváhagyni, mint minden más Android TV rendszerben (sehol). Amire Te gondolsz, az a Dune HD Media Center alkalmazás, ami miatt ez a lejátszó sokkal több lesz, mint bármely Android TV-s társa. Ennek az alkalmazásnak természetesen kell adni bizonyos jogosultságokat, hogy mindazt tudja, amit tudhat. Ez nem a Dune-ön múlik, hanem ilyen (biztonságod érdekében) a Google Android rendszere. Megjegyzem, ahogy egy androidos telefonról, úgy egy androidos asztali készülékről is lehet biztonsági mentést csinálni. De ha nincs hasonló sérülés, mint amiről írsz (amit más még talán sosem tapasztalt), életedben egyszer kell telepíteni a Dune HD Media Center-t, és jóváhagyni a jogokat hozzá. Ezután mind az Android, mint az alkalmazás online frissül, nem vész el semmi közben. Ha úgy lenne, ahogy írod, akkor tele lenne másnak is hasonló panaszával ez a fórum. A nem android TV-s Dune lejátszókon nem kell külön telepíteni a Dune programát, az a rendszer része, ott ennyivel egyszerűbb az élet.

Kikapcsoltam, és bekapcsoltam. "Hát, nem csodálkozom, ha sérült a rendszer rajta." Miért? Mit kellett volna csinálnom, hogy ne sérüljön? A készülék egy ki-be kapcsolástól nem működik. Ez nem garanciális probléma? Hát mi? Szuper, akkor 1 hónapos gép kuka? Ebből használtam talán két hetet, akkor is hét végén. Nálam még ilyet egy androidos készülék sem csinált. Életemben nem láttam ilyen hibaüzenetet. Valószínűleg ennyire stabil a rendszer rajta, hiszen szoftveresen nem lehet elrontani egy androidos készüléket. Az Androidos tévémen akármelyik gombot megnyomom nem omlik össze a rendszer. Bekapcsoltam, és 10 perc alatt feltelepítettem a 4 streaming alkalmazást, csatlakoztattam a NAS-t és és már ment a streaming és a hálózati lejátszás, és nem kellett 4 helyen jóváhagyni. Az biztos, hogy én nem fogom még egyszer eljátszani az informatikust. Nekem nincs több napom arra, hogy havonta újratelepítgessem. "Ha úgy lenne, ahogy írod, akkor tele lenne másnak is hasonló panaszával ez a fórum". Nem ezzel a hibával, de a fórum pont azzal van tele (a többi Dune készülékkel kapcsolatban), hogy ez nem megy, az nem megy, különböző hibákra vannak a mókolós megoldások. Ez a típus vadi új, nyilván még sok felhasználója sincs. Kevés a tapasztalat vele. Mi lett a vége? Természetesen a felhasználóra van hárítva. Nyilván én vagyok a hülye. A mozizást a 80-as években kezdtem, akkor vett apám egy 8 mm-es vetítőt. Dedikált moziszobám van, teljesen egyértelmű, hogy én vagyok a hülye hozzá. Mindent sikerült telepítenem, kezelnem, csak ezt nem. Oké, akkor az én hibám. Ez ám az ügyfélözpontúság. Köszi Dune.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.31. 18:38

Sipi1234 írta:Hetek óta nem használtam mert több dolog működésképtrelen rajta...

Hát, nem csodálkozom, ha sérült a rendszer rajta. Erről nem az eszköz tehet, az bizonyos, és nem is garanciális probléma. Bár ugye nincs szerinted terméktámogatás, de azért telepítsd a firmware-t újra, a recovery menün keresztül, ahogy leírtuk [url]ITT[/url]! Egy telepítést annyi helyen kell jóváhagyni, mint minden más Android TV rendszerben (sehol). Amire Te gondolsz, az a Dune HD Media Center alkalmazás, ami miatt ez a lejátszó sokkal több lesz, mint bármely Android TV-s társa. Ennek az alkalmazásnak természetesen kell adni bizonyos jogosultságokat, hogy mindazt tudja, amit tudhat. Ez nem a Dune-ön múlik, hanem ilyen (biztonságod érdekében) a Google Android rendszere. Megjegyzem, ahogy egy androidos telefonról, úgy egy androidos asztali készülékről is lehet biztonsági mentést csinálni. De ha nincs hasonló sérülés, mint amiről írsz (amit más még talán sosem tapasztalt), életedben egyszer kell telepíteni a Dune HD Media Center-t, és jóváhagyni a jogokat hozzá. Ezután mind az Android, mint az alkalmazás online frissül, nem vész el semmi közben. Ha úgy lenne, ahogy írod, akkor tele lenne másnak is hasonló panaszával ez a fórum. A nem android TV-s Dune lejátszókon nem kell külön telepíteni a Dune programát, az a rendszer része, ott ennyivel egyszerűbb az élet.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2025.01.31. 12:55

