Rendszer beállítások

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: Rendszer beállítások

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.04.02. 11:11

Ahogy a 4k@60Hz kiválasztásra kerül, majd a YES-re kattintok, a rendszer beállításból való kilépést követően azonnal visszaáll AUTO-ra, de Szerintem ez a normális, mivel a kép beállításoknál az AUTO le van tiltva.

Ezeket nem tudom értelmezni:
1.Enable Playback Performance mode
2. HDMI/DP different source
3. MaxCLL and MaxFall switch
Légy szíves írd meg, mit jelent.

Az opensubtitles-en kívül, egyéb felirat(srt) forrás beállítása nem megoldható?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.02. 10:28

Egoïste írta:Azért nem engedte a rendszer> beállítások> Realtek settings> video: tv system 4K@60Hz opciót beállítani, mert az általános beállítások> kép> képfrekvencia(valamennyi) > automatikus felbontás: letiltva...

Még mindig nem értem, miért nem engedte. Az automatikus felbontást érdemes letiltva hagyni, hagy skálázza csak fel a lejátszó akár 4K-ra a kisebb felontású tartalmakat is. Esetleg azt akartad írni, hogy engedted neki a felbontást váltani, és ezért kapcsolt vissza 4K alá (feleslegesen)?
A képfrekvenciánál érdemes a dupla sebesség preferálva opciót kiválasztani, bár szerintem nem fog új képkockákat kitalálni, mint ahogy egyes tévék csinálják, így látható különbség sem lesz (de látható hiba sem, ami a tévéken gyakori a képkockák megsokszorozásánál).
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.04.02. 09:02

Köszi a segítséget.
Azért nem engedte a rendszer> beállítások> Realtek settings> video: tv system 4K@60Hz opciót beállítani, mert az általános beállítások> kép> képfrekvencia(valamennyi) > automatikus felbontás: letíltva. Így helyes.

Célszerű a képfrekvencia: [valamennyi képfrekvencia,dupla sebesség preferálva] vagy a [valamennyi képfrekvencia] képfrissítési opciót választani?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.27. 11:08

Egoïste írta:...TV rendszer beállításnál kiválasztom a 3840x2160 @ 60Hz opciót, majd ezt követően visszaáll "auto" -ra. Mi az oka?

Nem állhat vissza AUTO-ra, ha kiválasztasz egy videómódot, azt meg is jeleníti a TV, és x másodpercen belül jóváhagyod a lejátszón. Ilyennel sosem találkoztunk. Ha nem hagyod jóvá, akkor visszaáll, ezért is számol vissza, ha erősítsd meg a váltást, ha minden rendben a képpel.
A HDMI range a Te tévédtől függ, melyikkel mit mutat. Ideális esetben a full jelenti, hogy nincs semmi szűkítés az RGB tartományban. Régebbi tévéknél volt értelme leszűkíteni az RGB értékeket, de egy mostani, HDR-t vagy akár Dolby Vision-t is tudó tévéknél bizonyosan nincs értelme, hiszen nem csak a 8-bites RGB értékeket kell, hogy kezeljék, de akár 10–12 bitest is.
Javaslom, használd a magyar menü elnevezéseit, akkor könnyebben értem, mi is van kiválasztva egy-egy opciónál!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Rendszer beállítások

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.03.26. 06:24

Segítséget kérnék az alábbi beállításokhoz.

rendszer beállítás > HDR output > input módban van gyári beállítás szerint.

HDMI range mode: auto, limited, full. RGB 16-235 limited, RGB 0-255 full.
TV -hez csatlakoztatás esetén melyik alkalmazandó?

TV rendszer beállításnál kiválasztom a 3840x2160 @ 60Hz opciót, majd ezt követően visszaáll "auto" -ra. Mi az oka?
Egoïste

Előző

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések