képminőség

A Homatics Box R 4K Plus-szal kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: képminőség

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.06.13. 20:46

norbi84 írta:.Apple TV lesz ebből szerintem ...

Hajrá, állítólag is is jó valamire! De teljesen más igényekre, de nem kétlem, hogy Neked az való. Ha elsősorban nem saját fájlokat gyűjtesz és játszol le, nem érdekel a Blu-ray lejátszás menüvel, a jukebox a saját filmgyűjteményhez, hanem stream-szolgáltatásokra fizetsz elő, akkor jó lehet az AppleTV.

Nem kell „találnod” oldalt ami az Android TV 12-ről szól – ezek szerint nem frissítettél még :( -, hiszen mindent leírtunk ITT. A jövő héten felkerül az Android TV14-es verzió is már. Arról is a firmware-frissítések alfórumban fogsz találni topikot.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: norbi84 » 2025.06.13. 19:42

Lehet más nem látja.

Én ezt az oldalt találtam frissítéshez, de nem nagyon javasolják felrakni. Tudsz egy linket betenni ide, ahonnan le tudom szedni? Gyakorlatilag nincs veszteni valóm, ez így nagyon gagyi. Köszi előre is! https://dune-hd.com/firmware/atv12.html

Apple TV lesz ebből szerintem ...
norbi84

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.06.11. 12:07

norbi84 írta:...és mivel kikapcsolt HDR/DV esetén megszűnt, gondolom ennek kezelésével kell problémának lennie, ami pl. az Apple és az Amazon-nál is előjött korábban. A HDR csak ott kapcsol be jelenleg is, ahol elérhető.

Hát, más még nem jelzett itt ilyen problémát. Melyik firmware-t használod? A 12-essel sok változás jött a megfelelő képfrekvenciával történő lejátszás kapcsán.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: norbi84 » 2025.06.11. 11:08

Tudom, hogy a tévén nem az fut, csak azt akartam érzékeltetni, hogy a dedikált eszköznél nem megy, ami egy sima tévés app-nál igen, hibátlanul évek óta. A sima, fluid mozgással van a probléma (nem internetes sebesség vagy szerver miatti akadások, hiszen akkor a tévén is elő kellene jönnie) és mivel kikapcsolt HDR/DV esetén megszűnt, gondolom ennek kezelésével kell problémának lennie, ami pl. az Apple és az Amazon-nál is előjött korábban. A HDR csak ott kapcsol be jelenleg is, ahol elérhető.
norbi84

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.06.09. 21:01

norbi84 írta:Ma a Disney+ esetében tapasztaltam "szaggatást" a mozgásban...

Vélhetően nem sok köze a lejátszónak ahhoz, hogy egy app lejátszása akadozik rajta. Ezer oka lehet. A lejátszó hardvere sokkal komolyabb, mint amire a Disney appnak szüksége van. Az Android TV oprendszer a Google által minősített, stock rendszer, tehát nem mondható, hogy a gyártó bármit elrontott benne. Gyanítom, volt korábbi és lesz újabb Disney app verzió, ami jól működik itt is, de javaslom, jelentsd a hibát a Disney felé! Az LG tévén nem az Android TV-s app fut a Disnesy-től, így semmit nem mond az, hogy ott működik jól. De lehetett pillanatnyi szerver/internetprobléma is az akadozás, gondolom nem mindig ugyanott és állandó akad egy adott film. Adaptív HDR-t használj (ha nem ez lenne most beállítva), azaz csak azt játssza abban, ami ilyen infót tartalmaz is!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: norbi84 » 2025.06.09. 17:47

Ma a Disney+ esetében tapasztaltam "szaggatást" a mozgásban. Megnéztem ugyanazt a tartalmat LG C1 tévé applikációjában, tökéletes volt. Nevetséges ez a lejátszó... Kikapcsoltam a HDR-t, akkor jó volt, de hát nyilván szeretném abban nézni, viszont úgy néz ki ez a ludas.
norbi84

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.03.12. 11:15

Egoïste írta:erre nem kapok választ, Kyle?

Hitelest tőlünk nem. Nincs olyan kijelzőnk, amin látszódnia illene különbségnek.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2025.03.12. 03:58

erre nem kapok választ, Kyle?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2025.03.02. 17:21

Jó pár hónap elteltével, már biztos volt alkalmatok összehasonlítani a Homaticsot a Max Vision 4k-val. Tapasztalható-e képminőségbeli különbség pl. DoVi, HDR filmeknél?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.10.28. 13:28

Egoïste írta:...egyes vélemények szerint az Amlogic proci jobb mint a Realtek.Tehát elvben lehetne az olcsóbb készülék képe akár jobb is. Nekem Max Vision 4k van mozizásra, elégedett vagyok a képminőségével, de van amiben upgradelésre szorulna.Valószínű az új Max 8K jobban teljesít 4K megjelenítésben.Ezt Te már biztos tapasztaltad.

Igen, más vélemények szerint meg nem. Illetve bizonyosan nem egyforma minden Realtek és minden Amlogic processzor képe sem, típusonként változhat. De a processzornál vélhetően sokkal többet számít a lejátszó egyéb elektronikája, nem hiába sokkal drágább egy tápegység, mint maga a CPU.
Nekünk még nincs tapasztaltunk a Max 8K-val, pár napja érkezett először, én ma láttam élőben, de még be sem kapcsoltam. Azt látom, hogy a Pro Vision 4K szeptemberi firmware-rel érkezett (vélhetően a Max 8K is), és ebben már van képélesítés és Dolby Vision fekete-szint kiemelése funkció is. Szóval lesznek képjavítási lehetőségek az Amlogic-es típusoknál – legalább is ami nem Android TV-s, annál bizonyosan.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Homatics Box R 4K Plus specifikus kérdések