Egoïste írta:...egyes vélemények szerint az Amlogic proci jobb mint a Realtek.Tehát elvben lehetne az olcsóbb készülék képe akár jobb is. Nekem Max Vision 4k van mozizásra, elégedett vagyok a képminőségével, de van amiben upgradelésre szorulna.Valószínű az új Max 8K jobban teljesít 4K megjelenítésben.Ezt Te már biztos tapasztaltad.
Igen, más vélemények szerint meg nem. Illetve bizonyosan nem egyforma minden Realtek és minden Amlogic processzor képe sem, típusonként változhat. De a processzornál vélhetően sokkal többet számít a lejátszó egyéb elektronikája, nem hiába sokkal drágább egy tápegység, mint maga a CPU.
Nekünk még nincs tapasztaltunk a Max 8K-val, pár napja érkezett először, én ma láttam élőben, de még be sem kapcsoltam. Azt látom, hogy a Pro Vision 4K szeptemberi firmware-rel érkezett (vélhetően a Max 8K is), és ebben már van képélesítés és Dolby Vision fekete-szint kiemelése funkció is. Szóval lesznek képjavítási lehetőségek az Amlogic-es típusoknál – legalább is ami nem Android TV-s, annál bizonyosan.