Hálozati elérés

A Homatics Box R 4K Plus-szal kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: Hálozati elérés

HozzászólásSzerző: Nogula » 2023.09.20. 19:35

Nekem v11.8 5310 ír
Nogula

HozzászólásSzerző: Nogula » 2023.09.20. 19:30

Ezt a verzió számot hol találom?
Nogula

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.09.20. 08:41

Nogula írta:...Lehet hogy pont ez a termék hibás,nem tudom.

Nem, ez nem lehetséges, hardver hiba nem okoz ilyet. Mikori a Media Center verziója? Ugye EZ van fent? Ebben is volt SMB-vel kapcsolatos fejlesztés. Routerben, Windows-os gépen valamilyen tűzfal vagy egyéb korlátozás nincs beállítva?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nogula » 2023.09.20. 06:44

Pont ez a gondom, mivel beállítottam user + jelszót is a routeren.Ezzekkel az adatokkal telefonon keresztűl vagy a pc-n is el tudtam érni az smb-t, de a dune-én hiába írtam be, továbbra sem akart csatlakozni.Ráment 2 éjszakám és idegileg kimerűltem. Minden beállítást kipróbáltam,újraindítottam és csak a dune-n nem megy, minden más platformon igen. Lehet hogy pont ez a termék hibás,nem tudom.
Nogula

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.09.20. 00:06

Nogula írta:Tegnap vettem de most már kezdem megbánni sajnos. Még a PC-met is látom az SMB-közt de oda sem enged be.Így már nem lehet a router a hibás.Lehet holnap visszaviszem és megköszönöm a lehetőséget

Nem, nem a router a hibás, az a hibás aki nem állít be usert és jelszót SMB-szerveren...
Gratulálok a döntésedhez, nem is Neked való! Hiszen nem hajlandó jelszó nélkül SMB-n csatlakozni (SMB1-en 2023-ban!), milyen egy hülye már :) Pedig ez lenne a legfontosabb egy lejátszónál, nem az a sok hülyeség, hogy Dolby Vision meg, 4K lejátszás, stb. Szerintem sok 15 ezer forintos kínai androdios box „tudni fogja” a jelszó nélküli csatlakozást, sőt, még örül is neki...
Gondolom, azt azért látod itt a fólrumban, hogy a 4800+ felhasználóból csak Nálad nem lehet megoldani az SMB-csatlakozást. De biztos a Dune-ben van a hiba, most már ők is megtudják, mert kiderítetted!

Az a baj, hogy a mostani lejátszók már csak az Android rendszer miatt is komplett számítógépek. USB-ről lejátszáshoz nem kell különösebb ismeret, de egy Windows vagy Linux hálózathoz már nem árt. Ezt nem akarod megszerezni, pedig ingyen adnánk, de nincs türelmed magadhoz. Fogalmad sincs, hogy létezik-e másik médialejátszó, ami elfogadja, hogy lusta vagy egy user-t és jelszót létrehozni az SMB-szervereden (pedig saját érdeked lenne), láthatóan nem látod azt sem, mivel másabb egy Dune HD, mint a többi noname, és nem is akarsz energiát fordítani arra, hogy megtudd. Semmi alapja, de reméld, hogy van jobb ennyiért, mert láthatóan a jobb azt jelenti számodra, hogy jelszó nélkül is felmountol egy SMB megosztást. Hajrá, vegyél egy másikat, de ott ezer más gondod lesz, és majd közösségi fórumokon reménykedhetsz a megoldás megtalálásában. De jó eséllyel hiába.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.09.19. 23:50

Nogula írta:Biztos hogy SMB és a router beállításainal ki van kapcsolva a jelszó kérése..

Na, akkor kapcsold be, hogy jelszó is legyen! Saját érdekedben, nem hülyeségből van kitalálva. És legyél hálás a gyártónak, hogy törődik az adataid biztonságával!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nogula » 2023.09.19. 22:28

Tegnap vettem de most már kezdem megbánni sajnos. Még a PC-met is látom az SMB-közt de oda sem enged be.Így már nem lehet a router a hibás.Lehet holnap visszaviszem és megköszönöm a lehetőséget
Nogula

HozzászólásSzerző: Nogula » 2023.09.19. 20:55

Igen megnéztem mindent.Biztos hogy SMB és a router beállításainal ki van kapcsolva a jelszó kérése.Mindenhol beenged felhasználónév és jelszó nélkül csak a Dune nem
Nogula

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.09.19. 17:17

Nogula írta:Azt hol tudom esetleg megnézni hogy FTP vagy SMB-n használom?

A Dune nem tud FTP-n csatlakozni, a hálózati böngészőnél csak SMB és NFS megosztásokat lehet keresni. Ha ott megjelenik, akkor SMB. De a VLC-ben is valahogy kijelölöd, megtalálod a lemezt, ott látnod kell, hogy az FTP vagy SMB a menüpont neve. De bizonyosan eléred Windows alól a routerhez kötött lemezt. Ott kér felhasználónevet, jelszót a csatlakozáskor? Routerne nézted, van felhasználó és jelszó létrehozva az SMB csatlakozáshoz?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Nogula » 2023.09.19. 12:09

Azt hol tudom esetleg megnézni hogy FTP vagy SMB-n használom?
Nogula

ElőzőKövetkező

Vissza: Homatics Box R 4K Plus specifikus kérdések