Kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni

A Premier 4K Pro-val kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: Kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.11. 16:12

Ismét köszönöm a gyors és biztató választ, ezzel valószínűleg meg is győztél a Premier megtartásáról. Egyébként egy Pro Vision 4K-n gondolkodtam ehelyett, de tényleg csak azért, mert az egy teljesen saját gyártású lejátszó és hátha stabilabb rajta a rendszer, mint az ATV, bár a streaminget nem szívesen adnám fel. A Pro Vision képminősége jobb a Premiernél? Ha mégis cserélnék és elengedném a streaminget, cserébe jobb képet kapnék, vagy ebből a processzorból a Premierben is kihozták a maximumot?
pisti31

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.11. 00:50

pisti31 írta:...Még 2 napom van elállni a vásárlástól, amit nem szívesen tennék, mert egyébként kép és hangminőségre, valamint kezelhetőségre nekem teljesen megfelel ez a gép...

De ha bármi garanciális hibája lenne (szerintem egyik sem ilyen azok közül, amit felsoroltál), akkor meg még 2 éved van. A bizonytalanságod alapján azt gondolom, Neked ez az első Dune HD lejátszód, különben tudnád, hogy sehol máshol nem fejlődik gyorsabban és hosszabb ideig a szoftver, mint itt. Immár 2006 óta... Bár az Android TV miatt sok minden nem a Dune-ön múlik ennél a modellnél. Hogy lesz-e ATV14, az nem kérdéses, lásd ITT, de a Homatics intézi a Google minősítését, nem a Dune HD. A Dune-től a Dune HD media Centeren belüli funkciókat lehet számonkérni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.10. 18:59

Kösz, próbálkozom. Az a furcsa, hogy az első néhány napban nem volt ez a jelenség, csak pár napja kezdte el. Ezért is csináltam tegnap egy visszaállítást, hátha valami rossz beállítás okozta, de ma reggel megint nem kapcsolt be. A távirányító minden funkciója remekül működik, inkább olyan, mintha valami nagyon mély alvásba kerülne a lejátszó. Áramingadozásról nem tudok, de lehet, hogy éjszakánként van vagy volt.
Egyébként a külső USB portok továbbra sem működnek néhány pendrive-al, akárhogy formázom őket. Az előző Himedia q10 pro bármelyik portjába beteszem bármelyiket, azonnal felolvassa. Nem tudom, hogy ez szoftveres, vagy inkább hardveres probléma. Még 2 napom van elállni a vásárlástól, amit nem szívesen tennék, mert egyébként kép és hangminőségre, valamint kezelhetőségre nekem teljesen megfelel ez a gép. Jó lenne tudni, hogy jön-e valamilyen ATV14-es kiadás, ami stabilabb lesz ennél, vagy legalábbis orvosolja ezeket a hibákat.
pisti31

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.10. 15:55

pisti31 írta:...Egyébként kikapcsoláskor a kijelző van amikor rögtön kialszik, van amikor csak kb. 2-3 perc múlva, de mindig kikapcsol és a LED is mindig pirosra vált...

Ez ismert, illetve láttam többször. Azt, hogy nem kapcsol be, az nem. Illetve más sem írt ilyet. Lehet áramingadozáskor hal meg? Van egyébként az Android beállításoknál valami opció a készenléttel kapcsolatban, de nem emlékszem a nevére. Azt keresd meg azért!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pisti31 » 2025.02.10. 12:21