Hetek óta nem használtam mert több dolog működésképtrelen rajta, és az Egreat visszakerült a rendszerbe, de tegnap este bekapcsoltam. Volna.....
Ez az üzenet fogadott: "Can't load Android system. Your data may be corrupt. If you continue to get this message, you may need the perform a factory data resetand erase all user data stored on this device." :D :D :D :D :D :D
Ekkora fostalicska elektronikus eszközt soha életemben nem vettem még. Természetesen támogatás nincs, csak ha valaki véletlenül észreveszi a kommentemet, és egyszer valamikor reagál rá.
Már nem idegesít, túltettem magam rajta. Küldöm a forgalmazóhoz vissza. Természetesen minden, adat beállítás el fog veszni róla, és lehet újra kezdeni telepítgetni, állítgatni.
Minden telepítést 3-4!!!!!! helyen kell jóvá hagyni a rendszerben. Ez napokig tartó művelet. Viszont ez már nem az én gondom lesz, hanem az új tulajé.
Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy csak az vegyen ilyet akinek végtelen türelme, és ideje van. Minden hónapban újra telepítgetni nem olyan kellemes időtöltés.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.07.29. 16:32

szoja írta:...Az jó lenne, ha megoldaná :)

Elküldtem a gyári számodat, de szerintem is mindjárt is a hivatalos. Nekünk a béta 6314-gyel nem volt ilyen bekapcsolási gondunk már, szóval bizonyosan megoldva már ez a probléma.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szoja » 2024.07.29. 13:32

Kyle írta:
szoja írta:gen, 12-es rendszer van rajta.

De azt gondolom, még nem a 12.8.6314 béta, ugye? Tudtommal azzal már megoldódott.

Nem, az 5221 van csak. Hétvégén írtam neked PM-et, hogy szeretnék feliratkozni az újabb bétára, de azóta máshol azt olvastam, lezárták a lehetőséget. Bár remélem hamarosan jön hivatalos formában is. Az jó lenne, ha megoldaná :)
szoja

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.07.29. 12:57

szoja írta:gen, 12-es rendszer van rajta.

De azt gondolom, még nem a 12.8.6314 béta, ugye? Tudtommal azzal már megoldódott.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szoja » 2024.07.29. 09:46

Kyle írta:
szoja írta:...Bármi ötlet, mit lehet ezzel tenni?

Formázd le a lemezt, normális diszkkel szerintem nem történhet ilyen. Android TV 12 van már rajta?

Szerintem féléreértetted, nekem a diszkkel nincs bajom, viszont a boxot egy idő után nem tudom visszakapcsolni a távirányítóval. A diszkes probléma nem az enyém volt :) Igen, 12-es rendszer van rajta.
szoja

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.07.29. 08:59

szoja írta:...Bármi ötlet, mit lehet ezzel tenni?

Formázd le a lemezt, normális diszkkel szerintem nem történhet ilyen. Android TV 12 van már rajta?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szoja » 2024.07.27. 17:31

Ez baromi bosszantó, nekem is így viselkedik. A HDD-t rendesen látja, de ez röhej, hogy ki kell húzni meg visszadugni a kábelt, hogy bekapcsoljon. Sajnos rendszeres :( Bármi ötlet, mit lehet ezzel tenni?
szoja

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.13. 13:07

Chopinke írta:...Hogy lehet ennek utánajárni, hogy mi az oka?.

Az antennák ugye fel vannak csavarozva, tehát nem az a gond, hogy nem érzékeli a Bluetooth távvezérlőt?
Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy az Android TV hogy kezeli a belső HDD-t (és a Dune HD sem tud, sajnos).
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Premier 4K Pro specifikus kérdések