Sziasztok! Egy másik témában már írtam a külső USB portok kapcsán, de ide is írnom kell. 10 napos a készülékem, pendrive-ról telepített ATV 12.8.7954 firmware van rajta, mert ha jól olvastam, a gyári ATV 11-re már nem jön 12-es OTA frissítés.
Működés szempontjából nincs baj, a DMC is remekül teszi a dolgát, a hangcsatornák is megvannak, viszont a normál esti kikapcsolás után másnap a távirányító bekapcsoló gombjára nem mindig reagál, csak az adapter kihúzásával és visszadugásával tudom bekapcsolni. Csináltam már alaphelyzetbe állítást, kikapcsoltam a CEC opciót, semmilyen apk nincs külön telepítve a DMC-n kívül, nincs aktiválva a fejlesztői beállítás sem, de ha aktiválom, akkor sem változik.
Egyébként kikapcsoláskor a kijelző van amikor rögtön kialszik, van amikor csak kb. 2-3 perc múlva, de mindig kikapcsol és a LED is mindig pirosra vált. Ezzel nem is lenne gond, ha mindig be lehetne kapcsolni a távirányítóval. Van valakinek hasonló tapasztalata esetleg megoldása erre? Előre is köszönöm.
pisti31

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.10. 09:52

Sipi1234 írta:...Direkt szerettem volna egygombos indítást, de úgy, hogy akkor kapcsoljon be minden, amikor én akarom, nem amikor neki kedve van hozzá.

Az android TV-s eszközök tudtommal mind ezt csinálják, elindulnak, ha áramot kapnak.
A Jukebox egy adatbázist jelenít meg. Újra kell szkennelni ahhoz, hogy észrevegye, ha egyes film már nem érhetőek el. Ezt maga nem ellenőrizheti folyamatosan, mert akkor egyfolytában ezzel lenne elfoglalva. De Te bármikor újra tudod szkenneltetni, illetve beállítható, hogy adott időközönként maga is újraszkennelje. My Collection/Beállítások...
Egy factory reset a Dune HD Media Center-ben vagy az Adnroid beállításainál gyári állapotba állítja vissza készüléket.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2025.02.09. 15:20

Kyle írta:
Sipi1234 írta:Hetek óta nem használtam mert több dolog működésképtrelen rajta...

Nem kellett újra telepíteni. Háromszor újra indítottam és működik. Ez egy teljesen bevett szokás nem működő készülékeknél. Az autómat is így szoktam javítani. Az is kiderült, hogy áramszünet volt az éjjel mikor megmakkant. És mikor visszajött az áram a Dune bekapcsolta a házimozi erősítőt, és az a vetítőt is. Ugye ezt másnap reggel vettem észre. Direkt szerettem volna egygombos indítást, de úgy, hogy akkor kapcsoljon be minden, amikor én akarom, nem amikor neki kedve van hozzá. "[url]ITT[/url]!" Ez viszont nem működik. Gondolom link akart lenni a telepítéshez, de nem volt rá szükség. Egy utolsó kérdés. Több külső eszköz volt rácsatlakoztatva, aminek a tartalmát megjeleníti a filmkatalógusban. Csakhogy már semmi sincs rá csatlakoztatva, viszont a lecsatlakoztatott eszközök tartalmát is megjeleníti. Semmi sincs rádugva, mégis több száz film borítóját mutatja a katalógus. Létezik rá valamilyen vudu varázslat, hogy eltüntetessem, mert semmilyen opciót nem találok a katalógus frissítésére, és a nem elérhető filmek borítójának, adatainak az automatikus, vagy mauális törlésére? Mivel megvan a feledatra a legjobb megoldás, ezt szeretném eladni, és előtte "tisztára törölni". Avagy factory reset és annyi? Köszönöm.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.05. 09:38

Sipi1234 írta:...22-es csapdája...

Nem, szerintem ez nem így van. A Premier 4K Pro tökéletesen alkalmas arra, amit szerenél tőle. Több energiádba és pénzbe fog kerülni az, hogy folytatod a próbálgatást, mint az, hogy a segítségünkkel gyorsan megérted, hogyan működik az Android TV (és a Dune Media Center). Nem magadnak kell ezekre rájönnöd, mi ezért vagyunk.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2025.02.04. 15:22

Köszönöm szépen a korrekt választ. Valóban úgy néz ki a Dune készülékek nem valók nekem, az én mozi szobámba. A NAS lejátszást és a streaming szolgáltatásokat szerettem volna egy készülékkel megoldani, és ha megy jól akkor egy régebbi tévére is ugyanazt a készüléket rendszeresíteni. Ez volt az eredeti terv. Pontosan a hálószobában a felségem is szeretett volna NAS-ról és streamingról filmet nézni, minél egyszerűbben (NAS megy csak a streaming nem). Gondoltam, és ajánlották a Dune-t a feladatra. A nappaliban a tévém már mindezt tudja, oda nem kell semmi. Ezért nyaggat az asszony, illetve a moziszobában is jó lenne egy minden egyben eszköz. Átgondoltam, hogy ha nekem ilyen bonyodalmat okoz a feleségem beleőrülne. Köszönöm mégegyszer a segítséget. Ezt nem gondoltam jól át, nem jártam körül rendesen a témát. Úgy néz ki tovább kell keresgélnem, avagy két eszközzel kell megoldanom, azt viszont a feleségem nem akarja. :) 22-es csapdája. :) Mindegy. További szép napot.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.02.03. 11:07

Sipi1234 írta:...Mit kellett volna csinálnom, hogy ne sérüljön?...

Nem biztos, hogy Rajtad múlik, de arra érdemes figyelni, hogy fájlműveletek közben ne kapcsold ki, vagy akár szünetmentes áramforráson keresztül használd, ahogy bármely számítógépet is érdemes. De ettől függetlenül is előfordulhat, hogy sérül a fájlrendszer, és erről nem az Android TV vagy a Dune HD tehet vélhetően, ez minden számítógépen megeshet. Természetesen nem garanciális hiba semmilyen számítógépeden a szoftver hibája vagy a fájlrendszer sérülése, hiszen ezek helyreállíthatóak, nem kell ehhez a hardverhez nyúlni, javítani.
De, természetesen az Androidos TV-den is pont ez megtörténhet, sokaknál meg is történik. Nem kell „informatikusabbnak” lenned egy Android TV-s Dune HD lejátszóhoz, mint egy Android Tv-s televízióhoz egyébként, de bizonyosan ismerned kell alapszinten az Android TV oprendszert, ha programokat is akarsz rá telepíteni.
A fórum a problémák megoldására jött létre, természetesen nem azért ír ide valaki, mert semmilyen problémája, kérdése nem akad. Nincs semmi a felhasználóra hárítva, hogyne lenne sok tapasztalat az Android TV-vel pl., ami a 14-es verziónál tart. De fura lenne, hogy ennek az évtizedek óta működő fórumnak és a számtalan magyar leírásnak ellenére arról kellene győzködnünk bárkit is, hogy még csak hasonló segítség sincs semmilyen más márkához idehaza, milyen jól döntött, maikor Dune HD lejátszót választott. Ezt vagy látod, vagy sem. Ahhoz sem szeretnék hozzászólni, hogy egy Android (TV) operációs rendszer ismerete értelemszerűe következik-e abból, hogy valaki 8 mm-es filmeket vetített külön szobában 40 éve. Nem lesznek problémáid, ha Blu-ray és DVD lemezeket nézel Blu-ray vagy DVD-lejátszóval, és semmilyen informatikai ismeret sem kell ahhoz. Amit most akarsz csinálni, ahhoz sajnos kell. De csak minimális, mert itt vagyunk és segítünk (annak aki kéri és hagyja). Ha a minimális megszerzéséhez sincs türelmed, ha sérült fájlrendszer miatt egy készüléket vagy gyártót hibáztatsz, ha segítségkérés helyett elcseszed az idődet azzal, hogy magad próbálsz megoldást találni, akkor nem Neked valóak ezek a termékek.
Senki nem mondta itt azt, hogy bármi is a Te hibád (vagy másé), nem bűnbakot keresünk, hanem megoldást.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Premier 4K Pro specifikus kérdések